صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بی‌اعتنایی وزارت علوم به ابلاغیه کمیسیون اصل 90 درباره بورسیه‌ها

۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۴:۲۸
کد خبر: ۵۷۶۱۴
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان: عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت علوم برای بررسی وضعیت بورسیه‌ها گفت: این وزارتخانه به ابلاغیه کمیسیون اصل 90 درباره بورسیه‌ها به درستی عمل نکرده است.

علیرضا منادی سفیدان در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی میزان درباره آخرین وضعیت تقاضای تحقيق و تفحص از عملكرد وزارت علوم، تحقيقات‌ و فناوري درباره نحوه ‌اعطاي ‌بورس‌ تحصيلي در مجلس اظهار کرد: برای پیگیری بورسیه ها دیوان عدالت اداری خود را مرتبط با موضوع بررسی بورسیه از وزارت خانه نمی‌داند و اعلام کرده است که نمی‌توانیم به آن ورود پیدا کنیم.

وی با بیان این مطلب که منتظر هستیم تا موضوع تحقیق و تفحص از وزارت علوم در صحن علنی مجلس تصویب شود، اما هنوز این اقدام صورت نگرفته است، تصریح کرد: وزارتخانه مذکور به ابلاغیه کمیسیون اصل 90 به درستی عمل نکرده است.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وزارت علوم موظف به اجرای این ابلاغیه درباره پرونده بورسیه‌هاست، مطرح کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند این موضوع را پیگیری کند. همچنین کمیسیون اصل 90 با ابلاغ نظریه خود در این خصوص به وزارتخانه، اعلام کرده است که این وزارتخانه به نظریه کمیسیون توجه نکرده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در ادامه افزود: هنوز تحقیق و تفحص از وزارت علوم درباره بورسیه ها  از سوی هیات رئیسه مجلس تصویب نشده است و زمانی این طرح عملیاتی می‌شود که در صحن مجلس نیز مطرح شده و رأی بیاورد.

گفتنی است اردیبهشت ماه گذشته، محمدعلی پورمختار، رئیس کمیسیون اصل۹۰ با اشاره به اعلام نظر کمیسیون این کمیسیون پس از کارشناسی‌‌های دقیق درباره این پرونده‌ها، گفت: آنچه وزیر علوم وقت و شورای مرکزی بورس تصویب کرده‌اند، منطبق با اختیارات قانونی بوده است، مگر افرادی  که اطلاعات غلط داده‌اند و شورای مرکزی را به اشتباه انداختند که حدود۳۰ نفر هستند یا اشخاصی که اشتغال همزمان داشته‌اند. البته اشتغال همزمان فقط مشمول اشتغال دولتی است؛ نه بخش خصوصی.

به گفته وی بر اساس قانون داشتن شغل دولتی همزمان با بورس، تخلف است اما موجب ابطال بورسیه نیست. این افراد یا باید حقوقی را که از دولت گرفته‌اند، پس بدهند یا بورس خود را ابطال کنند. دسته دیگر از این افراد که نزدیک به ۵۰۰ نفر هستند، مربیان پیمانی دانشگاه‌ها هستند که بورسیه بودن آنها منوط به تصویب هیات امنای دانشگاه‌ها بوده است. ما ورود به این موضوع نداریم؛ چون نمی‌توانیم هیات امنای دانشگاه‌ها را ملزم به کاری کنیم.

رئیس کمیسیون اصل۹۰ به این نکته نیز اشاره کرده بود که البته در برخی موارد نیز بحث جایابی وجود دارد که شاید در مقاطعی برخی دانشگاه‌ها اعلام کنند، جا نیست؛ در این موارد نیز نمی‌توانیم کاری کنیم. کمیسیون طبق قانون به شکایات رسیدگی کرده و نتیجه را اعلام کرده است. در پرونده فوق، جرمی صورت نگرفته؛ به همین دلیل پرونده به قوه قضاییه ارسال نشده است، بلکه نتیجه بررسی پرونده به وزارت علوم ابلاغ شده و وزارتخانه ملزم به اجرای آن است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *