چرا خودرو گران شد؟
وی بیان کرد: وزیر صنعت، معدن و تجارت اکنون اجازه افزایش قیمت خودرو را نمیدهند، سال گذشته هر کدام از خودرو سازان حدود ۸ هزار میلیارد تومان زیان کردهاند و همچنان این زیان به قوت خود باقی است و اکنون یکی از خودروسازان ۵ هزار میلیارد تومان زیان کردهاند و اکنون خودروها با زیان به فروش میرسند.
مبالغ سرگردان در بازار بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان است
دبیر انجمن خودروسازان ایران افزود: خودرو در حاشیه بازار افزایش قیمت داشته و قیمت کارخانه آن تغییری نکرده است. مبالغ سرگردان در بازار بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان است از این رو تقاضاها برای ثبتنام خودرو افزایش مییابد تا خودرو را از کارخانه خریداری کرده و پس از آن در حاشیه بازار بفروشند.
نعمتبخش ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت برای کوتاه کردن دست دلالان در بازار تمهیداتی را اندیشیده است که کافی نیست به طور مثال گفتند که به هر کارت ملی یک خودرو اختصاص مییابد که برخی از این شرایط به وجود آمده سوءاستفاده کردند و کارت ملی از افرادی که متقاضی نیستند اجاره کردند.
وی گفت: بارها به جناب وزیر گفتهایم که از تجربیات دهه ۷۰ باید استفاده کنیم در دهه ۷۰ با این اختلاف قیمت خودرو تصویب شد که خودرو در حاشیه بازار به فروش رود. قیمت هر کالایی را عرضه و تقاضا تعیین میکند که در خودروسازی به دلیل زیان مالی به وجود آمده، بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان به قطعهسازان بدهی داریم و قطعه سازان نمیتوانند به اندازه کافی به خودروسازا قطعه دهند تا تولید را افزایش دهیم.
دبیر انجمن خودروسازان ایران افزود: در مقایسه با سال گذشته افت تولید خودرو را داریم که توان تولید ما حدی دارد. تنها راه برای کنترل قیمت خودرو فروش آن در حاشیه بازار است که پیشبینی میشود به محض اجرای این کار تقاضاها برای خرید خودرو در کارخانه کاهش یابد.
نعمتبخش ادامه داد: اکنون پراید در کارخانه ۳۷ میلیون تومان به فروش میرسد که در حاشیه بازار ۵۰ تومان است در صورتی که در بهمن ماه سال گذشته قیمت تمام شده آن ۳۹ میلیون تومان بود.