صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پرونده سیاه حقوق بشر آمریکا؛ از تبعیض نژادی سیستماتیک تا ایجاد زندان‌های غیر انسانی

۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۷۵۷۲۰
آمریکا در حالی در مجامع جهانی تصویری پیشگام در عرصه حقوق بشر از خود به نمایش گذاشته است که موارد نقض حقوق بشر در این کشور بسیار زیاد است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ نامیدن روز دهم دسامبر با نام روز جهانی حقوق بشر از سوی «یونسکو»، به عنوان یکی از نتایج مستقیم پایان جنگ جهانی دوم، هرچند در ابتدای امر نویدبخش آغاز دورانی نوین برای نوع بشر در مسیر زندگی عاری از خشونت، تبعیض و رنج بود، رفته رفته با ادعا‌های دهن پرکن چند کشور، به حاشیه رفته و تنها به مناسبتی در تقویم بدل شد. باید توجه داشت که عمده‌ترین ناقضان حقوق بشر، مدعیان پرچمداری آن در سطح جهانی هستند.

آمریکا به عنوان یکی از مدعیان اصلی پرچمداری حقوق بشر در جهان، در حالی انگشت اتهام خود را به سوی کشور‌های مختلف می‌گیرد و گزارش‌های عمدتا غرض ورزانه‌ای از وضعیت حقوق بشر در آن کشور‌ها منتشر می‌کند که خود دارای پرونده‌ای سیاه از نقض مکرر قواعد حقوق بشر در کشور خود و سراسر جهان است.

عمده‌ترین مخاطراتی که حقوق بشر را در آمریکا تهدید و نقض می‌کنند، فهرست وار عبارتند از:

۱. خشونت‌های مرگبار ناشی از سلاح گرم: این خشونت‌ها سالانه هزاران شهروند آمریکایی را به کام مرگ می‌فرستند که بخش قابل توجهی از آنان کودکان و نوجوانان هستند؛ این جنایت به حدی در سراسر آمریکا تکرار شده که سبب کاهش ۲.۵ ساله امید به زندگی در آمریکایی‌ها شده است.

۲. ناشکیبایی و عدم تساهل مذهبی: این موضوع به ویژه در مورد مسلمان و دین اسلام قابل ملاحظه است و در روزهای انتخابات سبب دامن زدن به اسلام هراسی در این کشور می‌شود؛ اقدامات و اظهارات اسلام هراسانه، به نوبه خود تاثیرات سوء و مرگباری بر زندگی مسلمان‌ها دارند.

۳. نقض مکرر حقوق کاربران فضای آنلاین: چک و کنترل محتوای پیام‌های کاربران فضای آنلاین توسط دولت آمریکا، یکی از مهم‌ترین متد‌های مدرن نقض دولتی حقوق بشر در آمریکا است.

۴. سلطه پلوتوکراسی: پول سالاری در آمریکا یکی از مهم‌ترین عوامل در مسیر رشد و ترقی اقشار با درآمد پایین است.

۵. نابرابری درآمدی بالا: آمریکا در میان کشور‌های غربی دارای رتبه نخست در زمینه نابرابری درآمدی است.

۶. جنایات ناشی از نفرت

۷. تبعیض سیستماتیک نژادی

۸. تیراندازی جمعی در مدارس

۹. آزار و تجاوز جنسی زنان و دختران

۱۰. سیاست مهاجرتی "تحمل صفر": این سیاست تاکنون سبب جدا شدن هزاران خانواده مهاجر از کودکانشان بوده و تبعات ناخوشایند دیگری مانند بدرفتاری و سوءاستفاده جنسی از کودکان مهاجر را به دنبال داشته است.

      • بیشتر بخوانید:

۱۱. خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل

۱۲. نقض قانون آزادی مطبوعات: این امر را می‌توان در موارد متعدد حمله، دستگیری و بازجویی خبرنگاران و روزنامه نگاران و ممانعت از انتشار عمومی گزارش‌ها و اخبار آنان مشاهده کرد؛ نقض حقوق قانونی خبرنگاران در کاخ سفید نیز به راحتی و در مقابل دوربین‌ها انجام شد.

۱۳. دستگیری گسترده معترضان

۱۴. صدور حکم‌های محکومیت براساس اطلاعات نادرست و تبعیض بی پایان قضایی

۱۵. خشونت گسترده پلیس به ویژه در برخورد با اقلیت‌های نژادی

۱۶. شمار بالای افراد بی خانمان

۱۷. نرخ بالای مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر و خودکشی

۱۸. نرخ بالای تجاوز و سوءاستفاده جنسی در کلیسا‌ها

۱۹. زندان‌های غیر انسانی

در ارزیابی حقوق بشر در موارد خشونت پلیس، سوءرفتار با مهاجران که در تابستان سال جاری انجام شد، آمریکا در میان ۱۹ کشور مورد ارزیابی نمره پایینی را کسب کرد که نشان دهنده پایین بودن میزان امنیت در این کشور است.

براساس این گزارش مشخص شد آمریکا از جمله کشور‌هایی است که قتل توسط پلیس به شکل گسترده‌ای در آن در حال وقوع است. این در حالی است که انگلیس در زمینه‌های نابرابری در استاندارد‌های زندگی و به ویژه نقض حقوق معلولان پیشتاز بوده است.

این موارد تنها گوشه‌ای از موارد عمده نقض حقوق بشر در آمریکا هستند. حضور «دونالد ترامپ»، در کاخ سفید و جنایات بی پایان دولت آمریکا علیه مهاجران از سال ۲۰۱۷ و در پی اتخاذ سیاست تحمل صفر، سبب شد موضوع مهاجران زیر ذره بین سازمان‌ها و نهاد‌های حقوق بشری قرار گیرد. هرچند این توجه، منتج به نتایج مفیدی برای مهاجران در مرز‌های آمریکا و مکزیک نشد.

به مدد سیاست‌های غیرانسانی ترامپ در مورد مهاجران، آمریکا اکنون رکورددار میزان کودکان مهاجر زندانی در جهان است. براساس جدیدترین آمار‌ها حدود ۱۰۰ هزار کودک مهاجر در حال حاضر در زندان‌ها و بازداشتگاه‌های آمریکا دوران حبس خود را می‌گذرانند.

ده استاندارد اصلی حقوق بشر که تحت تاثیر سیاست مهاجرتی آمریکا نادیده گرفته می‌شوند و در واقع جز حقوق ابتدایی هستند، عبارتند از:

*هیچ انسانی غیرقانونی نیست
* بهترین مصلحت کودک
* بازداشتگاه به عنوان آخرین پناهگاه
* حق زندگی
* انجام کامل مراحل مهاجرت
* حق درخواست پناهندگی
* اصل عدم استرداد
* ممنوعیت شکنجه و رفتار‌های بی رحمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز
* عدم تبعیض
* احترام به زندگی خانوادگی

نکته قابل تامل تداوم این روند غیر انسانی در آمریکا و ناتوانی سازمان‌های بین المللی برای مقابله با پدیده شوم حقوق بشر آمریکایی است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *