صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اصرار دولت برای اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی توجیهی ندارد

۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۸:۰۳
کد خبر: ۵۷۷۶۵۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
لاهوتی گفت: مجدد شاهد نرخ ۴۲۰۰ تومانی ارز در بودجه هستیم و اصرار دولت بر ماندگاری این نرخ در بودجه، هیچ گونه توجیهی ندارد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با بیان اینکه رئیس جمهور در روز ارایه لایحه بودجه سال ۹۹ کل کشور، از افزایش نرخ بنزین به دلیل حمایت از اقشار آسیب پذیر و نیز اعلام نتایج آن، ابراز رضایت کردند اظهار کرد: چرا این تجربه، در مورد پایان دادن به حیات نرخ ۴۲۰۰ تومانی دلار در اقتصاد ایران، مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

رئیس کنفدراسیون صادرات افزود: علیرغم همه مشکلات موجود در ذات دلار دولتی، مجدد شاهد نرخ ۴۲۰۰ تومانی ارز در بودجه هستیم؛ در حالیکه تمام صاحب نظران و اقتصاددانان معتقدند که ارز ۴۲۰۰ تومان به دست اقشار آسیب‌پذیر نمی‌رسد و، اصرار دولت بر ماندگاری این نرخ در بودجه، هیچ گونه توجیهی ندارد.

وی تصریح کرد: نکته دیگری که در لایحه بودجه سال ۹۹ کل کشور مورد توجه است در نظر گرفتن نرخ ۸۵۰۰ تومانی ارز در سامانه نیما است هرچند عدد آن در بودجه، به ثبت نرسیده است، اما این رقم از سوی رئیس جمهور مطرح شده اکنون این موضوع جای سوال دارد که اگر سامانه نیما بر اساس عرضه و تقاضا کار می‌کند، نرخ ۸۵۰۰ تومانی بودجه آن به صورت دستوری، چگونه محاسبه خواهد شد.

لاهوتی ادامه داد: بر فرض اینکه نرخ سامانه نیما ۸۵۰۰ تومان هم تعیین شود، سوال این است که آیا قیمت در بازار آزاد هم متناسب با این نرخ می‌تواند کاهش یابد، یا باز هم شاهد نرخ‌های متعدد ارز در بازار هستیم.

وی تصریح کرد: اگر این اتفاق رخ دهد، تقاضا در سامانه نیما برای دریافت ارز به شدت افزایش خواهد یافت و باز هم پای واردات بی رویه و تقاضا‌های کاذب برای ثبت سفارش به اقتصاد ایران باز خواهد شد.

وی با اشاره به ثبت ۸۰ میلیارد دلار تقاضا برای ثبت سفارش در سال گذشته به دلیل تفاوت نرخ بازار آزاد با نرخ دولتی خاطرنشان کرد: با این ارز چند نرخی حتما همان شرایط را در سال ۹۹ هم شاهد خواهیم بود، ضمن اینکه صادرکنندگان قادر نخواهند بود که ارز را در نیما عرضه کنند و بنابراین به نظر می‌رسد که یا باید در مورد این نرخ توضیح داده شود یا اینکه اعلام شود این نرخ بر اساس چه محاسبه‌ای صورت می‌گیرد یا اینکه آیا سیاست‌های جدیدی در راه است.

لاهوتی با اشاره به مشکلاتی که در پروسه ثبت سفارش طی هفته‌های گذشته رخ داده است، افزود: اگرچه تا چندی پیش با پیگیری‌های صورت گرفته، پروسه ثبت سفارش به ۵ روز کاری کاهش یافته بود، اما اکنون مجدد موانع پیش روی ثبت سفارش به دلایل متعدد بازگشته و پرونده‌ها معطل می‌مانند و این پروسه اکنون به یک ماه تا ۲۰ روز رسیده و در کنار آن، انواع و اقسام اشکالات نیز بروز کرده است.

وی افزود: در عین حال هم اکنون برای تائید پرونده‌های ثبت سفارش به سابقه افراد رجوع می‌شود؛ در حالیکه قرار بر این بود که این موضوع حداقل برای واردات از محل صادرات برطرف شود و این موضوع تا مدتی هم انجام شد، اما مجدد این اشکالات بروز کرده است و به نظر می‌رسد اگر این روند ادامه یابد، با کمبود مواد اولیه در واحد‌های تولیدی مواجه خواهیم کرد.
 
لاهوتی گفت: بعد از مرحله ثبت سفارش و طولانی شدن این فرآیند، موضوع تخصیص ارز از محل ارز صادراتی از سوی صادرکننده به واردکننده، به کندی پیش می‌رود در حالیکه بانک مرکزی باید پرونده‌ها را تائید کند، تخصیص ارزی نیز صورت نمی‌گیرد، اما هم اکنون همین تائید از سوی بانک مرکزی، حدود یکماه تا ۴۰ روز زمان می‌برد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *