صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کود و سموم وارداتی، محصولات کشاورزی را نابود کرده است

۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۷:۴۸
کد خبر: ۵۸۰۱۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
خبرگزاری میزان: عضو سابق کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفت: کود و سموم شیمیایی واردات محصولات کشاورزی و باغ ها را به نابودی کشانده است.
ﺣﻴﺪر کدیور در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی میزان، با بیان اینکه اکنون اکثر وارد کننده ها به فکر جیب خود هستند نه کشاورز، اظهار کرد: کود و سموم کشاورزی باید با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی تولید و مورد استفاده قرار گیرد در صورتی که کودهای خارجی و وارداتی بدون نظر گرفتن این فاکتور در داخل توزیع می شود.

وی گفت: متاسفانه واردکننده نیز برای کشاورزان دلسوزی نمی کند و فقط به فکر سود و درآمد خود است و از سوی دیگر کشاورز نیز به دنبال محصول ارزان تر و درآمد بیشتر است اما سرانجام این ماجرا و چرخه، کشاورز و مصرف کننده متضرر می شوند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال کود فسفات در ایران بیشتر استفاده می شود و خروجی استفاده از آن، از نظر باروری زارعت نتیجه منفی دارد و باعث سوختن و تخریب محصول کشاورزی می شود تا افزایش تولید.

عضو سابق کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به کمبود کود فسفات و ناتوانی ایران در تامین مواد اولیه آن، اضافه کرد: این امر سبب شده تا بازار دلالی و تجارت این موضوع داغ داغ باشد و واردکننده ها و تجار از التهاب کشاورز سوء استفاده کند.

کدیور با بیان اینکه کود و سموم شیمیایی واردکننده ها با شرایط اقلیمی ایران همخوانی ندارد، تصریح کرد: بنده نتایج منفی سموم کشاورزی را به عینه مشاهده کرده ام بنابراین انتظار ما از مسئولان و متولیان به ویژه جهاد کشاورزی و سازمان استاندارد این است که نظارت و کنترل بیشتری بر این موضوع داشته باشند و کودها و سموم وارداتی از لحاظ کارشناسی مورد بررسی قرار گیرد تا اینگونه شاهد نابودی باغات و محصولات کشاورزی نباشیم.

وی گفت: در زمینه کود و سموم شیمیایی تولیداتی داریم اما بخشی از کودها واردات می شود و اکنون تجارت این محصولات توسط تاجران و گروه های کوچک صورت می گیرد و فقط به بازار و درآمدشان نگاه می کنند.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *