حل مشکلات تولیدکنندگان وابستگی بودجه به نفت را کمتر خواهد کرد
وکیلی گفت: به حداقل رساندن وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی در بودجه سال آینده کاملا مشاهده میشود پس با توجه به این موضوع، دولت جهت افزایش درآمدهای خود، باید توجه زیادی به بخش تولید داشته باشد.
حسین وکیلی کارشناس اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد در خصوص توسعه و رونق تولید در کشور اظهار کرد: کاهش هزینهها و تسهیل امور تولیدی موثرترین عواملی است که تولید کشور را با توسعه و رونق همراه میسازد.
وی افزود: رونق تولید به قدرت خرید مصرف کننده نیز بستگی دارد به این معنا که با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، برخی کالاها محبوبیت خود را از دست داده اند و تولید این کالاها با اختلال مواجه شده است.
وکیلی ابراز کرد: دولت برای رونق تولید در کشور علاوه بر حمایت از تولیدکنندگان باید از مصرف کنندگان نیز حمایت کند، یعنی رونق تولید در گرو توانمندی مصرف کننده است.
وی تصریح کرد: فرض را بر این میگذاریم که تمام مشکلات تولیدکنندگان برطرف شده است و کالا را بدون بروز مشکلی تولید میکند، اما بازار فروش همچنان با مشکلاتی مواجه است بطوریکه محصول تولید شده ماهها در انباریها انباشته شده اند.
این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که برخی تولیدکنندگان با آن مواجهند، فرسوده شدن دستگاهها و ماشین آلات تولیدی است از این جهت که خرید دستگاههای جدید نیازمند سرمایه زیاد و تعمیر آنها نیز به دلیل کمبود قطعات با مشکل مواجه است.
وکیلی بیان کرد: توزیع به موقع کالا در بازار نیز یکی از عواملی است که میتواند به رونق تولید منجر شود که در این زمینه نیز ضعف هایی داریم.
وی در رابطه با کاهش درآمدهای دولت از فروش نفت ادامه داد: به حداقل رساندن وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی در بودجه سال آینده کاملا مشاهده میشود پس با توجه به این موضوع، دولت جهت افزایش درآمدهای خود، باید توجه زیادی به بخش تولید داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: یکی از مهمترین حمایتهایی که دولت میتواند از تولیدکننده داشته باشد، تخصیص ارز ارزان قیمت برای واردات مواد اولیه و قطعات ماشین آلات تولید است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *