مسکن فرهنگیان چیست و چگونه می‌توان ثبت نام کرد؟

۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۰:۰۱
کد خبر: ۵۷۷۱۷۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
وزرات راه و شهرسازی ۱۷۰ هزار واحد مسکونی برای خانه دار شدن فرهنگی‌ها در نظر گرفته است.
.به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، تامین خانه برای اقشار فرهنگی مانند معلمان یکی از برنامه های اصلی وزارت راه شهرسازی است که برمامه های در نظر گرفته شده در این حوزه؛  نشان از توجه مسئولان به نگرانی فرهنگیان برای تامین مسکن است.

در دور‌ه های مختلف طرح واگذاری مسکن با عناوین مختلف مانند تعاونی مسکن به منظور خانه دار کردن قشر فرهنگی صورت گرفته است و تاکنون پیشرفت‌هایی در این خصوص حاصل شده است.

در دولت یازدهم نیز طرح مسکن فرهنگی با در نظر گرفتن ۱۷۰ هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان گام موثری در خانه دارکردن این قشر به شمار می رود.

امضای تفاهم‌نامه ساخت ۱۷۰ هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان

در همین خصوص محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در آیین امضای تفاهم‌نامه ساخت ۱۷۰ هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان با ابراز اینکه "همواره توجه به فرهنگیان عزیز در برنامه‌ها و سیاست‌های ما وجود داشته است"، اظهار کرد: این مرحله متفاوت از قبل است و می‌خواهیم به‌صورت یکجا یک اقدام بزرگ و گسترده را برای خانه‌دار کردن فرهنگیان انجام دهیم.

وی با بیان اینکه همه دستگاه‌ها برای این کار باید به وزارتخانه‌های راه و آموزش و پرورش کمک کنند، افزود: آن دسته از فرهنگیانی که در سامانه طرح ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند طبق تفاهم‌نامه امروز برای خانه‌دار شدن در اولویت قرار می‌گیرند.

وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه طی دو هفته ثبت‌نام از فرهنگیان فاقد مسکن متقاضی و واجد شرایط انجام خواهد گرفت، تأکید کرد: چنانچه این سهمیه‌ها کفایت کند در قالب این تفاهم‌نامه فرهنگیان را خانه‌دار خواهیم کرد، احیاناً اگر کمی و کاستی وجود داشته باشد در قالب تأمین زمین‌های جدید پروژه‌ها جانمایی خواهد شد.

اسلامی با اعلام اینکه از ظرفیت تعاونی‌های مسکن فرهنگیان که دچار نخسان نباشند در ساخت این ۱۷۰ هزار واحد استفاده خواهیم کرد"، گفت: این ۱۷۰ هزار واحد بخشی از ۴۰۰ هزار واحد طرح ملی مسکن است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نحوه تأمین منابع مالی ساخت ۱۷۰ هزار واحد مسکن برای فرهنگیان گفت: به‌طور کلی سه نوع تسهیلات برای ساخت مسکن در کشور داریم؛ یکی از آن‌ها ساخت‌وساز در بافت فرسوده است که در قالب آن ۵۰ درصد تسهیلات توسط دولت و ۵۰ درصد توسط متقاضیان تأمین می‌شود.

اسلامی با بیان اینکه ساخت مسکن برای فرهنگیان مشمول همین تسهیلات می‌شود، ادامه داد: نوع دوم تسهیلات برای مناطق کم‌برخوردار یا روستایی است که در قالب تسهیلات ویژه ساخت‌وساز انجام می‌شود.

وی نوع سوم تسهیلات را وام با سود ۱۸ درصدی اعلام کرد و گفت: هفته گذشته بانک مرکزی ۲۰ هزار میلیارد تومان منابع را برای همه بانک‌ها ابلاغ کرد که از این ظرفیت برای اجرای پروژه‌های مسکن در طرح اقدام ملی استفاده می‌کنیم.

  ثبت‌نام فرهنگیان فاقد مسکن به ۲۰۴ هزار و ۷۶۰رسید

گودرز کریمی‌فر مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد:  ۲۰۴ هزار و ۷۶۰ فرهنگی در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۱۱ هزار و ۵۰۳ زن سرپرست خانوار، ۵۳ هزار و ۱۲۹ فرهنگی دارای ۲۰ سال سابقه، ۲۱ هزار و ۶۳۵ زوج فرهنگی و ۱۷ هزار و ۶۷۶ فرهنگی بازنشسته هستند و همچنین ۱۰۰ هزار و ۸۱۷ نفر سایر متقاضیان هستند.

کریمی‌فر تصریح کرد: این آمار بررسی و پالایش می‌شود و باید فرم «ج» افراد متقاضی سبز باشد یعنی از تسهیلات خرید مسکن استفاده نکرده باشند.
 
به گزارش ، ثبت‌نام فرهنگیان فاقد مسکن از صبح روز ۱۴ آذر ۹۸ در سامانه maskan.medu.ir آغاز شد و روز گذشته به پایان رسید.متقاضیان  و افراد تحت تکفل وی باید فاقد زمین یا واحد مسکونی باشند و تاکنون از هیچ‌یک از امکانات دولتی مانند زمین، واحد مسکونی، تسهیلات یارانه‌ای خرید و احداث مسکن استفاده نکرده باشند یا به عبارت دیگر فرم «ج» در استعلام از سامانه مربوط راه و شهرسازی سبز باشد.

از شرایط اصلی برای دریافت مسکن فرهنگی می توان متقاضی باید متأهل باشد یا سرپرست خانوار باشد و زنان خودسرپرست مشروط به داشتن ۳۵ سال سن می‌توانند در زمره متقاضیان قرار بگیرند؛ اولویت آموزش و پرورش شامل بانوان فرهنگی سرپرست خانوار، کارکنان شاغل رسمی، پیمانی، قراردادی بالای ۲۰ سال سابقه خدمت، زوجین فرهنگی و بازنشستگان فرهنگی است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *