صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نرخ بیکاری 15 استان افزایش یافت/ کدام استان‌ها نرخ بیکاری تک رقمی دارند؟ + جدول

۱۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸:۳۴
کد خبر: ۵۷۷۵۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان: طبق گزارش مرکز آمار ایران نرخ بیکاری 15 استان در فصل بهار سال جاری در مقایسه با زمستان سال 93 افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، طبق گزارش مرکز آمار ایران، شاخص های عمده نیروی کار در بهار 94 در مقایسه با زمستان سال 93 به تفکیک استان نشان می دهد، با وجود اینکه نرخ بیکاری در زمستان سال 93 از 11.5 درصد به 10.8 درصد در فصل بهار سال 94 کاهش پیدا کرده است اما نرخ بیکاری 15 استان افزایش یافته است.

آذربایجان شرقی، اصفهان، البرز، ایلام، بوشهر، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، قم، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی، هرمزگان و یزد از جمله استان هایی هستند که در دوره زمانی مذکور با افزایش نرخ بیکاری همراه بوده اند.

نرخ بیکاری 19.3 درصدی کرمانشاه
ناگفته نماند نرخ بیکاری استانی مانند کرمانشاه در فصل زمستان سال 93 از 19.3 درصد به 13.7 درصد در فصل بهار سال جاری کاهش یافته است، این در حالی است که نرخ بیکاری کهگیلویه و بویراحمد از 14.7 درصد در فصل زمستان سال 93 به 16 درصد در فصل بهار سال جاری افزایش یافته است. ضمن اینکه البرز نیز از جمله استان هایی است که نسب به فصل قبل با افزایش نرخ بیکاری چشمگیری روبرو بوده است به طوری که نرخ بیکاری این استان از 12.4 درصد در زمستان سال 93 به 15.8 درصد در بهار سال جاری افزایش یافته است.

نرخ بیکاری زیر 10 درصد
یزد، همدان، کرمان، قم، خراسان شمالی و جنوبی، زنجان، تهران، بوشهر و آذربایجان شرقی نیز از جمله استان هایی هستند که در فصل بهار سال جاری نرخ بیکاری زیر 10 درصد دارند.

بررسی نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت) جمعیت 10 ساله و بیشتر نشان می دهد که 38 درصد جمعیت در سن کار 10 ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بوده اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته اند.

همچنین نتایج نشان می دهد که نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است.

بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور حاکی از افزایش 0.9 درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار 93) و 0.7 درصد آن نسبت به فصل گذشته (زمستان 93) است.

بررسی نرخ بیکاری جمعیت 10 ساله و بیشتر نشان می دهد که 10.8 درصد از جمعیت فعال، بیکار بوده اند. بر اساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.

بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور نشان می دهد که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار 93) حدود 0.1 درصد افزایش و نسبت به فصل گذشته (زمستان 93) حدود 0.7 درصد کاهش داشته است.

بررسی نرخ بیکاری جمعیت 15 ساله و بیشتر نشان می دهد که 10.8 درصد از جمعیت فعال، بیکار بوده اند. بر اساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.

سهم اشتغال ناقص نشان می دهد که 9.2 درصد جمعیت شاغل دارای اشتغال ناقص بوده اند. این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است.

بررسی اشتغال در بخش های عمده اقتصادی نشان می دهد که بخش خدمات با 47.9 درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش های صنعت با 33 و کشاوری با 19.2 درصد قرار دارند.

بررسی نرخ بیکاری جونان 15 تا 24 ساله حاکی از آن است که 25 درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.

بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان 15 تا 24 ساله کل کشور نشان می دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته 0.2 درصد افزایش و نسبت به فصل قبل 2.4 درصد کاهش یافته است.

نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله نیز حاکی از آن است که 22.4 درصد از جمعیت این رده سنی بیکار بوده اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.

بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله نشان می دهد که این شاخص نیز نسبت به فصل مشابه در سال گذشته 0.2 درصد افزایش و نسبت به فصل 0.8 درصد کاهش پیدا کرده است.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *