صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیوگرافی کامل "محمد نواز شریف" + تصاویر

۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۱:۰۱
کد خبر: ۵۷۵۳۳۸
محمد نواز شریف در ۲۵ دسامبر سال ۱۹۴۹ در شهر لاهور پاکستان به دنیا آمد

به گزارش ، نواز شریف به عنوان بزرگترین فرزند مرحوم محمد شریف به همراه برادرش شهباز شریف از همان ابتدای نوجوانی مسئولیت‌های زیادی به عهده داشت و حفظ سرمایه پدر، زمین‌ها و کارخانه‌هایی که بعدها خانواده شریف در آن سرمایه‌گذاری کرد به این 2 برادر واگذار شد.

نواز شریف بعد از طی دوره ابتدایی و دبیرستان در شهر لاهور به دانشگاه رفت و توانست در رشته حقوق فارغ‌التحصیل شده و مدرک لیسانس خود را از دانشگاه پنجاب به دست آورد.

گفتنی است، نواز شریف در دوران حکومت ژنرال ضیاءالحق و در سایه دولت دیکتاتوری وی وارد عرصه سیاسی شد و توانست در این دوره به یکی از ارکان دولت پنجاب تبدیل شود. وی در سال 1981 به عنوان وزیر دارایی ایالت پنجاب انتخاب شد و توانست تا 70 درصد بودجه این ایالت را به روستاها و مناطق دور افتاده اختصاص دهد از این جهت توانست نظر زمین دار‌ها، فئودال‌ها و کشاورزان را به خود جلب کند.

این سیاستمدار پاکستانی مدتی به عنوان وزیر ورزش فعالیت می‌کرد و توانست در این مدت به فعالیت‌های ورزشی ایالت را سازماندهی کرده ظرفیت‌های ورزشکاران پنجاب را به همه بشناساند.

نواز شریف که حمایت ارتش را در پشت سر خود داشت توانست در 9 آوریل سال 1985 به عنوان سروزیر ایالت پنجاب انتخاب شود، در 31 می سال 1988 نیز که ژنرال ضیاءالحق برکنار شد نواز شریف همچنان به عنوان سروزیر ایالت پنجاب بر سر قدرت باقی ماند، در سال 1988 و در بحبوحه تنش ارتش با حزب مردم نواز شریف با کمک احزاب مذهبی ائتلاف "اسلامی جمهوری اتحاد" را تشکیل داد.

نواز شریف توانست با پشتیبانی ارتش حزب مردم را شکست داده و در سال 1988 بار دیگر به عنوان سروزیر ایالت پنجاب انتخاب شد، در دوران حکومت نواز شریف مناطق توریستی ایالت پنجاب به ویژه منطقه "مری" و "کهوته" پیشرفت زیادی کرد.

 

کلثوم نواز همسر نواز شریف پس از ازدواج برادرش با خانواده شریف از اقوام نواز به حساب می آمد و در سال 1971 زندگی مشترک خود را با مردی که سه دوره نیمه تمام نخست وزیر پاکستان شد آغاز کرد و حاصل ازدواج آنها 2 فرزند پسر و 2 دختر بود.

کلثوم نواز علاقه‌ای به سیاست نداشت و تا زمانی که «پرویز مشرف» نواز شریف را زندانی نکرده بود وارد عرصه سیاست نشد ولی وقتی همسرش را پشت میله‌های زندان دید جنبش آزادی را رهبری کرد.

وی در 22 جون سال 2000 قائم مقام رئیس حزب نواز شد و تا 2 سال وظایف خود را در این مسئولین به انجام رساند.


این سیاستمدار فقید در سال 2017 با سخنرانی های دخترش موفق شد کرسی نمایندگی پارلمان پاکستان که پس از عزل نواز شریف خالی شده بود را از آن خود کند، این اتفاق در حالی رخ داد که کلثوم نواز در بیمارستانی در شهر لندن مشغول مبارزه با بیماری سرطان بود.

بیماری او از سال 2017 سرطان تشخیص داده شده بود و پس از تحمل یک دوره بیماری و مبارزه با سرطان سرانجام در سن 68 سالگی و پس از 46 سال زندگی مشترک با نواز شریف در گذشت.

نواز شریف اولین بار در فاصله سال‌های 1990 تا 1993 و بار دوم از فوریه سال 1997 تا 12 اکتبر سال 1999 که در این زمان طی کودتای رئیس ارتش منتخب خودش دستگیر شد.

در خارج از پاکستان نواز شریف بیشتر به خاطر صدور مجوز آزمایش بمب اتمی پاکستان در سال 1998 (در پاسخ به آزمایش بمب اتم هند) شناخته می‌شود.

یکی دیگر از اتفاقات مهم دوران دوم نخست‌وزیری نواز شریف جنگ کارگیل بود. این جنگ بین هند و پاکستان در سال 1999 روی داد. بروز این جنگ سبب افزایش فشارهای بین‌المللی بر دولت او شد.

نواز شریف در دوره‌ای نخست‌وزیر پاکستان بود که توسط پرویز مشرف در تاریخ ۱۲ اکتبر ۱۹۹۹ برکنار شد.

در سال 2000 دادگاه به خاطر فساد مالی و سوء استفاده از مالیات مجرم شناخت. در دسامبر همین سال او و خانواده‌اش به عربستان سعودی تبعید شدند.

در سپتامبر سال 2007 به سمت پاکستان پرواز کرد تا در زمان انتقال قدرت حضور داشته باشد و شانسش را بیازماید اما به سرعت به عربستان بازگردانده شد. در ماه نوامبر سال 2007 دوباره به کشورش بازگشت. ژوئن سال 2013 پارلمان پاکستان نواز شریف را به عنوان نخست‌وزیر این کشور برگزید. نواز شريف در ٢٨ جولاي ٢٠١٧ بر اثر اتهامات مالي براي بار ديگر از قدرت عزل شد.

در ۶ ژوئیه ۲۰۱۸ نواز شریف به علت سوء استفاده مالی به ده سال زندان محکوم شد و دختر و دامادش نیز به ۷ سال زندان محکوم شدند.

در پی اتهام فساد مالی بر اساس اسناد پاناما و تحقیقات انجام شده، دیوان عالی پاکستان در ژوئیه ۲۰۱۷ از نواز شریف به عنوان نخست‌وزیر این کشور سلب صلاحیت کرد و به برکناری وی رای داد. پس از صدور حکم دیوان عالی پاکستان، نواز شریف در تاریخ ۲۸ ژوئیه از سمت خود استعفا داد.این سومین دوره نخست‌وزیری وی بود و یک سال تا پایان دوره پنج ساله او در این سمت باقی مانده بود.

نواز شریف، دختر، داماد و دو پسرش با پرونده‌های فسادی روبه‌رو هستند که با انتشار اسناد یا اوراق پاناما اتهاماتی را متوجه آنها کرده است. اتهام خانواده نواز شریف داشتن دارایی‌های اعلام نشده در خارج از پاکستان است.

مریم نواز گفت: با وجود تردیدهای بسیار ما در دادگاه حاضر شدیم، شاید کارشناسان حقوقی و قضات ما را نجات دهند اما ننگ‌های حقوقی، قضایی و قانونی به حدی است که پاک کردن آن زمان‌بر خواهد بود. من و همسرم در دادگاه حاضر شدیم. برادرانم در پاکستان زندگی نمی‌کنند و قوانین پاکستان برای آنها قابل اجرا نیست. خوب می‌دانیم که چرا هدف انتقام قرار گرفتیم و چرا این پرونده‌ها علیه من مطرح شده است؛ چون من دختر نواز شریف هستم.

دادگاه عالی لاهو به دلیل مشکلات سلامتی نواز شریف نخست‌وزیر پیشین پاکستان که به دلیل اختلال در سیستم ایمنی در بیمارستانی تحت مراقبت است، در پرونده «اختلاس کارخانه شکر» برای وی قرار وثیقه صادر کرد.

درخواست صدور قرار وثیقه از سوی «شهباز شریف» رئیس حزب مسلم لیگ-نواز ارائه شده بود و نخست‌وزیر پیشین برای آزادی موقت خود در این پرونده باید دو وثیقه که هر یک معادل 6 هزار و 418 دلار باشد، ارائه کند.

نواز شریف باید پس از تامین این وثیقه از بازداشت «دیوان ملی حسابرسی» پاکستان آزاد شود، اما تا زمانی که با درخواست وی برای تعلیق اجرای حکم او و صدور قرار وثیقه در پرونده موسوم به «العزیزیه» در دادگاه عالی اسلام‌آباد موافقت نشود، باید در بازداشت بماند وی در دوران محکومیتش چند بار بر اثر بیماری قلبی در بیمارستان بستری شد و بلاخره در 19 نوامبر 2019 برای درمان بیماریش پاکستان را ترک و راهی لندن شد؛ پزشکان انگلیسی در انجا از وی قطع امید کردند و برای ادامه درمان مجبور شد به امریکا سفر کند.

گفته می‌شود کمبود شدید پلاکت های خونی نواز شریف باعث به خطر افتادن سلامتی او شده است و نخست وزیر سابق پاکستان باید هر چه سریع تر در آمریکا تحت درمان قرار بگیرد.

شهباز شریف درباره "مریم نواز دختر نواز شریف و نائب رئیس حزب مسلم لیگ-نواز که در ارتباط با پرونده پولشویی در شهر لاهو بازداشت شده، گفت که برای او نیز باید به دلیل مشکلات سلامتی قرار وثیقه صادر شود.


/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *