صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

متأسفانه هیئت‌های اجرایی در برخی مقاطع افراد فاقد شرایط را تائید صلاحیت کردند

۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۴:۱۵
کد خبر: ۵۷۶۸۰۵
سخنگوی شورای نگهبان گفت: هیئت‌های اجرایی باید وفق قانون عمل کنند، اما متأسفانه در برخی مقاطع هیئت‌های اجرایی به وظایف خود به درستی عمل نکردند و بسیاری از افراد فاقد شرایط را تأیید صلاحیت کردند که البته با هوشیاری هیئت‌های نظارت، این افراد تأیید صلاحیت نشدند.

به گزارش گروه سیاسی به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی قائم‌مقام دبیر و سخنگوی شورای نگهبان امروز (شنبه، ۲۳ آذر ۱۳۹۸) در نشست رؤسا و مدیران پلیس اطلاعات و امنیت کشور که در ستاد ناجا برگزار شد با قدردانی از تلاش‌های بی‌وقفه پلیس به ویژه پلیس اطلاعات و امنیت گفت: همه اجزاء و ارکان نیروی انتظامی تعامل بسیار سازنده و خوبی با شورای نگهبان دارند.

وی با بیان اینکه امنیت مقوله‌ای است که هیچ‌کس نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد، اظهار داشت: در نگاه اسلامی امنیت جایگاه ویژه‌ای دارد؛ چراکه پیشرفت یک کشور و نظام در گرو داشتن امنیت پایدار است که این امنیت برای تک تک شهروندان بسیار حائز اهمیت است.

کدخدایی با اشاره به بخش‌هایی از نامه ۵۳ امیرالمؤمنین علی (ع) به مالک اشتر که نیرو‌های مسلح و امنیتی را حصون رعیت، یعنی حصار‌ها و بارو‌های اطمینان بخش برای ملت‌ها دانسته است، خاطرنشان کرد: در جمهوری اسلامی ایران نیز که برگرفته از همان تعالیم امیرالمومنین علی (ع) است، نیرو‌های امنیتی موجب آرامش و امنیت پایدار است تا جامعه بتواند مسیر تعالی و کمال را طی کند.


وی افزود: البته در جوامع به اصطلاح مدرن نیز تأمین امنیت در جهت رسیدن به منافع مهم است، هرچند در اهداف غایی و نهایی با نظام اسلامی متفاوت باشند.

عضو حقوقدان شورای نگهبان، نیروی انتظامی در جمهوری اسلامی را پیشخوان و پیشگام در تأمین امنیت دانست و تصریح کرد: ناجا در عرصه‌های مختلف عمومی نظیر تأمین امنیت شهر‌ها و کنترل ترافیک با شهروندان سروکار دارد؛ از این‌رو باید قدردان زحمات آن‌ها باشیم.

وی با تأکید بر اینکه همواره باید اقتدار ناجا حفظ شود، افزود: برخی اوقات در رسانه‌ها ادعا‌های ناصواب علیه ناجا نسبت داده می‌شود که این درست نیست؛ شاید نقد‌های واردی وجود داشته باشد، اما نباید هرگز اقتدار ناجا مخدوش شود و اگر شخص یا گروهی این کار را انجام دهند قطعاً گناهی نابخشودنی مرتکب شده‌اند.

کدخدایی در ادامه، اعتمادسازی متقابل بین ناجا و مردم را به عنوان مولفه دوم مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: پلیس جامعه‌محور با مشارکت مردم در تأمین امنیت تلاش می‌کند که به حمدالله نیروی انتظامی از چنین پشتوانه مردمی برخوردار است.

وی صمیمیت و مهربانی را از دیگر ویژگی‌های پلیس مقتدر مردمی عنوان کرد و گفت: در عین حالی که پلیس باید مقتدر باشد و متخلفین از آن هراس داشته باشند، اما باید با مردم مهربان باشد که بر اساس گزارش‌ها، رفتار مدیران و کارکنان ناجا هم همینگونه است.

وی افزود: در اتفاقاتی که طی دو سال گذشته همچون سیل، زلزله و اغتشاشات اخیر رخ داد به وضوح می‌توان ویژگی‌های مزبور را در رفتار ناجا مشاهده کرد.

قائم‌مقام دبیر شورای نگهبان در ادامه سخنان خود به بحث انتخابات اشاره و خاطرنشان کرد: در اکثر نظام‌های سیاسی دنیا، انتخابات به عنوان یک روش برای رسیدن به نهاد‌های عالی یک کشور همچون پارلمان، ریاست جمهوری و... مطرح است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز به این روش تصریح شده، اما با این تفاوت که انتخابات در کشور ما علاوه بر روش به یک ارزش ملی نیز تبدیل شده است.

وی افزود: انتخابات همواره در نظام جمهوری اسلامی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده که در این مقطع، حساسیت آن دوچندان شده است و همه باید تلاش کنند تا میزان مشارکت مردم همچون گذشته خوب باشد.

کدخدایی در همین زمینه به نقش پلیس در انتخابات اشاره کرد و با بیان اینکه ناجا در تأمین سلامت و مشارکت بالا در انتخابات، نقش بسزایی دارد، افزود: همه نظام‌های سیاسی دنیا مدعی مراقبت از سلامت انتخابات خود هستند و با متخلفان انتخاباتی برخورد می‌کنند. در کشور ما انتخابات، حزبی نیست اگرچه احزاب و گروه‌ها در انتخابات مؤثر هستند.

وی با بیان اینکه وجود شورای نگهبان برای پاسداری از رأی مردم است، خاطرنشان کرد: در سال ۸۸ دشمن و عده‌ای فریب‌خورده تلاش کردند انتخابات را ناسالم جلوه دهند، اما شورای نگهبان پاسدار رأی ملت بود؛ از این‌رو اگرچه ما نظام انتخاباتی حزبی نداریم، اما احزاب و افراد باید معیار‌های قانونی را بشناسند چراکه در هر انتخاباتی به صورت طبیعی یک عده پیروز و عده‌ای ناکام هستند، مهم این است که همه در سلامت انتخابات کوشا باشند.

بیشتر بخوانید:


سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد: این شورا هم در بررسی صلاحیت‌ها و هم در روند نظارت بر اجرای انتخابات و پس از آن تمام تلاش خود را کرده و می‌کند تا سلامت انتخابات حفظ شود. در این مراحل نیز نقش و همکاری پلیس با شورای نگهبان بسیار مهم است. به‌طور مثال و طبق قانون در روند بررسی صلاحیت‌ها، هم در هیئت‌های اجرایی و هم در هیئت‌های نظارت، گزارش‌های ارسالی نیروی انتظامی که یکی از مراجع چهارگانه است، نقش تعیین‌کننده‌ای دارد که خدای ناکرده فرد ناصالح و متخلفی وارد کارزار انتخابات نشود که این امر همچون گذشته دقت مضاعف شما را می‌طلبد.

وی تأکید کرد: دبیر، اعضاء و کارشناسان شورای نگهبان اعتماد ویژه‌ای به گزارش‌های ارسالی نیروی انتظامی دارند و این گزارش‌ها را در کنار گزارش‌های سایر مراجع دیگر در روند بررسی صلاحیت‌ها مدنظر قرار می‌دهند؛ از این‌رو باید دقت شود که همگی این گزارش‌ها مستند باشد.

قائم‌مقام دبیر شورای نگهبان افزود: الان روند بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های اجرایی آغاز شده و مطلع هستم نیروی انتظامی از چند ماه قبل آمادگی لازم را برای ارئه گزارش‌ها داشته است که پس از اتمام رسیدگی به صلاحیت‌ها در هیئت‌های اجرایی، هیئت‌های نظارت شورای نگهبان رسیدگی به شکایات و نظارت بر بررسی صلاحیت‌ها را بر اساس گزارش‌های مراجع قانونی انجام خواهد داد.

وی خاطرنشان کرد: هیئت‌های اجرایی باید وفق قانون عمل کنند، اما متأسفانه در برخی مقاطع هیئت‌های اجرایی به وظایف خود به درستی عمل نکردند و بسیاری از افراد فاقد شرایط را تأیید صلاحیت کردند که البته با هوشیاری هیئت‌های نظارت، این افراد تأیید صلاحیت نشدند.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: امیدواریم که در این دوره نیز روند بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های اجرایی با دقت انجام شود و ناجا با ارسال گزارش‌های مستند به هیئت‌های اجرایی و نظارت موجبات برگزاری انتخابات سالم و پرشکوه را فراهم کند؛ چراکه همه وظیفه داریم از آرای مردم که حق‌الناس است حفاظت کنیم.

کدخدایی در ادامه خاطرنشان کرد: معمولاً در ادوار گذشته بطور سنتی در برخی حوزه‌های انتخابیه شاهد تنش‌هایی بوده‌ایم که در این میان حضور مقتدرانه پلیس و برخورد با متخلفین و آمادگی برای جلوگیری از تنش‌ها و ارسال گزارش آن به شورای نگهبان حائز اهمیت است. از طرف دیگر در بحث تبلیغات نیز ناجا با همکاری فرمانداری‌ها باید با تبلیغات غیرمجاز برخورد کند و اقدامات لازم را انجام دهد. از این‌رو چه در فرآیند بررسی صلاحیت‌ها و چه در مراحل برگزاری انتخابات نقش پلیس بسیار مهم و اثرگذار است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث میزان مشارکت در انتخابات اشاره کرد و گفت: امروزه در برخی کشور‌های اروپایی به میزان مشارکت مردم در انتخابات چندان توجهی نمی‌شود به‌طور مثال در فرانسه مکرون با حدود ۵۰ درصد به ریاست جمهوری رسید یا در انگلیس با "اکثریت ساده ساده" دولت تشکیل می‌شود، اما در ایران میزان مشارکت از ابتدای انقلاب مهم بوده و هست.

سخنگوی شورای نگهبان از جمله عوامل مهم دخیل در مشارکت بالای مردم در انتخابات را شرایط سیاسی و اقتصادی کشور عنوان کرد و متذکر شد: در نگاه رهبر معظم انقلاب و مردم مشارکت بالا اهمیت خاصی دارد، اما باید دید نقش نهاد‌ها در این پدیده مهم چیست.

وی در پایان اظهار داشت: دولت و قوه مقننه با تلاش برای بهبود مسائل معیشتی و اقتصادی مردم و شورای نگهبان با عمل به مرّ قانون برای برگزاری سالم انتخابات و پلیس با تأمین نظم و امنیت جامعه، نقش بسزایی در افزایش مشارکت مردم در انتخابات دارند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *