صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شمخانی: تروریسم و افراط گرایی بلایی است که هنوز در منطقه‌ ما وجود دارد

۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۵:۴۵
کد خبر: ۵۷۸۰۱۷
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: در منطقه‌ ما، تروریسم و افراط گرایی بلایی است که هنوز ادامه دارد و صلح، امنیت و رفاه همه‌ ما را در کنار عوامل دیگر، تحت تاثیر قرار داده و ما نیز چاره‌ای نداریم که با همکاری و همراهی و شناخت درست از ریشه‌های پیدایش و ترویج این تهدید، در مقابل آن بایستیم.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، دریابان علی شمخانی امروز در مراسم افتتاحیه دومین نشست گفت‌وگوی امنیت منطقه ای در سخنانی با بیان اهداف برگزاری این نشست، مواضع کشورمان در قبال ترویسم و افراطی گری را تشریح کرد.
 

مشروح این سخنرانی به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
بسیار خوشوقتم که بار دیگر و در تهران، در قالب "گفت‌وگو‌های امنیت منطقه‌ای" میزبان دبیران و مشاوران امنیت ملی و مقام‌های عالی امنیتی هستم. امیدوارم این تعاملات و تداوم آن‌ها برای منطقه و ملت‌های ما، امنیت و رفاه را به ارمغان آورد.
 
در فاصله‌ یک سالی که از نشست قبلی تاکنون گذشته است، منطقه‌ ما شاهد اتفاقات و تحولات زیادی بوده که برخی از آن‌ها در جهت اهداف و منافع کشور‌های منطقه قرار داشته و برخی متاسفانه بر غم و اندوه و رنج‌های مردم این منطقه افزوده است.

در منطقه‌ ما، تروریسم و افراط گرایی بلایی است که هنوز ادامه دارد و صلح، امنیت و رفاه همه‌ ما را در کنار عوامل دیگر، تحت تاثیر قرار داده و ما نیز چاره‌ای نداریم که با همکاری و همراهی و شناخت درست از ریشه‌های پیدایش و ترویج این تهدید، در مقابل آن بایستیم.

در کنار تروریسم، شاهد تداوم حضور زیان‌بار برخی طرف‌های فرامنطقه‌ای هستیم که هم بخشی مهم از دلایل ایجاد تروریسم و افراطی گری در این منطقه است و هم بر شدت آن افزوده است.

اجلاس امسال ما، روی موضوع افغانستان تمرکز دارد. بیش از ۴۰ سال است که افغانستان درگیر اشغال خارجی، جنگ داخلی و جنگ با تروریزم است. بعد از شکست داعش در عراق و افغانستان، یکی از دغدغه‌های امنیتی، انتقال عناصر شکست خورده داعش از عراق و سوریه به افغانستان است تا از این سرزمین، برای طراحی، سازماندهی و اجرای اقدامات تروریستی خود در داخل افغانستان و همسایگان این کشور استفاده کند. غلبه بر این چالش‌های مهم امنیتی، وظیفه اصلی ما است.

ما تلاش می‌کنیم در این نشست ضمن تبادل نظر و تبیین و تحلیل ابعاد مختلف بحران در افغانستان، به راهکار‌های عملی برای تقویت همکاری‌های امنیتی دسته جمعی و مقابله با این چالش‌ها که تاثیر مستقیمی بر تقویت ثبات و امنیت در داخل افغانستان و همچنین امنیت تمامی همسایگان آن و کشور‌های منطقه دارد، برسیم.

من از حضور مقامات عالی رتبه امنیتی کشور‌های همسایه افغانستان که دعوت اینجانب را پذیرفتند و به ایران سفر کردند و امروز ما در نشست در خدمتشان هستیم صمیمانه تشکر می‌کنم.

از آقای نیکلای پاتروشف دبیر محترم شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه.

آقای حمدالله محبّ مشاور محترم امنیت ملی جمهوری اسلامی افغانستان.

آقای جین ون چینگ وزیر محترم امنیت ملی جمهوری خلق چین.

آقای محمد علی وطن زاده دبیر محترم شورای امنیت ملی جمهوری تاجیکستان.

آقای راجیندر خانا معاون محترم مشاور امنیت ملی جمهوری هند؛

آقای بابر شاه یعقوب اف معاون محترم دبیر شورای امنیت ریاست جمهوری ازبکستان
 
دومین نشست گفت‌وگوی امنیت منطقه ای، صبح امروز با حضور دبیران و مشاوران امنیت ملی و مقامات بلندپایه امنیتی کشور‌های ایران، روسیه، چین، هند، افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان در تهران برگزار شد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *