صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مخالفت عون با تعویق انتخاب نخست وزیر و اصرار حریری بر تشکیل کابینه تکنوکرات

۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۳:۵۲
کد خبر: ۵۷۵۲۲۷
انصراف سمیر خطیب از نخست وزیری لبنان، بحران تشکیل کابینه را در این کشور با چالش‌های جدید و جنجالی مواجه کرد که ناشی از طرح مجدد نام نخست وزیری سعد حریری است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ در پی تشدید مخالفت‌ها با نخست وزیری «سمیر خطیب»، تاجر سرشناس لبنانی و از نزدیکان «سعد حریری»، نخست وزیر مستعفی لبنان، نشست رایزنی برای انتخاب نخست وزیر آتی این کشور را که قرار بود روز دوشنبه در کاخ ریاست جمهوری لبنان و در میانه حلقه تشدید شده امنیتی برگزار شود، به مدت یک هفته به تعویق افتاد.

سمیر خطیب یکشنبه شب در پی تشدید مخالفت‌های گسترده مردم، احزاب و سیاستمداران با نخست وزیری وی و نیز متعاقب حمایت دارالفتوای لبنان از نخست وزیری حریری، پس از دیدار با حریری در نطقی تلویزیونی از نامزدی سمت نخست وزیری لبنان استعفا داد.

دفتر ریاست جمهوری لبنان یکشنبه شب اعلام کرد رایزنی‌های پارلمان برای انتخاب نخست وزیر را که براساس برنامه ریزی‌ها قرار بود، امروز دوشنبه برگزار شود تا یک هفته به تاخیر می‌اندازد.

دفتر ریاست جمهوری لبنان همچنین اعلام کرد «میشل عون»، شب گذشته تماس‌های تلفنی با حریری و «نبیه بری»، رئیس پارلمان برقرار کرده و در مورد تحولات اخیر با آنان گفت‌وگو کرده است.

این در حالی است که منابع نزدیک به ریاست جمهوری لبنان می‌گویند عون با تعویق مذاکرات تا شانزدهم دسامبر (۲۵ آذر) موافق نیست و احتمالا مذاکرات را در روز پنجشنبه، یک روز پس از برگزاری نشست بین المللی پاریس در مورد لبنان، برگزار کند.

نشست چهارشنبه پاریس، برای بررسی بحران لبنان با حضور پنج عضو دائم شورای امنیت، آلمان، ایتالیا، عربستان، امارات، مصر و شماری از صندوق‌ها و بانک‌های جهانی و نیز هیئتی به ریاست نخست وزیر موقت لبنان یعنی حریری به مدت یک روز برگزار می‌شود.

حریری انتظار دارد بتواند از این نشست نتایج مثبتی برای اقتصاد لبنان به دست بیاورد.

با وجود پر رنگ شدن احتمال حضور مجدد حریری در سمت نخست وزیری پس از اعلام نامزدی وی در روز گذشته، احزاب لبنانی افرادی را به عنوان گزینه‌های نخست وزیری اعلام می‌کنند.

«سامی جمیل»، مسئول دفتر سیاسی حزب «الکتائب»، «نواف سلام» را به عنوان گزینه مطلوب این حزب برای تصدی سمت نخست وزیری معرفی کرد.

«هیئت تنسیق الثوره» لبنان به عنوان یک نهاد غیردولتی، بر مخالفت با نخست وزیری مجدد سعد حریری تاکید کرد.

       • بیشتر بخوانید:

کابینه موقت لبنان نیز اعلام کرد تنها دولتی که قادر به خارج کردن لبنان از بحران است، دولتی است که توسط حریری تشکیل شود؛ چرا که وی حمایت کشور‌های عربی و بین المللی را دارد.

روزنامه الاخبار لبنان نوشت علت اصلی تاخیر در فرآیند تشکیل دولت، درگیری میان حریری و «جبران باسیل»، وزیر خارجه و رئیس «جنبش آزاد میهنی» است. این روزنامه نوشت خطیب نیز در مواجهه با سادیسم سیاسی حریری مانند «محمد الصفدی» و «بهیج طباره» قربانی شد.

«غسان عطا الله»، وزیر لبنانی نیز در توضیح چالش‌های پدید آمده در مسیر انتخاب نخست وزیر لبنان گفت: " مداخلات خارجی در این روند از ابتدای امر صورت گرفت. "

وی ضمن متهم کردن حریری به انجام اقدام غیر مسئولانه در مسیر تشکیل کابینه، اعلام نامزدی حریری به تایید دارالفتوا را شوکه کننده خواند. برخی از مقام‌ها و احزاب لبنانی حریری را متهم به در پیش گرفتن رویه "یا من یا هیچکس دیگر" در حالی که ظاهرا شعار "نه من بلکه فرد دیگر" سر داده، متهم می‌کنند.

این در حالی است که منابع نزدیک به حریری نیز می‌گویند وی در صورت معرفی شدن برای تصدی سمت نخست وزیری از پذیرش این امر سرباز می‌زند و همچنان بر تشکیل دولت تکنوکرات تاکید دارد.

برخی از منابع از ادامه دار بودن بحران سیاسی در لبنان خبر می‌دهند. آنان در توضیح این پیش بینی خود می‌گویند اصرار حریری بر تشکیل کابینه تکنوکرات و احتمال پایین حل اختلاف نظر‌ها میان مقام‌های لبنانی به ویژه حریری و باسیل، دو عامل مهم در طولانی شدن این بحران خواهند بود. در پایان این گزارش آمده، با اتفاق دیروز، سعد حریری امور را به خانه اول بازگرداند.

لبنان که از حدود ۲ ماه گذشته تاکنون شاهد اعتراض‌های گسترده‌ای بوده که منجر به کناره گیری حریری از سمت نخست وزیری شد، در کنار بحران اقتصادی با چالش عمده تشکیل کابینه نیز دست و پنجه نرم می‌کند. معترضان لبنانی امروز نیز با حضور در خیابان‌ها و مسدود کردن معابر و مسیر‌های مواصلاتی اعتراض خود را به روند تحولات در این کشور اعلام کردند.

معترضان در «طرابلس»، در شمال لبنان مسیر‌های اصلی مواصلاتی را مسدود کردند. طرابلس با اعتصاب عمومی نیز مواجه است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *