صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مناسبات ایران در گرو چراغ سبز، زرد و قرمز دیگران نیست/ شاهد تناقضات در رفتار‌های مقامات عربستان هستیم/ تحریم‌های آمریکا در روند کار فردو اثرگذار نیست/ گذری به ۱۱ کشور

۲۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۸:۳۴
کد خبر: ۵۷۷۴۰۳
دسته بندی‌: سیاست
سخنگوی وزارت خارجه درباره چراغ سبز آمریکا به ژاپن برای ارتقا روابط با ایران گفت: روابط ایران با سایر کشور‌ها، ارتباطی با کشور‌های ثالث ندارد و ما هم مناسبات‌مان را به چراغ سبز و زرد و قرمز دیگران گره نزده‌ایم. ضمن اینکه مایل هستیم دیگران هم روابط دوجانبه را به چیزی گره نزنند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، نشست خبری سید عباس موسوی امروز در نشست خبری هفتگی، با اشاره به نام‌گذاری روز ۲۷ آذر به نام روز جهان عاری از خشونت گفت: این پیشنهاد از سوی رئیس جمهور کشورمان صورت گرفت و مورد تایید سازمان ملل قرار گرفت.
 
بیشتر بخوانید:

وی درباره حواشی حادثه کشتی سانچی و عدم مشخص شدن مقصر این اتفاق گفت: وزارت خارجه در آن‌زمان تا جایی که مقدور بود به پیگیری موضوع کمک کرد. برخی شایعات اخیر هم با واکنش شرکت نفتکش ما واقع شد. این مساله که طرف ما چین است و ما مماشات کردیم صحیح نیست.
 
بیشتر بخوانید:
سخنگوی وزارت خارجه در مورد اهداف سفر روحانی به ژاپن نیز اظهار داشت: ایران و ژاپن روابط تاریخی و سنتی با هم دارند. در کالا‌های اساسی از مشتریان عمده یکدیگر هستند. این سفر در حال نهایی شدن است. علاوه بر اهداف دوجانبه، دو کشور دارای دیدگاه‌هایی در مورد مسائل منطقه‌ای و بین المللی هستند که در خصوص آن‌ها گفت‌وگو خواهند کرد.
 
بیشتر بخوانید:
موسوی درباره سازوکار وزارت خارجه برای جلوگیری از زندانی شدن اتباع کشورمان در سایر کشور‌ها گفت: وزارت خارجه به اتباع ایرانی در مورد سفر‌ها به برخی کشور‌ها از جمله آمریکا توصیه‌هایی دارد. برای مثال مسعود سلیمانی که برای کار‌های پژوهشی به آمریکا سفر کرده بود ۱۴ ماه در این کشور زندانی شد. علاوه بر کشور‌هایی که نگرانی‌ها در آنجا مورد اتباع ایرانی وجود دارد و وزارت خارجه توصیه‌هایی را اعلام می‌کند، در سایر کشور‌ها بنا به تشخیص خود این مسائل را باید در نظر بگیرند.

بیشتر بخوانید:
وی در مورد نقش دیپلماسی پارلمانی بر هموار کردن مسیر سیاست خارجی کشور اظهار داشت: اقدامات رئیس مجلس و تیم دیپلماسی پارلمانی در راستای دیپلماسی رسمی کشور بود و امیدواریم مجلس آینده فعال‌تر هم باشد.
 
بیشتر بخوانید: 

موسوی درباره روابط ایران و عربستان گفت: گفت‌وگو‌های رسمی ما در چارچوب بحث حج عمره بود که اخیرا انجام شد و گفتگو‌های دیگری وجود ندارد. در این خصوص کشور‌هایی تلاش دارند این تنش زدایی صورت بگیرد و ایران هم استقبال کرده است. اما ما شاهد تناقضات در رفتار‌های مقامات عربستان هستیم که امیدواریم به این رفتار دوگانه پایان دهند.
 

مناسبات‌مان را به چراغ سبز و زرد و قرمز دیگران گره نزده‌ایم
سخنگوی وزارت خارجه در مورد چراغ سبز آمریکا به ژاپن برای ارتقا روابط با ایران اعلام کرد: روابط ایران با سایر کشور‌ها ارتباطی با کشور‌های ثالث ندارد و ما هم مناسبات‌مان را به چراغ سبز و زرد و قرمز دیگران گره نزده‌ایم. ضمن اینکه مایل هستیم دیگران هم روابط دوجانبه را به چیزی گره نزنند.

وی در خصوص گام بعدی کاهش تعهدات هسته‌ای گفت: درباره گام بعدی کاهش تعهدات هنوز چیزی مشخص نیست. باید اجازه داد این مدت هم بگذرد تا درباره جزئیات بیشتر صحبت کنیم.

مشکل فنی موجب توقف کار روسیه در فردو شد
موسوی در مورد رویکرد اخیر روسیه برای ادامه فعالیت در تاسیسات فردو گفت: استنباط ما عقب نشینی نیست. ما مشکل فنی و نکته‌ای مطرح شد را تایید می‌کنیم. کارشناسان فنی دو کشور در حال بررسی موضوع هستند. طبق آخرین خبر از کمیسیون مشترک برجام، همه کشور‌ها تحریم‌های آمریکا را باعث این مشکلات و شروع کاهش تعهدات ایران دانستند بنابراین بحث تحریم‌های آمریکا در روند کار فردو اثرگذار نیست.

موسوی تبادلات دوجانبه ایران با سایر کشور‌ها برای تامین نیاز‌های اساسی کشور خاطر نشان کرد: من اسم بشردوستانه روی آن نمیگذارم. ما سازوکار‌هایی برای رفع نیاز‌های دوجانبه با دیگر کشور‌ها تنظیم کردیم. همچنین ایران آمادگی خودش را برای کار با ارز‌های داخلی دو طرف را هم اعلام کرده است.

اگر سوئیس قدم پیش بگذارد بازهم مبادله گروگان با آمریکا انجام می‌شود
سخنگوی وزارت خارجه درباره امکان تبادل زندانی با سایر کشور‌ها گفت: در حال حاضر کمتر از سه هزار نفر از اتباع ایرانی به جرایم مختلف و در کشور‌های مختلف زندانی هستند و تعداد قابل توجهی از اتباع دیگر کشور‌ها به جرایم مختلف در ایران زندانی هستند. هرجا فکر کنیم به دلایل انسانی لازم باشد این تبادل صورت می‌گیرد. کما اینکه با کشور‌های شمالی این تبادل صورت گرفت که شامل برخی افرادی می‌شد که جرایمشان حمل بعضی قرص‌ها و یا عدم رعایت قوانین بود. اما در بحث گروگان‌ها ظریف صراحتا اعلام کرد حاضر هستیم به دلایل انسانی به صورت کلی با آمریکا مبادله کنیم. امیدواریم اگر زمینه‌ای ایجاد شود و کشور‌هایی مانند سوئیس قدم پیش بگذارند این مبادله بازهم انجام شود.
 

۵ میلیارد دلار وام نیست، تامین اعتبار است
موسوی در مورد احتمال دریافت وام ۵ میلیارد دلاری ایران از روسیه گفت: من از واژه وام استفاده نمی‌کنم. زیرا همان طور که ما با کشور‌ها پروژه‌های مختلف داریم و این‌ها نیازمند تامین اعتبار است، قرار شد پروژه‌های مشترک با روسیه هم تامین اعتبار شود. جزئیات این تامین اعتبار هنوز مشخص نیست، ولی رقم آن ۵ میلیارد دلار است.

وی درباره تحولات عراق اظهار داشت: در جا‌هایی از این اتفاقات شاهد بودیم دست‌هایی تحولات عراق را به سمت مقابله با جمهوری اسلامی ایران و به آتش کشیدن کنسولگری کشورمان سوق دادند. امیدواریم به زودی ثبات و آرامش به کشور دوست و همسایه برگردد.

بدون اف‌ای تی اف امکان ادامه مبادلات مالی حتی باکشور‌های دوست را از دست می‌دهیم
موسوی در خصوص مساله پیوستن ایران به اف‌ای تی اف تصریح کرد: در این باره وزارت خارجه نظراتش را به صورت شفاف اعلام کرد. ما پیوستن به کنوانسیون‌هایی که اف‌ای تی اف ملزم کرده است را به نفع کشور می‌دانیم. کشور‌ها دارای برنامه‌های اقدام هستند که باید اجرا کنند. ما هم در عمل بسیاری از آن‌ها را عملیاتی می‌کنیم، چون جمهوری اسلامی نه اهل پولشویی است و نه تامین مالی گروه‌های تروریستی را انجام می‌دهد. پس بهتر است به این کنوانسیون‌ها بپیوندیم. الان کشور‌های دوست به ما گفته اند اگر این اقدام صورت نگیرد دیگر نمی‌توانند مبادله بانکی را با ایران ادامه دهند.
 
بیشتر بخوانید:

سخنگوی وزارت خارجه در مورد تحریم شرکت هواپیمایی ماهان از سوی ایتالیا گفت: انتظار داریم کشور‌های دوست تحریم‌های آمریکا را نپذیرند و امیدوار هستیم مقامات ایتالیا بتوانند در این تصمیم تجدیدنظر کنند.

 انتخاب جانسون به مردم انگلیس مربوط است
وی درباره پیروزی جانسون در انتخابات بریتانیا گفت: انگلیس عضو برجام است و تعهداتی در مورد ایران دارد و تحولات داخلی این کشور نباید روی تعهداتش اثر بگذارد. انتخاب جانسون به مردم انگلیس مربوط است و تنها اجرای تعهدات این کشور برای ما اهمیت دارد.

درخواست رسمی بدهند
موسوی در مورد وضعیت کرد‌های سوریه گفت: ایران هر کمکی برای بازگشت ثبات به متطقه لازم باشد دریغ نمی‌کند و اگر از ما بخواهند، با دید مثبت وارد موضوع خواهیم شد. اما این درخواست باید رسمی صورت بگیرد.

قرارداد جامع با افغانستان در حال نهایی شدن است
سخنگوی وزارت خارجه در مورد قرارداد جامع با افغانستان عنوان کرد: قرارداد جامعی بین ایران و افغانستان در حال نهایی شدن است. امیدوار هستیم پس از اعلام نتایج انتخابات افعانستان این قرارداد نهایی شود.

وی در مورد درخواست وزارت خارجه از شورای سران قوا برای ورود به موضوع اف‌ای تی اف بیان کرد: اف‌ای تی اف بیشتر موضوع اقتصادی است تا سیاست خارجی. عدم پیوستن به آن مانعی برای ارتباطات مالی حتی با کشور‌های دوست است. نظر وزارت خارجه پیوستن به این کنوانسیون‌ها است و برای برخی سوالاتی که مطرح می‌شود هم پاسخ‌های دقیقی داده شده است. اتفاق بدی با پیوستن به این کنوانسیون‌ها برای جمهوری اسلامی ایران رخ نخواهد داد.
 
بیشتر بخوانید:

موسوی در مورد اقدامات وزارت خارجه برای بهبود شرایط شیخ زکزاکی اظهار داشت: وزارت خارجه شرح وظایفی دارد. حمایت مسلمان در جهان جز وطایف ما است. به دنبال اتفاقاتی که در نیجریه برای شیخ زکزاکی رخ داد، وزارت خارجه در چارچوب وظایفش و در رایزنی‌ها با مقامات نیجریه، تلاش کرد وصعیت شیخ زکزاکی را بهبود دهد. مجموعه اقدامات جمهوری اسلامی تلاش در جهت این بود که وصعیت ایشان و خانوادش بهتر شود. اما همه شرایط هم دست ما نیست. در عین حال تلاش‌ها ادامه دارد و مایل هستیم سایر کشور‌های مسلمان هم با این مساله همراه شوند، البته نه فقط در نیجریه بلکه در همه جای دنیا.
 
بیشتر بخوانید:

وی در مورد اظهارات منوچین مبنی بر لزوم رعایت شروط دوازدگانه پمپیو بذای برداشتن تحریم‌های ایران خاطر نشان کرد: منوچین گفتار‌ها و سیاست‌های اشتباه آمریکا را مجدد مطرح کرده و گفته تحریم جایگزین جنگ است. اما من به او میگوم تحریم حتی بدتر از جنگ است. آمریکا بعد از خروج از برجام فکر کرد می‌تواند با فشار حداکثری آنچه که در برجام بدست نیاورده از این طریق کسب کند. در همین راستا سردرگمی سیاست خارجی آمریکا در مورد جمهوری اسلامی ایران را شاهد هستیم. اما ایران بار‌ها و به صراحت اعلام کرده که خروج آمریکا از برجام غیرقانونی و خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ است و بازگشت آمریکا به تعهدات تنها راه حل خواهد بود.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد تحریم خریداران آب سنگین ایران از سوی آمریکا گفت: کشور‌های باقی مانده عضو برجام در نشست اخیر کمیسیون مشترک تایید کردند تحریم‌های آمریکا عامل این وضعیت است و لذا ترتیب اثری به بحث تحریم خریداران آب سنگین از سوی امریکا نمی‌دهند.
 

وی در مورد وضعیت پیشنهاد ایران در قالب طرح صلح هرمز به کشور‌های حدزه خلیج فارس گفت: برخی کشور‌ها اصرار دارند به رویه گذشته ادامه دهند ولی جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری در قالب این پیشنهاد است و این دیگر به رویه خود این کشور‌ها بستگی دارد.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد اظهارات برایان هوک مبنی بر تمایل دیپلمات‌ها برای مذاکره با آمریکا و مخالفت رهبری با این مساله گفت: تصمیم گیری در سیاست خارجی ما ساختارمند و سلسله مراتبی است. آنجایی که نظام به جمع بندی بر سر موضوعی برسد وزارت خارجه مجری خواهد بود. مگر اینکه در آمریکا خلاف این باشد و هرکسی بر اساس سلیقه اش تصمیم می‌گیرد.

وی درباره دریافت مجوز دو شرکت دارویی آمریکایی و تایید دو بانک ایرانی برای انجام تبادل گفت: من خبری در این خصوص ندارم، ولی به تجربه می‌گویم احتمال دارد همین شرکت‌ها را هم با مانع مواجه کنند.

در جریان تبادل زندانیان، هیچ پیام و گفتگوی بین دولت ایران با آمریکا انجام نشد
موسوی در مورد تبادل زندانیان بدون اطلاع دولت آمریکا گفت: مذاکره اصلی ما با سوئیس به عنوان منافع امریکا در ایران صورت گرفت. اینکه ایده اولیه از کجا شروع شده نمیتوانم تایید کنم، ولی هیچ اتفاق و پیام و گفتگویی بین دولت ما و دولت آمریکا صورت نگرفته است.

دلخوریم!
سخنگوی وزارت خارجه در مورد رایزنی مقامات ایران با عراق در طول تحولات اخیر این کشور بیان کرد: ما بابت اتفاقی که برای کنسولگری کشورمان در عراق رخ داد دلخور هستیم، اما روابط دو کشور پابرجاست. تماس‌های ظریف با همتای عراقی خود ادامه داشته و معتقدیم این اتفاقا گذرا است و ثبات به این کشور باز خواهد گشت.

وی در مورد نقش آمریکا در تحولات آتی عراق تصریح کرد: ما دخالت خارجی را در عراق را محکوم می‌کنیم. عراقی‌ها خودشان عاقل هستند که برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند و بهتر است آمریکایی‌ها خودشان را کنار بکشند.

موسوی در مورد انتخاب کاظم جلالی به عنوان سفیر ایران در روسیه خاطر نشان کرد: استوارنامه جلالی صادر شده و به زودی ظرف روز‌های آینده عازم محل ماموریتش در روسیه خواهد شد. دستور کار اصلی جلالی حفظ و گسترش و تعمیق روابط با روسیه است که با شناختی که از توانمندی‌های او داریم این مهم محقق خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *