صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیست و چهارمین اجلاس کمیته هماهنگی هواشناسی آب شناسی دریای خزر برگزار شد

۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۱:۳۹
کد خبر: ۵۷۵۵۸۲
بیست و چهارمین اجلاس کمیته هماهنگی هواشناسی آب شناسی دریای خزر با حضور نمایندگان کشور‌های حاشیه‌ی دریای خزر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، بیست و چهارمین اجلاس کمیته هماهنگی هواشناسی آب شناسی دریای خزر caspcom با حضور نمایندگانی از سازمان زمین شناسی، نیروی دریای ارتش، سپاه پاسداران برگزار شد.

همچنین نمایندگانی از کشور‌های حاشیه دریای خزر شامل روسیه، آذربایجان، تاجیکستان و قرقیزستان در مراسم حضور داشتند.

سحر تاج بخش، رئیس سازمان هواشناسی در این نشست گفت: طی چندسال گذشته، شاهد پیشرفت کشور‌های عضو در زمینه توسعه پایش و ارائه خدمات هواشناسی و آب شناسی و فناوری اطلاعات هستیم.

وی با اشاره به اینکه به مدت دو سال ریاست این کمیته به عهده ایران خواهد بود، افزود: تلاش‌های ما برای رسیدن به اهداف کمیته استمرار دارد.

شهیدی رئیس سازمان زمین شناسی در این نشست گفت: از میان ۴۳ مخاطره شناخته شده در دنیا، احتمال وقوع ۳۴ مخاطره در کشور ما وجود دارد بنابراین ایران سومین کشور از لحاظ وجود مخاطرات طبیعی در دنیا است.

شهیدی گفت: با توجه به زلزله خیز بودن موقعیت دریای خزر، احتمال وقوع سونامی پیش بینی می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت استراتژیک دریای خزر گفت: سواحل ایران، بسیار باریک و بلند است و بیش از ۵ میلیون نفر در این سواحل زندگی می‌کنند بنابراین در صورت احتمال وقوع سونامی، ممکن است تلفات زیادی داشته باشیم.

لاهیجان جان زاده معاون دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست در این افتتاحیه گفت: در سال‌های گذشته، تمام برنامه ها، برای بهره برداری اقتصادی از دریای خزر و با رعایت الزامات محیط زیستی تعیین شده بود، اما هنوز برای رسیدن به بسیاری از اهداف توافق نامه، راه زیادی باقی مانده است.

وی افزود: اطلاعات بسیاری درباره پایش منابع آب وارد شده به دریای خزر، مدیریت و کنترل بارش‌ها جمع آوری شده است. اما امیدواریم با ایجاد یک سامانه تبادل اطلاعات، تمامی اطلاعات در بین سازمان‌های داخلی و خارجی امکان برنامه ریزی‌های بهتر ایجاد شود.

اصولی مدیر عامل شرکت نفت خزر در این مراسم گفت: این شرکت توانسته اطلاعات دقیقی از آب نگاری های این دریا و گسل ها به دست آورد. همچنین مدل سازی امواج کاسپین جنوبی انجام شده است.

وی ادامه داد: نیازمند تجهیزاتی هستیم که برای اکتشافات و حفاری های بیشتر از آنها استفاده کنیم.

مدیر عامل شرکت نفت خزر افزود: از سکوی امیرکبیر در عمق 700 متری دریای خزر استفاده کرده ایم. همچنین گوی هایی شناور برای تعیین موج قرار داده ایم که می توانیم از این داده های موجی  در جهت پیشبرد برنامه ها استفاده کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *