صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واکاوی استیضاح رئیس جمهور آمریکا؛ ترامپ در آستانه ترک کاخ سفید است؟

۲۹ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰:۱۷
کد خبر: ۵۷۸۱۳۹
مجلس نمایندگان آمریکا در نهایت رای به استیضاح رئیس جمهور این کشور داد و اکنون دونالد ترامپ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ با بزرگ‌ترین چالش مواجه است.

به گزارش گروه بین الملل ؛ استیضاح رئیس جمهور آمریکا موضوعی است که نه تنها در پی افشای تماس تلفنی دونالد ترامپ با رئیس جمهور اوکراین بلکه از زمان آغاز به کار وی در کاخ سفید همواره مطرح بوده و با فراز و نشیب‌های بسیاری همراه بود.

در طول ۳ سال ریاست جمهوری دونالد ترامپ این موضوع با فراز و نشیب‌های بسیاری همراه بوده، اما همواره اقداماتی از سوی ترامپ، فضا را برای این طرح آماده‌تر کرد؛ در نهایت مجلس نمایندگان آمریکا رای به استیضاح ترامپ داد تا وی سومین رئیس جمهور آمریکا باشد که مجلس نمایندگان این کشور به استیضاحش رای مثبت می‌دهد.

درخواست‌های اولیه

ماه جولای سال ۲۰۱۷ «برَد شرمن» و «آل گرین»، از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، مفاد استیضاح دونالد ترامپ را ارائه داده و خواستار استیضاح وی شدند. این دو قانونگذار آمریکایی ترامپ را متهم به مانع‌تراشی در برابر اجرای عدالت کردند.

انتشار گزارش رابرت مولر

ماه آوریل گزارش «رابرت مولر»، بازرس ویژه تحقیقات درباره پرونده دخالت روسیه در انتخابات آمریکا، منتشر شد؛ این گزارش اگرچه به طور مستقیم اتهامی را علیه دونالد ترامپ اعلام نکرده بود، اما وی را به صورت کامل نیز تبرئه نکرد.

انتشار گزارش رابرت مولر را می‌توان زمینه‌ای برای کلید خوردن استیضاح ترامپ دانست چرا که در پی این گزارش درخواست‌ها برای استیضاح وی افزایش یافت.

تماس با رئیس جمهور اوکراین

روز ۲۵ ماه جولای (۳ مرداد)، دونالد ترامپ با رئیس جمهور اوکراین تماس گرفت؛ در این تماس خواستار همکاری کی‌یف در تحقیقات علیه پسر جو بایدن، به عنوان رقیب انتخاباتی ترامپ، می‌شود.

افشاگری درباره تماس ترامپ با زلنسکی

هیچ جزئیاتی از تماس دونالد ترامپ با رئیس جمهور اوکراین و مناسبات وی با کی‌یف به صورت علنی منتشر نشد تا اینکه در روز ۱۲ آگوست (۲۱ مرداد) یک افشاگر ناشناس این جزئیات را برای سنا و کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا افشا کرده و علیه ترامپ شکایت تنظیم کرد.

این افشاگر، ترامپ را متهم کرده بود که از قدرت خود برای اعمال فشار به یک کشور خارجی در راستای دخالت در روند انتخابات ۲۰۲۰ سوء استفاده کرده است.

انتشار گزارش‌ها درباره تماس ترامپ و زلنسکی

روز ۲۰ ماه سپتامبر (۲۹ شهریور) روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد که ترامپ در تماس تلفنی ماه جولای خود، بر رئیس جمهور اوکراین اعمال فشار کرده تا درباره پسر جو بایدن تحقیق کند.

این گزارش وال استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه منتشر شد و برای نخستین بار بود که جزئیاتی از تماس ترامپ و زلنسکی در اختیار عموم مردم آمریکا قرار می‌گرفت و مقدمه‌ای برای مجموعه اقداماتی شد که به آغاز تحقیقات درباره اتسیضاح منتهی شدند.

آغاز تحقیقات درباره استیضاح ترامپ

روز ۲۴ سپتامبر (۲ مهر) «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، با اشاره به گزارش‌های منتشر شده رسما اعلام کرد که ترامپ از یک کشور خارجی درخواست کرده تا به نفع وی در روند انتخابات مداخله کند.

پلوسی دستور آغاز تحقیقات را صادر کرد و در اوایل ماه اکتبر کمیته‌ای متشکل از برخی اعضای ۳ کمیته روابط خارجی، نظارت و اطلاعات مجلس نمایندگان روند جمع آوری مدارک و شواهد را آغاز کردند.

 

بیشتر بخوانید:

 

آغاز جلسات استماع

روز ۱۳ نوامبر (۲۲ آبان) جلسات استماع کمیته اطلاعات مجلس آمریکا آغاز شد و چندین نفر از مقام‎های آمریکایی در این جلسات استماع شرکت کردند.

جلسات استماع کمیته قضایی

کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا پس از دریافت گزارش تحقیقات از کمیته اطلاعات، جلسات استماع خود را از روز ۴ دسامبر (۱۳ آذر) آغاز کرده و از ترامپ نیز برای شرکت در این جلسات دعوت به عمل آورد که ترامپ از شرکت در این جلسات خودداری کرد.

اعلام اتهام علیه ترامپ

روز ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر) کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا رسما ترامپ را متهم به سوء استفاده از قدرت و مانع‌تراشی در برابر تحقیقات کنگره کرد.

یک روز پس از اعلام اتهامات رسمی علیه ترامپ، رای گیری کمیته قضایی درباره این موارد اتهامی انجام شد و با ۲۳ رای موافق در برابر ۱۷ رای مخالف مفاد استیضاح را به تصویب رساند.

رای‌گیری نهایی مجلس نمایندگان آمریکا درباره استیضاح ترامپ

روز چهارشنبه ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر) قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا مفاد استیضاح ترامپ را در صحن علنی به بحث گذاشته و در نهایت رای به استیضاح ترامپ دادند.

اکنون پرونده استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان آمریکا بسته شده و سنای این کشور ماه ژانویه روند استیضاح را با بررسی جلسه دادگاه آغاز خواهد کرد.

تصویب استیضاح ترامپ نیاز به کسب دو سوم از مجموع آرا دارد؛ اکثریت مجلس سنا در اختیار جمهوری‌خواهان قرار دارد و در صورت موفقت تمامی دموکرات‌های سنا، ۲۰ رای دیگر برای تصویب این طرح نیاز است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *