صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

الگوی مصرفی جامعه باید تغییر کند/ تمدید صادرات برق به عراق

۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۱:۴۱
کد خبر: ۵۷۵۲۱۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
اردکانیان گفت: باتوجه به اینکه تغییر الگوی مصرفی جامعه در مصرف منابع زیست محیطی نقش تعیین کننده دارد باید این تغییر شکل گیرد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، رضا اردکانیان در سی و چهارمین کنفرانس بین المللی برق اظهار کرد: این کنفرانس به نوعی نقطه مرجع امور دانشی صنعت برق در کشور به شمار می‌رود.

وی افزود: به میزان توفیق در ایجاد یک همبست در این عرصه می‌توانیم از ارائه خدمتی سزاوار که تولید و عرضه برق مطمئن است حاصل پیدا کنیم.

وزیر نیرو با اشاره به برنامه‌های وزارت نیرو در این دوره گفت: یکی از برنامه‌ها مدیریت مصرف است که امیدواریم در مراحل پیشرفته‌تر مدیریت تقاضا از این مرکز همبست حداکثر بهره را ببریم.

اردکانیان تاکید کرد: تغییر الگوی مصرفی جامعه در مصرف منابع زیست محیطی نقش تعیین کننده دارد و باید این تغییر شکل گیرد.

وی افزود: مجموعه راهکار‌ها و پیشنهاد‌ها در این کنفرانس ما را مدد خواهد کرد که در شرایطی که محدودیت‌ها بر ما حاکم است بتوانیم از این محدودیت‌ها حداکثر بهره را ببریم.
 
وزیر نیرو بیان کرد: در عرصه بین المللی در مسیری قرار داریم که خدمات متنوع صنعت برق به ویژه بخش خصوصی در منطقه در حال فراهم شدن است.

اردکانیان در ادامه به همکاری با کشور‌های همسایه اشاره کرد و گفت: در شرایطی که ثبات نه چندان ۱۰۰ درصدی در برخی کشور‌ها وجود دارد موفق شدیم برنامه‌ای سه ساله را در کشور عراق انجام دهیم. در بدو طراحی این برنامه در سال گذشته قرار شد در اول نوامبر ۲۰۱۹ بتوانیم سیستم برق دو کشور را سنکرون کنیم که خوشبختیم این موضوع طبق برنامه صورت گرفت.

وزیر نیرو تصریح کرد: با سایر کشور‌ها از افغانستان تا ارمنستان و آذربایجان همکاری‌هایی تدوین شده و درحال پیشرفت است.

پیشرفت در استفاده از ظرفیت‌های موجود منطقه
 
اردکانیان گفت: در سطح منطقه در ارتباط با استفاده از ظرفیت‌های موجود پیشرفت‌هایی حاصل شده است.

وی با اشاره به مدیریت مصرف برق تاکید کرد: موفق شدیم پس از سال‌ها رشد بار مصرف را در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ به حدود ۳ درصد برسانیم در حالی که در سال‌های گذشته مصرف بالای ۵ درصد بود. توانایی تثبیت این موفقیت را داریم و می‌توانیم این دستاورد را حفظ کنیم.

وزیر نیرو همچنین در حاشیه سی و چهارمین کنفرانس بین المللی برق در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نمی‌توان تنها با ابزار قیمت مصرف آب و برق را کنترل کرد بلکه این موضوع باید توسط خود جامعه فهم شود و تبدیل به یک اخلاق شود.

وی با بیان اینکه خطاب ما به مصرف صحیح آب و برق فقط مردم نیستند گفت: این موضوع به ما مربوط می‌شود که مصرف‌کننده مواد اولیه برای تولید کالا هستیم و باید سعی شود قیمت تمام شده خدمت و کالا را تا جایی که امکان دارد کاهش دهیم.

اردکانیان تاکید کرد: بایدمصرف اصلاح شود به این دلیل که یارانه سنگین به بخش آب و برق پرداخت می‌شود و فاصله چشمگیری بین قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی وجود دارد که این یارانه به مردم و کشور فشار وارد می‌کند.

تولید۶۵ درصد انرژی برق از سوی بخش خصوصی

وزیر نیرو با بیان اینکه ۶۵ درصد انرژی برق از سوی بخش خصوصی تولید می‌شود گفت: قیمتی که متعهد هستیم از بخش خصوصی خریداری کنیم بیشتر از قیمتی است که برق را به آن‌ها که مصرف‌کننده هستند می‌فروشیم و این فاصله نباید ادامه دار شود.

وی با اشاره به اینکه باید یارانه‌ها هدفمندتر پرداخت شود اظهار کرد: در ابتدا باید برای مردم روشن شود که این یارانه‌ها چه هستند و در مجموع این یارانه‌ها چقدر می‌شود و به چه اقلامی با چه نسبتی پرداخت می‌شود و باید طی چند سال آینده به سمت اصلاح قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی حرکت کنیم.

اردکانیان تصریح کرد: وزارت نیرو به تولیدکنندگان بخش خصوصی بدهکار بود و بخش خصوصی نیز بدهی بابت بیمه و مالیات داشت که توانستیم از ۳۵ هزار میلیارد تومان بدهی با استفاده از سازوکار‌های پیش‌بینی شده در قانون بودجه ۹۸، بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد تومان از بدهی‌ها را تسویه کنیم.

افزایش ۲۵ درصدی تولید برق

وزیر نیرو گفت: از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۹۲ به طور متوسط هر سال ۱۷۷۵ مگاوات نیروگاه در کشور ساخته شده این در حالی است که از سال ۱۳۹۲ به بعد به طور متوسط هر سال ۲۲۱۵ مگاوات نیروگاه وارد مدار شده که بدین معنی است در طول این ۶ سال به طور متوسط نسبت به سال‌های قبل از سال ۱۳۹۲، تولید ۲۵ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: اگر منابع اختصاص یابد تا سال ۱۴۰۰ دولت می‌تواند بگوید که به طور متوسط نسبت به سال‌های قبل از دولت فعلی ۳۸ درصد در هر سال افزایش تولید صورت گرفته که این رقم قابل توجهی است.

بدون اصلاح مصرف افزایش تولید برق پاسخگو نیست

اردکانیان با بیان اینکه اگر مصرف اصلاح نشود، این میزان رشد نمی‌تواند پاسخگوی مصرف باشد گفت: با توجه به این‌که اکنون این ظرفیت را داریم که با افغانستان، آذربایجان، ترکمنستان، پاکستان، ارمنستان، ترکیه و عراق تبادل انرژی داشته باشیم، لازم است تا به موضوع مدیریت مصرف توجه بیشتری شود.

وزیر نیرو تاکید کرد: در حال حاضر در برخی کشور‌ها در طول سال و در برخی کشور‌ها در بخشی از سال که نیاز به برق دارند، صادرات انجام می‌شود و این یک منبع درآمد است که صنعت برق را می‌تواند سرپا نگه دارد و از طرفی مردم در همه ساعات شبانه‌روز بتوانند از نعمت برق برخوردار شوند که این ظرفیت‌ها توجه به مدیریت مصرف را بیشتر می‌کند.

وی بیان کرد: پدیده‌ای به عنوان بلک‌اوت به معنی فروپاشی صنعت برق و خاموشی بدون برنامه‌ریزی شده در صنعت برق وجود دارد که این اتفاق مختص کشور‌های در حال توسعه نیست به طوریکه در چند ماه اخیر انگلستان، کانادا و حتی کشور‌های همسایه همچون آذربایجان و ارمنستان را گرفتار کرده بود، اما خوشبختانه ۱۶ سال است که فروپاشی برق در کشور رخ نداده است.

اردکانیان به لایحه بودجه سال ۹۹ اشاره کرد و افزود: صنعت آب و برق به میزان بالایی متکی به منابع داخلی است چراکه برای بخش برق ۲۳ هزار میلیارد تومان و برای بخش آب ۶۰۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است و قانون بودجه علاوه بر مسائل مالی راهکار‌های قانونی را ارائه می‌دهد که بتوان به واسطه آن اقدامات زیادی انجام داد.

وزیر نیرو در ادامه تاکید کرد: امسال همانند سال قبل تبصره‌ای مبنی بر این‌که از وزارت نیرو خواسته شده کنتور‌های هوشمند را به ویژه برای پرمصرف‌ها به میزان بیش‌تری در نظر بگیرد و در اختیار آن‌ها قرار دهد که این مساله می‌تواند کمک زیادی به ارزیابی‌های وزارت نیرو از میزان مصرف مشترکان کند.

وی افزود: از این حیث لایحه بودجه ۱۳۹۹ با قانون بودجه سال ۱۳۹۸ تفاوت معناداری ندارد و امیدواریم آنچه از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب می‌شود، بیشتر در سازوکار قانونی به ما کمک کند.

اردکانیان در خصوص تعرفه آب و برق گفت: چیزی که دولت تاکنون تصویب کرده و در سال ۱۳۹۶ به ما ابلاغ شده این است که برای سال‌های آینده بیش از هفت درصد مجاز به افزایش قیمت آب و برق برای کسانی که الگوی مصرف را رعایت می‌کنند، نیستیم.

وزیر نیرو در رابطه با آخرین وضعیت صادرات برق به عراق اظهار کرد: قرارداد‌هایی که با دولت عراق بسته شده مانند گذشته سالانه است چرا که بودجه آن‌ها نیز به صورت سالانه در نظر گرفته می‌شود، اما در این بین یک سند همکاری سه ساله برای کمک به صنعت برق عراق در ابعاد مختلف تدوین شده است.

وی افزود: صادرات برق به عراق تمدید می‌شود ضمن این‌که طبق برنامه سیستم برق ایران و عراق نیز سنکرون شده و صنعت برق این دو کشور با یکدیگر در ارتباط هستند.

اردکانیان یکی از اصلی‌ترین چالش‌های صنعت برق را توجه به مدیریت مصرف دانست و گفت: بیش از ۹۵ درصد از نیاز‌های تکنولوژی و فناورانه صنعت برق در داخل کشور تولید می‌شود و تنها در زمینه‌ی مدیریت مصرف باید اقداماتی صورت گیرد.

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *