صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اراضی ایران در معرض بیابانی شدن

۲۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۶:۰۴
کد خبر: ۵۷۸۶۶۱
استاندار گیلان به پوشش گیاهی گیلان و وابسته بودن حیات و توسعه استان به حفاظ جنگل‌ها و منابع طبیعی اشاره و اضافه کرد: در استان حدود ۹۷ نقطه حادثه خیز وجود دارد و در برخی محور‌ها ناگزیر به ساخت بزرگراه هستیم.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، به نقل از ایرنا، خسرو شهبازی در دیدار با ارسلان زارع استاندار گیلان با قدردانی از نگاه وی درباره جنگل‌ها اظهار کرد: حدود صد میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض بیابانی شدن هستند، ولی نگاه متعالی به جنگل‌کاری، نه فقط برای نسل ما بلکه برای نسل‌های دیگر هم می‌تواند تأثیرگذار باشد.

وی تصریح کرد: در راستای حفظ، احیاء و توسعه جنگل‌ها، مراتع و مقابله با بیابان‌زایی از آذر سالجاری طرح نهضت جنگل و نهال کاری در کشور آغاز شده است.

وی با اشاره به حفاظت نسبی صورت گرفته از جنگل‌ها افزود: در پروژه‌های عمرانی اگر فقط تخریب صورت نگیرد و بعد از آن به همان اندازه یا بیشتر، جنگل کاری و زراعت شود، اقدامی مناسب است.

زراعت چوب در گیلان با جدیت در حال انجام است

نماینده عالی دولت در گیلان نیز در این دیدار زراعت چوب را یکی از موضوعات مهمی عنوان کرد که در استان با جدیت در حال انجام است.

ارسلان زارع با بیان اینکه گیلان بر اساس شرایط آب و هوایی جزو استان‌های مهم و برتر است، اظهار کرد: اهمیت حفظ جنگل، زراعت چوب، منابع طبیعی و ذخائر نه فقط برای ساکنان گیلان بلکه برای همه کشور مهم است.

وی با بیان اینکه موضوع زراعت چوب مغفول مانده، افزود: گیلان از قبل از پیروزی انقلاب در صنایع سلولزی پیشتاز بوده و شروع این صنعت در کشور از این استان بود و همواره جایگاه مهمی از بابت ظرفیت تولید و به تبع آن ظرفیت اشتغال دارد که همچنان وجود دارد.

استاندار گیلان با اشاره به اینکه این صنعت سهم زیادی برای اشتغال منطقه داشته گفت: از لحاظ علمی و کارشناسی یکی از کار‌های مهم حفاظت و نگهداری از جنگل‌هاست.

وی با اشاره به اینکه زراعت چوب یکی از بحث‌های مهم در گیلان است اظهار کرد: بر این اساس تشکیل ستاد زراعت چوب، جزو اولین اقدامات ما در استان بود که از شهریورماه تاکنون در شهرستان‌ها، هشت جلسه تشکیل و بالغ بر چهار هزار هکتار اراضی دارای قابلیت زارعت چوب، شناسایی شد.

وی به پوشش گیاهی گیلان و وابسته بودن حیات و توسعه استان به حفاظ جنگل‌ها و منابع طبیعی اشاره و اضافه کرد: در استان حدود ۹۷ نقطه حادثه خیز وجود دارد و در برخی محور‌ها ناگزیر به ساخت بزرگراه هستیم.

وی ادامه داد: در مجموع برای تأمین مصالح پروژه‌های زیربنایی و اساسی، با رعایت پایداری منابع طبیعی و اسناد بالادستی، می‌بایست کاشت درخت به میزان سه برابر استفاده در پروژه‌ها صورت گیرد.

زارع با اشاره به استقبال کشاورزان برای کاشت نهال‌های جدید که حداکثر طی چهار سال به بهره‌برداری رسیده و آب کمتری مصرف می‌کنند، خواستار تهیه شیوه‌نامه متشکل از سازمان منابع طبیعی، مراتع و جنگل‌داری کشور و مسئولان استان برای حفظ و پایداری جنگل‌ها شد.

گیلان دارای حدود ۵۶۵ هزار هکتار جنگل است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *