صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بررسی راهکارهای تحقق حقوق عامه در جامعه

۰۱ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۳:۵۳
کد خبر: ۵۷۹۳۶۷
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
برنامه تیتر امشب شبکه خبر با موضوع راهکارهای تحقق حقوق عامه در جامعه پخش شد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و‌قضایی ، برنامه تیتر امشب با موضوع راهکارهای تحقق حقوق عامه در جامعه با حضور داداش‌پور، دبیر نشست هم‌اندیشی احیای حقوق عامه در برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای و کامیار، پژوهشگر حقوق شهروندی پخش شد.

این برنامه با حضور هاشم داداش پور، دبیر نشست هم اندیشی احیای حقوق عامه در برنامه ریزی شهری و منطقه‌ای و غلامرضا کامیار، پژوهشگر حقوق شهروندی از شبکه خبر پخش شد.

کامیار در ابتدای سخنان خود گفت: متن‌های قانونی که حقوق عامه در آن بازتاب یافته به بیش از صد سال پیش بازمی گردد و طیف گسترده‌ای از اموال را مانند دریاها، جنگل‌ها و فضا‌های شهری را به عنوان مصادیق حقوق عامه در می‌گیرد که مالکیت آن‌ها نه تنها مربوط به نسل حاضر بلکه مربوط به نسل‌های آینده نیز هست.

پژوهشگر حقوق شهروندی خاطرنشان کرد: در حوزه مدیریت شهری صحبت از حقوق شهرنشینی می‌کنیم و می‌توانیم موانع مربوط به تابعیت را کنار بگذاریم.

وی ادامه داد: عدم رعایت حقوق عامه ممکن است پیامد‌های اقتصادی، زیست محیطی و سیاسی با خود به همراه داشته باشد و پیامد‌های آن گسترده است.

کامیار با تاکید بر اینکه بین تخلف و جرم تفاوت وجود دارد، گفت: آن دسته از فعل‌ها و ترک فعل‌هایی که قانون برای آن مجازات تعیین کرده جرم محسوب می‌شود.

پژوهشگر حقوق شهروندی تصریح کرد: اگر بخواهیم حقوق عامه در کشور احیا شود باید نهضت شهروندسازی را آغاز و این اقدام در حوزه حقوق عامه به خوبی خود را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه قبل از صحبت از حقوق عامه باید از آگاهی عمومی استفاده کنیم، اذعان کرد: اگر الزامات قانونی مربوط به شهرسازی و قوانین ساختمانی رعایت می‌شد اساسا شهر تهران به این گستردگی و وسعت نمی‌شد.

کامیار ادامه داد: با سیاست‌های غلط، شهر‌های بزرگ را به کلان شهر‌ها و ابرشهر‌ها تبدیل کرده و متاسفم که در ارتباط با آلودگی هوا حق دانستن با تعطیل کردن مدارس از بین می‌رود.

در ادامه این برنامه داداش پور با اشاره به تعریف حقوق عامه عنوان کرد: حقوق عامه یعنی بستری که خارج از مالکیت فردی سبب نفع بردن اکثریت جامعه شود.

دبیر نشست هم اندیشی احیای حقوق عامه در برنامه ریزی شهری و منطقه‌ای در خصوص موضوع سیمای شهری و نما‌های ساختمانی نیز گفت: شهرداری موظف است که منافعی که عموم جامعه در نظم عمومی دارند را رعایت کند و سیمای شهر باید به گونه‌ای باشد که سبب ایجاد کسالت نشود.

وی با تاکید بر اینکه تمامی افراد جامعه با موضوع حقوق عامه پیوند دارند، بیان کرد: منافع فرد نباید در تزاحم با منافع دیگری، جامعه و حاکمیت قرار گیرد.

داداش پور خاطرنشان کرد: در موضوع سیل اخیر در خوزستان و سیل در لرستان و گلستان در حریم رودخانه‌ها ساخت و ساز‌هایی صورت گرفته بود که توسط نهادی مجوز داده شده بود و توسط مردم نیز ساخته شده بود؛ در این خصوص مهم‌ترین کسی که نقش آفرین است آن نهاد مسئولی است که مجوز می‌دهد و آن نهادی است که باید نظارت داشته باشد.

دبیر نشست هم اندیشی احیای حقوق عامه در برنامه ریزی شهری و منطقه‌ای تصریح کرد: اساسا دادستان در قانون اساسی کشور نقش برجسته‌ای دارد و مدعی العموم است و می‌تواند در اینجا ورود پیدا کند و دادستان می‌تواند در جایی که تخلف احراز شود به عنوان مدعی العموم وارد شود و جلوی تخلف را بگیرد.

وی با تاکید بر لزوم شفافیت در کشور اظهار کرد: تا زمانی که در کشور ما شفافیت جاری نشود اتفاقی نخواهد افتاد؛ سازمان‌های مردم نهاد و رسانه‌ها می‌توانند در این زمینه نقش آفرینی کرده و در جهت کمک به به شفافیت و مشارکت عمومی تلاش کنند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *