مهمترین راهبرد قوه قضاییه در انتخابات، اقدامات پیشگیرانه است
ساوری با بیان اینکه ایجاد فضای سالم رقابتی و امن، مشارکت حداکثری، ارتقای اعتماد عمومی و سرمایههای اجتماعی از جمله راهبردهای قوه قضاییه در تشکیل ستادهای پیشگیری از جرایم انتخاباتی است، از احصای ۶ تخلف اولویتدار انتخاباتی برای اتخاذ تدابیر لازم پیشگیرانه در کشور خبر داد.
علیرضا ساوری خاطرنشان کرد: ایجاد فضای سالم رقابتی و امن، مشارکت حداکثری، ارتقای اعتماد عمومی و سرمایههای اجتماعی و تمرکز بر راهبرد توجیه، ارشاد، اقناع، هشدار و برخورد از جمله راهبرد قوه قضاییه در تشکیل ستادهای پیشگیری از جرایم انتخاباتی است.
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه مهمترین راهبرد این قوه در انتخابات را متمرکز شدن بر اقدامات پیشگیرانه عنوان کرد و افزود: در دورههای گذشته انتخابات، ستادی با عنوان ستاد پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی در کشور تشکیل شده است. در این دوره از انتخابات، پنجمین دوره فعالیت ستادهای پیشگیری از تخلفات انتخاباتی کار خود را تحت کنترل دادگستریها در استانها انجام میدهد.
وی از احصای ۶ تخلف اولویتدار انتخاباتی برای اتخاذ تدابیر لازم پیشگیرانه در کشور خبر داد و گفت: مهمترین جرم انتخاباتی، سوءاستفاده از امکانات بیتالمال و دولتی له یا علیه کاندیداهای انتخاباتی است.
ساوری گفت: برای رسیدن به چهار هدف کلان و راهبردی و جلوگیری و پیشگیری از ۶ جرم اولویتدار انتخاباتی، بخشنامهای صادر شده است که برای اجرای آن یک شیوهنامه اجرایی در ستاد مرکزی تدوین و به استانها ابلاغ شده است. نظارت برای پیشگیری از جرائم انتخاباتی قبل از انتخابات، حین برگزاری و پس از انتخابات در این سه دسته و حوزه دستورالعمل حاوی بیش از ۷۰ بند ناظر بر اقدامات پیشگیرانه به استانها ابلاغ شده است.
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه افزود: هر کدام از کاندیداها که مرتکب جرمی شده باشند احضار و توجیه میشوند، البته تاکنون پرونده تخلف انتخاباتی به قوه قضائیه وارد نشده است.
همچنین در این جلسه رضا اعظمی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کردستان از فعالیت ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی در استان کردستان خبر داد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *