در زمان آلودگی هوا چه چیزهایی بخوریم؟
در مقابل آنتی اکسیدانها مولکولهایی هستند که جلوی عمل رادیکالهای آزاد را گرفته و مانع از تخریب سلولهای حیاتی بدن میشوند. مصرف بیشتر آنتی اکسیدانها زمینهای را فراهم میکنند که بدن به راحتی رادیکالهای آزاد مضر را از بین ببرد. منابع غذایی آنتی اکسیدانی عبارتند از: ویتامینهای C , E، کاروتنوئیدها، سلنیوم و پلی فنولها هستند. افراد میتوانند برای مقابله کردن با آلودگی از مواد غذایی مقوی استفاده کنند که یکی از این نوع مواد مایعاتی مانند آب است.
البته مصرف شیر کم چرب هم مانع جایگزین شدن سرب در بدن میشود. افراد باید در روزهای آلوده کمتر از فست فود و غذاهای سرخ کردنی مصرف کنند. مواد غذایی حاوی ویتامین C یکی از بهترین راهکارها برای مقابله با آسیب ناشی از مولکولهای رادیکال آزاد بر اثر تماس با آلایندههای هوا است.
در این بین مکملهایی حاوی املاح و ریز مغذیها، ویتامین C، ویتامین D، E، B ۱۲، بتاکاروتن، اسیدهای چرب امگا ۳ و منیزیم برای تقویت بدن مفیدهستند. منابع خوراکی غنی از منیزیم سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند و در تسکین مجاری تنفسی نقش زیادی دارند. بهترین منابع حاوی منیزیم شامل مغز خشکبار، اسفناج، تخم کدو، ماست و حبوبات است.
اسیدهای چرب امگا ۳ سپر دفاعی خوبی در برابر آلایندهها هوا هستند. منابع خوراکی غنی از این اسیدهای مفید شامل مغزهای روغنی مانند: گردو، دانههایی مثل تخم کتان، ماهیهای چرب و روغن ماهی هستند.
مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدانها تاثیر زیادی بر سیستم ایمنی بدن دارند. با تقویت سیستم ایمنی، بدن در مقابل بیماریهای مختلف به ویژه بیماریهای فصلی مانند: سرماخوردگی و آنفلوآنزا، اسهال و استفراغ، در مواقع آلودگی مقاوم میشود. نوشیدن چای سبز باعث آرامش، رفع التهاب و حساسیت دستگاه تنفس (بافتهای آسیب دیده) میشود. البته باید توجه داشت نوشیدن چای سبز به طور متعادل مفید است، ولی استفاده بیش از حد آن میتواند ضرر داشته باشد. مصرف روزانه شیر ومواد لبنی به مقدار کافی، عوارض ناشی از آلودگی هوا را بر دستگاه گوارش کاهش میدهد.