صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرا باغداران از بیمه کشاورزی اجتناب می‌کنند؟/ عمده خسارت سرمازدگی به محصول سیب وارد شد

۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۰:۰۱
کد خبر: ۵۷۵۷۶۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
شادلو گفت: باوجود آنکه امسال یخبندان شدیدی در اوایل اردیبهشت ماه رخ داد، اما به دلیل آنکه درختان به مرحله گل‌دهی نرسیده بودند خسارت نسبت به سال گذشته کمتر یوده است.

مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصاد ، در خصوص خسارات وارده به باغات و محصولات کشاورزی در پی سرمای زود‌رس و تگرگ گفت: سرمای زودرس به جهت آنکه هنوز تولید در نوار سردسیری کشور در جریان بود بخش‌های مختلف تولید را با چالش‌های جدی روبرو کرد.

وی افزود: قیمت گوجه فرنگی نمونه بارزی بود که به دلیل از بین رفتن محصولات در نواحی سردسیر و نرسیدن محصولات نواحی گرمسیری به بازار با جهش روبرو شد.

شادلو در زمینه محصولات باغی و خسارات وارده اظهار کرد: محصولات باغی از جمله سیب به واسطه سرمای زودرس با چالش  هایی روبرو شد، اما این مشکل در حدی نبود که محصولات از بین برود و تنها در برخی مناطق به دلیل پایین آمدن دما و ادامه آن باعث بالا رفتن قند محصولات و در نتیجه برداشت زودهنگام محصولات شده است.

نایب رئیس اتحادیه باغداران در ادامه تاکید کرد: با برداشت زودهنگام محصولات از جمله سیب دیگر نمی‌توان محصول را برای بلند مدت در سردخانه‌ها نگهداری کرد از این رو بخش زیادی از محصولات وارد مسیر صنعتی و تبدیل شدن به کنسانتره می شوند.

وی افزود: متاسفانه سرمای زودهنگام کار‌ها را از روال خود خارج کرد و از طرفی، چون امسال حجم محصولات تولیدی بالا بود و نیروی کارگری به اندازه کافی وجود نداشت باغداران را با مشکلات بسیاری روبرو کرده است.

شادلو بیان کرد:  محصولاتی که وارد بازار می‌شود باضایعات محصولات کشاورزی حدود ۱۰ برابر اختلاف قیمت دارد که با درنظر گرفتن این موضوع خسارت سنگینی به باغداران وارد می شود.

نایب رئیس اتحادیه باغداران گفت: بیشترین خسارات در زمینه صیفی‌جات مربوط به محصولات گوجه فرنگی و سیب زمینی می شود و در محصولات باغی عمده خسارت به محصول سیب در نوار سردسیری کشور وارد شده است.

وی افزود: بارندگی مستمر یک هفته‌ای در ابتدای آبان ماه برداشت را طولانی‌تر کرد و در مجموع سال سختی را در محصولات کشاورزی سپری کردیم.

شادلو به بازار محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: بازار راکد محصولات کشاورزی به دلیل افزایش عرضه، عملا هزینه‌های تولید محصولات کشاورزی را تامین نمی‌کند.

نایب رئیس اتحادیه باغداران صادرات محصولات کشاورزی را راه نجات رفع مشکلات در این بخش دانست و افزود: میزان تولید محصولات کشاورزی در حال حاضر بیشتر از تقاضاست که از این رو بازار داخلی جوابگوی این میزان تولید نیست.

دوسوم باغداران از بیمه کشاورزی استقبال نمی کنند

وی در زمینه بیمه کشاورزی و استقبال کشاورزان برای جبران خسارت احتمالی گفت: در مجموع حدود یک سوم کشاورزان بیمه کشاورزی دارند و دو سوم دیگر از بیمه محصولات کشاورزی استقبال نمی‌کنند.

شادلو گفت:  شرایط بیمه به طور مکرر به کشاورزان اعلام می‌شود تا به کارگزاری‌ها مراجعه و برای بیمه محصولات کشاورزی اقدام کنند، اما به دلایل متعدد از این موضوع استقبال نمی‌شود.

نایب رئیس اتحادیه باغداران تاکید کرد: در برخی موارد خسارات وارده به باغات کشاورزی بیشتر از غرامتی است که به باغداران پرداخت می‌شود به همین دلیل برخی از کشاورزان از بیمه کردن محصولات کشاورزی اجتناب می‌کنند.

وی افزود: بهتر است در زمینه بیمه کشاورزی از سوی دولت توجه بشتری شود و با در نظر گرفتن بودجه برای خطرات بالای تولید به خصوص کشاورزی فضای امنی ایجاد شود.

کاهش ۵۰ درصدی محصولات کشاورزی در سال گذشته

شادلو در مقایسه خسارات وارده به محصولات کشاورزی در سال گذشته و امسال گفت: خسارت سرما‌زدگی در سال گذشته از ابتدای سال ۹۷ آغاز شد که متاسفانه میزان تولید را بیش از ۵۰ درصد کاهش داد.

نایب رئیس اتحادیه باغداران تصریح کرد: اگرچه امسال نیز یخبندان شدید در اوایل اردیبهشت ماه رخ داد، اما به دلیل آنکه درختان به مرحله گل‌دهی نرسیده بودند خسارت همچون سال قبل شدید نبوده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *