صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تقویت دیپلماسی مرزی راه حل زیربنایی معضل نا امنی مرزها

۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۹:۰۳
کد خبر: ۵۷۶۸۱
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
خبرگزاری میزان: یک استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: دیپلماسی مرزی مورد تاکید رهبری باید در یک مثلث سه وجهی با حضور دولت ایران، مرزنشین ها ایرانی و مرزنشینان کشورهای همسایه اجرایی وعملیاتی شود تا بتواند تاثیر مطلوبی را در جهت امنیت پایدار در مرزها داشته باشد.

محمد صادق کوشکی در گفت و گو با خبرنگارسیاسی میزان؛ درباره تاکید مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه بر موضوع دیپلماسی مرزی و تاثیر این مسئله بر حوزه امنیت ملی گفت: کشور پهناور ایران با هفت کشور به صورت زمینی مرز مستقیم داشته و در ارتباط است و با چندین کشور مهم دیگر نیز به صورت دریایی مرز مشترک دارد.

وی با انتقاد به عدم مشارکت مناسب کشورهای همسایه در جهت حفظ امنیت مرزها افزود: با توجه به عدم همکاری همسایگان و نبود زیر ساختهای مناسب در مرزها، در بخشی از مرزهای کشورمان ناامنی و اقدامات جنایت کارانه رخ می دهد.

کوشکی تاکید کرد: یکی از وظایف همه حاکمیت ها ایجاد امنیت برای شهروندان و فعالیت های مختلف است در چنین شرایطی می بینیم که عدم کنترل جدی کشورهای همسایه بر مرزهای خود و نبود توان کافی ایران جهت مدیریت مرزی از لحاظ نیروی انسانی، سرمایه کافی و تاسیسات زیر بنایی باعث شده تا برخی اوقات شاهد ناامنی هایی در مرزهای کشور باشیم.

وی افزود: ما امروز علاوه بر حوزه امنیتی وشرارت ها با زوایای دیگر ازجمله قاچاق مواد مخدر، مشروبات الکی؛ قاچاق کالاهای تهاجم فرهنگی در مرزها مواجه هستیم, که هر کدام از این موضوعات می تواند تهدید جدی علیه امنیت ملی ایران تعبیر شوند.

این کارشناس مسائل امنیتی و سیاسی گفت: طبیعی است در چنین شرایطی یکی از سیاست های که توسط مقام معظم رهبری در چارچوب سیاست کلی نظام در بعد امنیتی و دفاعی ابلاغ می شود تاکید بر مسئله مرزها و تلاش برای حل این معضل امنیتی است. که دولت و همه دستگاه ها باید کوشش کنند تا مرزهای کشور به طور کامل ساماندهی شوند.

کوشکی تصریح کرد: راهکار دیپلماسی مرزی و همراه کردن مرزنشینان در مسیر ایجاد امنیت پایدار مرزی بسیار حائز اهمیت است که رهبری نیز به خوبی به این مسئله اشاره کردند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: طبیعتا برای اجرایی شدن دیپلماسی مرزی لازم همه دستگاه‌های مسئول از جمله سیاست خارجی،نهادهای امنیتی و فرهنگی در یک همسویی و همکاری تلاش خود را مضاعف نمایند.

وی اضافه کرد: حرکت اصلی در راستای دیپلماسی مرزی توجه به مرزنشینان کشورهای همسایه است که درمسیر حفظ امنیت مرزها می توانند نقش به سزایی داشته باشند و باید از این ظرفیت ها استفاده شود.

کوشکی در پایان بیان کرد: دیپلماسی مرزی مورد تاکید رهبری باید در یک مثلث سه وجهی با حضور دولت ایران، مرزنشین ها ایرانی و مرزنشینان کشورهای همسایه اجرایی وعملیاتی شود تا بتواند تاثیر مطلوبی را در جهت امنیت پایدار در مرزها داشته باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *