صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روزانه چند نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند؟

۱۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۲:۴۱
کد خبر: ۵۷۵۰۱۵
آلودگی هوا معضلی که این روز‌ها با سناریویی تکراری نفس کلانشهر‌ها را گرفته و بسیاری را به کام مرگ می‌کشاند.

به گزارش گروه جامعه امسال نیز وضعیت هوای کلانشهر‌ها مانند تهران بهتر از سال‌های قبل نبوده و در برخی روز‌ها اوج گیری آلودگی وضعیت را به مراتب بدتر از گذشته نیز کرده است.


آلودگی هوا معضلی که مستقیم بر سلامت افراد تاثیر داشته و طبق آمار‌ها سالانه افراد زیادی را به کام مرگ می‌کشاند، اما هنوز راهکار جامعی برای رفع یا حتی کاهش آن پیشنهاد نشده است.


در خصوص کاهش آلودگی هوا بار‌ها پیشنهادات بسیار مطرح و حتی اجرایی شده، اما موضوع مهمی عدم تاثیرگذاری این مسیر‌های طی شده است در این رابطه شهربانو امانی عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران می‌گوید: نفس تهران به شماره افتاده و از این اینکه تهران شهری برای همه باشد فاصله گرفته‌ایم چراکه روز‌هایی اخیرا برای مردم تهران سپری شد که اکثر مواقع هوای ناسالم داشت.

 

آلودگی هوا روزانه ۱۵ نفر در پایتخت را به کام مرگ می کشاند

وی ادامه می‌دهد: روزانه ۱۵ نفر در پایتخت به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند و تهران شهر ماشین و پارکینگ خودرو‌ها شده است و دیگر نه تنها شهری برای افراد معمولی نیست بلکه برای افراد معلول و سالمند نیز پیش‌بینی‌های درستی انجام نگرفته است.

عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران می‌گوید: انتظار می‌رود شهردار تهران اقدامات بیشتری برای محقق شدن شعار تهران شهری برای همه انجام دهد و در حال حاضر عزم و اراده جدی در شهر داری نمی‌بینیم و برای اینکه تهرانی شهری برای همه باشد هم باید از خودمان شروع کنیم.


در همین رابطه علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت می‌گوید: در کلانشهرها، آلودگی هوا به ویژه ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون وارد ریه و بافت بدن افراد شده و عوارض زیادی به وجود می‌آورد.

غلظت آلودگی هوا افزایش یافته است


وی ادامه می‌دهد: طی سال‌های ۹۲ تا ۹۴ شاهد کاهش غلظت آلاینده‌های هوا بودیم، اما از سال ۹۴ تا ۹۶ افزایش غلظت و آلودگی هوا رخ داده و هم اکنون این آلودگی ۳.۳ برابر حد مجاز جهانی است.


رئیسی با بیان اینکه هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم تحمیلی ناشی از آلودگی هوا بسیار زیاد است که تعطیلی مدارس، دانشگاه ها، بازار بخشی از آن است، می‌افزاید: طبق برآورد سازمان بهداشت جهانی این هزینه در ایران بالغ بر ۳۰ میلیارد دلار و برابر با ۲.۴۸ تولید ناخالص ملی است، طبق آمار، میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در تهران در سال ۹۷، بالغ بر ۳ هزار نفر از افراد بالای ۳۰ سال بود که بیماران مزمن تنفسی ۸۵ نفر، سرطان ریه ۹۶ نفر، بیماران قلبی ۱۰۵۸ نفر و سکته‌های مغزی ۵۲۶ نفر بودند.


موضوعی که لازم است بیش از پیش مدنظر قرار بگیرد این است که مسئولان باید برای کلانشهر‌هایی مانند تهران برنامه‌ها و تمهیدات ویژه‌ای داشته باشند، زیرا ادامه این رویه به طور حتم در سال‌های آتی مشکلات جبران ناپذیر بیشتری را رقم می‌زند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *