صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت چه زمانی برگزار می شود؟

۰۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۰:۰۶
کد خبر: ۵۷۹۲۳۱
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: آزمونی که آموزشیاران برای استخدام باید بدهند، مصوبه مجلس است و آن‌ها تعیین تکلیف کرده‌اند و براین اساس افرادی که از سال ۷۹ تا ۹۲ به صورت تجمیعی و از سال ۹۲ تا الان آموزش دهنده مستمر هستند می‌توانند در آزمون شرکت کنند و احتمالا آزمون تا پایان سال برگزار شود.

به گزارش گروه جامعه ، شاپور محمدزاده در نشست خبری به مناسبت هفته سوادآموزی، گفت: یکی از دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران بحث نهضت سوادآموزی است و اگر بخواهیم آخرین سرشماری سال ۵۸ را با ۹۵ مقایسه کنیم اختلاف آماری بسیار زیاد است.

وی افزود: قبل از انقلاب در نرخ باسوادی بالای ۶ سال، ۴۷.۵ درصد باسواد و در سال ۹۵ به مرز ۸۸ درصد می‌رسد. در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال درصد باسوادی قبل از انقلاب ۴۸.۸ درصد و در سال ۹۸ به مرز ۹۶ درصد رسیده است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: در حوزه زنان قبل از انقلاب درصد باسوادی ۳۵.۵ درصد بود و در سال ۹۸ به بالای ۹۴ درصد رسیده است و یک اختلاف ۵۹ درصدی را مشاهده می‌کنیم، در سال ۵۵ اختلاف بین زنان و مردان باسواد حداقل ۲۶ درصد بود و الان به کمتر از ۲.۸ درصد رسیده است.

محمدزاده ادامه داد: در حوزه شهری و روستایی قبل از انقلاب ۶۸ درصد ساکنان شهر‌ها باسواد و الان بالای ۹۷.۵ درصد شهرنشینان ما باسواد هستند، در حوزه روستاییان ۲۸.۸ درصد باسواد و در سال ۹۸ به بالای ۹۰ درصد رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب اختلاف باسوادی روستایی‌ها و شهرنشینان ۴۰ درصد بود و در سال ۹۸ این اختلاف حداکثر به ۶ درصد رسیده است و نشان می‌دهد در حوزه سوادآموزی در این ۴۰ سال دستاورد‌های درخشانی نصیب کشور شده است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی اضافه کرد: دهه اول فعالیت‌های نهضت سوادآموزی مبارزه با بیسوادی صفر بود و یکی از فعالیت‌ها طرح بسیج سوادآموزی در سال ۶۹ بود و ۱۸ درصد باسوادی در همین یک دهه بود و در بحث لازمالتعلیم‌ها آموزش وپرورش در مناطق صعبالعبور فعالیت داشت و نهضت سوادآموزی نیز حضور پیدا می‌کند و یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را باسواد می‌کند.

محمدزاده گفت: براساس آخرین سرشماری سال ۹۵ تعداد بیسوادانی که اظهار کرده‌اند دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است که ۴۰۰ هزار اتباع خارجی هستند، براساس پایگاه نهضت سوادآموزی اطلاعات اسمی ۵۰ میلیون نفر را ثبت کرده‌ایم که بیسوادان صفر ۶۰۰ هزار نفر هستند.

وی عنوان کرد: براساس آمار پایگاه سوادآموزی، ۶ میلیون نفر وضعیتشان نامشخص است، براساس سرشماری سال ۹۵ تعداد قابل توجهی از استان‌های کشور مثل مازندران، سمنان، گیلان و تهران درصد باسوادی بالاست و شاید الان در این استان‌ها ریشه‌کنی بیسوادی انجام شده باشد البته بدین معنا نیست که ۱۰۰ درصد افراد باسواد باشند و در همه جوامع افرادی را داریم که بهره هوشی آن‌ها کمتر از ۹۰ است و باید آموزش‌های خاص به آن‌ها ارایه شود و یک درصدشان هم افرادی هستند که آموزش‌پذیر نیستند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی تصریح کرد: طرح آموزش اولیای بیسواد را داشتیم و مدارس موظف بودند اولیای بیسواد را شناسایی کنند و ۴۴۲ هزار و ۸۲۸ نفر را باسواد کردیم، سوادآموزی گروه سنی ۱۰ تا ۱۹ سال نیز از کار‌های خوبی بود که انجام دادیم و از سال ۹۴ در حال اجراست و ۶۷۲ هزار و ۲۳ نفر را آموزش دادیم.

محمدزاده درباره مراکز یادگیری محلی گفت: این مراکز علاوه بر آموزش سواد پایه، مهارت‌های زندگی، اجتماعی، حقوق شهروندی و شغلی و حرفه‌ای را به سوادآموزان ارائه می‌کند، در سال‌های ۷۹ تا ۸۶ تعداد ۳۵۱۲ مراکز یادگیری محلی راه‌اندازی شد و از سال ۹۴ با شیوه جدید و به شکل دولتی، غیردولتی و مشارکتی راه‌اندازی شد و تاکنون ۴۴۸ مرکز در سراسر کشور راه‌اندازی شده است و حتی در یکی از این مراکز، روپوش‌های مورد نیاز دانش‌آموزان طراحی و تولید شد.

وی ادامه داد: در بحث آموزش اتباع خارجی ۴ درصد از کمک‌های بین‌المللی استفاده می‌کنیم و ۹۶ درصد هزینه‌ها را خودمان تامین می‌کنیم و از سال ۹۰ تا کنون بیش از ۱۰۲ هزار و ۸۳۵ نفر از اتباع بیسواد از خدمات سوادآموزی استفاده کرده‌اند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: از سال ۹۶ پاداش افرادی که باسواد شدند را پرداخت نکرده‌ایم و در اینجا مطالباتی داریم، تمام اعتبارات نهضت سوادآموزی بند "و" و حقوق است تا سال ۹۰ نهضت سوادآموزی مستقل بود و الان در استان‌ها سازمان را نداریم و تمام امور و مسئولیت‌ها با مدیرکل استان است و تا سال ۹۰ آموزشیار داشتیم، اما پس از آن تمام این کار‌ها به استان‌ها سپرده شد و بحث جذب آن‌ها برعهده وزارت آموزش و پرورش است.

محمدزاده عنوان کرد: امسال براساس قولی که داده بودیم ۱۵ هزار و ۶۰۰ نفر آموزش دهنده به عنوان آموزگار جذب مدارس شدند و با تزریق آن‌ها بسیار کمک کردیم و این افراد باتجربه بودند و حداقل ۱۰ سال سابقه فعالیت داشتند.

وی اضافه کرد: آزمونی که آموزشیاران برای استخدام باید بدهند، مصوبه مجلس است و آن‌ها تعیین تکلیف کرده‌اند و براین اساس افرادی که از سال ۷۹ تا ۹۲ به صورت تجمیعی و از سال ۹۲ تا الان آموزش دهنده مستمر هستند می‌توانند در آزمون شرکت کنند و احتمالا آزمون تا پایان سال برگزار شود.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی همچنین گفت: پرونده ۲۳ هزار نفر بررسی شد و این‌ها شرایط شرکت در آزمون استخدامی را دارند، در یک یا دو بند مجلس حرف دارد که ما آیین نامه را ابلاغ کردیم تا تکلیف این موارد مشخص شود.

محمدزاده تصریح کرد: سالانه ۴۰۰ هزار نفر را تحت پوشش باسوادی که ۵۰ درصد برای تعمیق سواد و ۵۰ درصد برای بیسوادان است، هم‌اکنون ۹۶ درصد مردم در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند.

وی ادامه داد: اگر ادغام صورت بگیرد و از ظرفیت آموزگاران و مدارس استفاده کنیم شاید سریعتر به ریشه‌کنی بیسوادی برسیم و سال ۹۰ طرح ادغام با این هدف مطرح شد و تشخیص دادند در استان‌ها ادارات سوادآموزی جمع شود و مدیرکل استان در این زمینه پاسخگو باشد و آنطور که انتظار می‌رفت این کار انجام نشد و اگر پیگیری نهضت سوادآموزی نباشد شاید توفیقات کمتر باشد. همچنین در حوزه آموزش ابتدایی ۹۸ درصد افراد تحت پوشش و دو درصد تحت پوشش نیستند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی افزود: در سال ۹۹ بودجه سازمان نهضت سوادآموزی، حدود ۳۷ درصد کاهش یافته است و در سال‌های اخیر تا ۷۰ درصد تحقق پیدا کرده است.

محمدزاده گفت: در استان سیستان وبلوچستان در هشت منطقه طرح شتاب بخشی را خواهیم داشت که ۷۰ درصد را نهضت سوادآموزی و ۳۰ درصد را استان تامین کند و نرخ باسوادی سیستان ۸۱ درصد است، اگر در برخی جا‌ها هنوز افراد سرکلاس نیامده‌اند خانواده‌ها نگذاشته‌اند و آموزش وپرورش آمادگی دارد برای یک دانش آموز کلاس درس برگزار کند.

وی افزود: لایحه اجباری شدن سوادآموزی ۱۰ تا ۳۰ سال را در هیئت دولت داریم و تلاش می‌کنیم ماموریت‌های حوزه سوادآموزی را بیشتر کنیم و با شورای عالی اداری نامه نگاری کردیم تا تبدیل به سازمان نهضت سوادآموزی و آموزش بزرگسالان شود.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی خاطرنشان کرد: این طرح برای مطرح شدن در شورای عالی آموزش وپرورش آماده است و الان آموزش بزرگسالان با سایرین تفاوتی ندارد و همان مطالب را می‌خوانند و در این طرح قرار است براساس شرایط و اقتضائات بزرگسالان کتاب‌ها و برنامه‌ها را تدوین کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *