صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا علم و فناوری مشکل آلودگی هوا را حل می‌کند؟

۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۵:۰۱
کد خبر: ۵۷۷۴۴۳
رئیس انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: سند راهبرد ملی توسعه دانش‌بنیان انرژی‌های تجدیدپذیر در شورایعالی انقلاب فرهنگی تقریبا نهایی شده است، دستگاه‌ها باید دست به دست هم بدهند تا با استفاده از علم و فناوری تحولی در آب و هوای کشور برای نسل آینده داشته باشیم.

به گزارش گروه فضای مجازی ،حمیدرضا امیری‌نیا،  رئیس انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر با بیان اینکه علم و فناوری خروجی‌های متفاوتی دارد، گفت: یکی از این خروجی‌ها انرژی‌های تجدید پذیر است، مانند انرژی‌های خورشیدی، بادی، زمین گرمایی که همه این‌ها انرژی‌های بی نهایتی هستند که خداوند در اختیار انسان‌ها گذاشته است.

وی استفاده از این انرژی‌ها در ایران را حدود ۸۰۰ مگاوات اعلام کرد و گفت: در کشور اهتمامی نیز به توسعه تکنولوژی شده است. مثلا طراحی و ساخت توربین‌های بادی تا دو و نیم مگاوات، که از انرژی باد برای تولیدبرق استفاده می‌کند، در کشور بومی شده است، بخش بعدی نیز انرژی خورشیدی است که امروزه خیلی از شهر‌های بزرگ دنیا به آن روی آورده اند.

امیری نیا ادامه داد: استفاده از انرژی‌های خورشیدی و تبدیل آن به انرژی‌های الکتریکی، حتی در برخی از شهر‌های دنیا مانند مونیخ و لندن که در این شهر‌ها میزان تابش خورشید بسیار کم تراز ایران است، صورت می‌گیرد و در این شهر‌ها افراد را تشویق کرده اند که خانه‌های مسکونی و ساختمان‌های اداری‌شان را مجهز به سیستم انرژی خورشیدی کنند.

رئیس انجمن انرژی‌های تجدید پذیر گفت: هزینه تمام شده این کار از هزینه فرصت سوزاندن سوخت فسیلی بسیار کمتر است و برای کشور صرفه اقتصادی، اجتماعی، زیست مجیطی و حتی پدافندغیرعامل دارد، یعنی بجای اینکه انرژی فسیلی را به گرمایش یا برق تبدیل کنیم، می‌توانیم از انرژی لایزال خورشیدی استفاده کنیم و آلودگی که امروزه در هوای تهران مشاهده می‌کنیم را کاهش دهیم.

وی گفت: بسیاری از شهر‌های دنیا اقدام به طراحی راه حل‌هایی کردند که بخش مهمی از این راه حل‌ها به کمک علم و فناوری است.

امیری‌نیا گفت: علم و فناوری امروزه در کاهش آلودگی هوا نقش مهمی دارد و آرزوی ما به عنوان انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر کشور این است که یک حکمرانی موفق انرژی تجدیدپذیر داشته باشیم تا بتوانیم مشکل آلودگی هوا را حل کنیم، البته این موضوع نیازمند یک اراده ملی است.

با علم و فناوری مشکل آلودگی هوا به زودی حل می‌شود.

وی ادامه داد: من یقین دارم که تا ۱۰ سال آینده میتوانیم شهر‌های پاک و غیرآلوده داشته باشیم تا این هزینه‌های بسیار گزاف و پنهان تعطیلی مدارس، دانشگاه و درمان بیماری‌هایی که ناشی از آلودگی هواست، صرف توسعه کشور شود و سلامت جامعه را به همراه داشته باشد. قوام ریشه‌ها و پایه‌های این حرکت، علم و فناوری است، بخصوص درتوسعه انرژی‌های تجدیدپذیر که در این زنجیره دانشگاه‌ها پایه هایش را دارند، ولی حکمرانی برای ایجاد بازار استفاده از محصولات داخل هنوز به صورت مطلوب ایجاد نشده است.

وی گفت: سند راهبرد ملی توسعه دانش بنیان انرژی‌های تجدیدپذیر در شورایعالی انقلاب فرهنگی تقریبا نهایی شده است و برای اینکه این سند به تصویب نهایی برسد، همه دستگاه‌ها باید دست به دست هم بدهند و با استفاده از علم و فناوری یک تحول در آب و هوای کشور برای نسل آینده داشته باشیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *