صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آمار ۱۸۰ میلیون دلاری صادرات محصولات آرایشی و بهداشتی

۰۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۲:۴۹
کد خبر: ۵۷۹۵۸۱
مصرف کالا‌های آرایشی و بهداشتی در کشور ما ۲-۲.۵ برابر از میانگین جهانی بالاتر است، ولی برعکس بعضی نگرانی‌ها می‌توانیم آن‌ را به عنوان یک نقطه قوت در نظر بگیریم. این شرایط می‌تواند فرصتی برای بالا بردن تولید داخلی و ایجاد اشتغال باشد.

به گزارش ، محمدرضا شانه‌ساز، رییس سازمان غذا و دارو و رییس شورای سیاست‌گذاری همایش و نمایشگاه بین‌المللی ایران‌کازمتیکا با بیان اینکه ما یکی از بازیگران این نمایشگاه هستیم و برگزاری آن خواسته خود شرکت‌هاست، گفت: آمار ۱۸۰ میلیون دلاری صادرات محصولات آرایشی و بهداشتی، رقم قابل توجهی است و کشور ما در حوزه تولید این فرآورده‌ها به مرحله قابل قبولی رسیده است؛ به همین دلیل می‌خواهیم توانایی و ظرفیت‌های این صنعت مورد توجه مسئولان و جامعه قرار بگیرد. از طرف دیگر در حالی‌که مصرف اغلب دارو‌ها مقطعی و برای مدت کوتاه و یک دوره بیماری است، محصولات آرایشی و بهداشتی مثل کرم، عطر، صابون و... در تمام عمر استفاده می‌شوند و به همین دلیل اهمیت ویژه‌ای برای سلامتی دارند و اگر تضمین نشده باشد، می‌تواند آسیب جدی ایجاد کند. از آن‌جا که سازمان غذا و دارو وظیفه خود می‌داند سلامت انواع محصولاتی را که در اختیار مردم قرار می‌گیرد، تامین کند؛ در این نمایشگاه حضور خواهد داشت.

وی افزود: خیلی از کشور‌های خارجی به این نتیجه رسیده‌اند که ایران در شرایط فعلی هیچ فرصتی برای پیشرفت و بهبود شرایط ندارد؛ همان‌طور که تجربه موفق ما در ایران‌فارما نشان داد حضور بازدیدکنندگان خارجی و انعکاس اخبار در این نمایشگاه، نشان می‌دهد که تولید در کشور ما متوقف نشده است و هنوز در بسیاری موارد موقعیت بهتری از بسیاری کشور‌های دیگر داریم.

وی با بیان اینکه در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی یکی از چالش‌های اصلی ما قاچاق کالاست که در کنار ضرر‌های اقتصادی، خطر جدی هم برای سلامت جامعه و مصرف‌کنندگان دارد؛ اظهار کرد: باید به این نکته توجه کنیم که قاچاق به هردو گروه ضربه می‌زند، هم فرصت و سهم تولیدکننده را از بازار کم می‌کند و از طرف دیگر سودی هم نصیب واردکننده قانونی نمی‌شود.

شانه ساز عنوان کرد: با تلاش‌های زیادی که شده آمار قاچاق کاهش چشمگیری پیدا کرده و به ۱.۶ میلیارد دلار رسیده، ولی همچنان رقم بالایی است. برای کنترل قاچاق با همراهی وزارت صمت و سایر نهاد‌های مرتبط محور‌ها و راهکار‌هایی تعریف کرده‌ایم. یکی از راهکار‌های ما، تمرکز بر تولید داخل است که متاسفانه پیش‌تر به آن بی‌توجهی شده بود. فرآورده‌های تولید داخل تحت نظارت کامل ما هستند و می‌توانیم از سلامت آن‌ها مطمئن شویم به همین دلیل، تشویق به تولید داخلی یکی از محور‌های اصلی است. بخش خصوصی در این حوزه خیلی خوب کار کرده است و حتی تاجرانی که وارد این حوزه شده‌اند، نتایج خیلی خوبی داشته‌اند. راهکار دوم استفاده از برچسب اصالت کالاست که امکان نظارت بر تمام کالا‌های تولیدی و وارداتی را برای همه مصرف‌کنندکان فراهم می‌کند و مانع استفاده محصولات قاچاق و تقلبی می‌شود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *