صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اسرائیل ابزار جنایت‌های ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا را فراهم می‌کند

۲۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۳:۴۶
کد خبر: ۵۷۶۳۰۰
همزمان با بررسی اتهام نسل کشی دولت میانمار در دیوان بین‌المللی کیفری و رد این اتهام از سوی رئیس حزب حاکم میانمار، گزارش‌هایی مبنی بر دست داشتن رژیم صهیونیستی در این نسل کشی منتشر شده است.

به گزارش گروه بین الملل ؛ پایگاه صهیونیستی «هاآرتص» در گزارشی با عنوان «نقش شرم‌آور اسرائیل در نسل کشی مسلمانان روهینگیا» می‌نویسد: اسرائیل ابزار و فضای دیپلماتیک در خصوص نسل کشی مسلمانان روهینکیا را برای ارتش میانمار فراهم می‌کند.

«چارلز دونست»، روزنامه‌نگار و کارشناس مسائل آسیا در این یادداشت می‌نویسد: زمانی که در سال ۲۰۱۸ برای مصاحبه به سفارت اسرائیل در میانمار رفتم و از «رونن گیلور»، سفیر اسرائیل در این کشور، درباره اقدامات ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا و فروش سلاح از سوی اسرائیل به این کشور پرسیدم، گیلور به هیچ یک از سوالات من در این باره پاسخ نداد.

بر اساس این گزارش، هفته گذشته و همزمان با سفر «آنگ سان سوچی»، رئیس حزب حاکم دولت میانمار، به لاهه برای ارائه دفاعیات در دادگاه بین‌المللی کیفری، با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود ضمن آرزوی موفقیت برای آنگ سان سوچی، ابراز امیدواری کرده که بهترین تصمیم درباره این پرونده اتخاذ شود.

بیشتر بخوانید:

گیلور سپس این پیام را از صفحه توییتر خود حذف کرده و مقامات رژیم صهیونیستی مدعی شدند که این پیام توییتری «یک اشتباه» بوده است.

در بخشی از این گزارش آمده است: فروش سلاح و فن‌آوری اسرائیل به ارتش میانمار، انتقادات بسیاری را در پی داشته  اما بعد از این توییت گیلور، وزارت خارجه اسرائیل «جنایات روی داده در ایالت راخین علیه مسلمانان روهینگیا» را محکوم کرد.

بر اساس گزارش هاآرتص، این اقدام وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در حالی صورت می‌گیرد که این رژیم همواره در راستای دفاع از دولت میانمار، از به کار بردن واژه «روهینگیا» خودداری کرده و از واژه «بنگال» برای ساکنان این ایالت استفاده می‌کند.

دولت میانمار مدعی است که مسلمانان روهینگیا بومی این کشور نیستند.

این روزنامه صهیونیستی در ادامه می‌نویسد: با این وجود، بیانیه جدید اسرائیل نیز مبهم است، زیرا در آن هیچگونه اشاره‌ای به این موضوع نشده که چه کسی این جنایت‌ها را در ایالت راخین مرتکب شده است.

در بخشی از این گزارش ضمن اشاره به تشدید خشونت ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین، آمده است: کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل گزارش داد که یک نسل کشی در ایالت راخین در حال وقوع است.

هاآرتص می‌افزاید: با این وجود، اسرائیل به دلیل روابطش با دولت میانمار، تاکنون در این رابطه سکوت کرده است. اسرائیل از پاییز سال ۲۰۱۷ و حتی پس از خشونت‌های دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا، به سازندگان سلاح خود اجازه داده تا فروش تسلیحات به ارتش این کشور را ادامه دهند. این در حالی است که آمریکا و اتحادیه اروپا نیز ارتش میانمار را هدف تحریم تسلیحاتی قرار داده‌اند.

بر اساس گزارش هاآرتص، اواخر سال ۲۰۱۷ اسرائیل مدعی شد که فروش تسلیحات پیشرفته به میانمار را متوقف کرده، اما مقامات میانمار مدتی بعد گزارش دادند که این فروش سلاح همچنان ادامه دارد.

هاآرتص می‌نویسد: به نظر می‌رسد دلیل حمایت اسرائیل از این جنایت‌ها، فرصت طلبی «بنیامین نتانیاهو» در حفظ روابط با کشور‌هایی است که مناسب روابط دیپلماتیک با او هستند و این موضوع که شاید سران این کشور‌ها افراد مستبدی باشند برای او اهمیتی ندارد.

دادگاه بین‌ المللی کیفری روند رسیدگی به اتهام نسل کشی دولت میانمار را از روز سه‌شنبه آغاز کرده است.

«آنگ سان سوچی»، رئیس حزب حاکم دولت میانمار، روز چهارشنبه برای ارائه دفاعیات خود در دادگاه بین‌ المللی کیفری حاضر شد.

سوچی در اظهاراتی اتهامات وارد شده درباره نسل کشی دولت میانمار را «گمراه کننده و ناقص» خواند.

وی در جلسه دادگاه، گزارش‌ها درباره اعمال خشونت دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین را رد کرد.

طبق آخرین گزارش‎ها ارتش میانمار صد‌ها روستای مسلمانان در استان راخین را به آتش کشیده و به بیش از ۴ هزار مسلمان نیز قتل‌ عام شده و همچنین بیش از ۷۰۰ هزار نفر نیز از ترس جان خود به بنگلادش فرار کرده‌اند؛ سازمان ملل این خشونت‎های ارتش میانمار علیه مسلمانان را پاکسازی قومی و نسل‌ کُشی آشکار توصیف کرد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *