صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عدم مشارکت در انتخابات مجلس ناشی از انزوای نخبگان است/آلودگی هوا روزانه جان 15 نفر را می گیرد/جانباختگان پلاسکو هنوز شهید قلمداد نشده اند

۱۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۷:۱۱
کد خبر: ۵۷۴۹۵۵
یکصد و هشتاد و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران صبح امروز با حضور اعضای شورا و شهردار تهران برگزار شد.

به گزارش گروه جامعه ، محسن هاشمی رفسنجانی در ابتدای یکصد و هشتاد و یکمین جلسه شورا ضمن گرامیداشت روز دانشجو اظهار کرد: این روز یادآور آرمانگرایی و فدارکاری جنبش دانشجو است. ۶۶ سال از ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ که سه دانشجوی میهن پرست، در اعتراض به دخالت‌های دولت آمریکا و سفر نیکسون به تهران در تظاهرات به شهادت رسیدند می‌گذرد، از آن زمان تاکنون جنبش دانشجویی دچار فراز و نشیب‌های زیادی شده و اکنون در حالت رکود بسر می‌برد.

هاشمی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که اگر جنبش دانشجویی نشاط و پویایی خود را از دست بدهد و به عنوان یک جریان آرمانگرا و آزادی خواه، در جامعه نقش پیشرو و جلودار جریانات اجتماعی را ایفا نکند، سایر اقشار و طبقات اجتماعی که ترقی خواهی و روشنفکری جنبش دانشجویی را ندارند، محور اعتراضات و تحول خواهی اجتماعی خواهند شد.

هاشمی یکی از دلایل نا آرامی‌های آبان ماه گذشته را تضعیف نقش جنبش دانشجویی و خالی شدن میدان تحول خواهی اجتماعی از جریانات مترقی عنوان کرد و افزود: این امر بعضا زمینه میدان دارای جریانات خشونت طلب را ایجاد کرد.

هاشمی تاکید کرد: اگر ما نسبت به انتقادات و اعتراضات دانشجویان، نخبگان، روزنامه نگاران و روشنفکران جامعه خود سعه صدر نداشته باشیم، آنگاه با اعتراضات خشونت بار سایر اقشار ناراضی و معترض که صدایی را برای طرح مطالباتشان نمی‌شوند، مواجه خواهیم شد.

 

عدم تمایل به ثبت نام و مشارکت در انتخابات مجلس ناشی از انزوای نخبگان است

وی با بیان اینکه در طول دهه گذشته، صدای جریانات اجتماعی مترقی و پیشرو در جامعه ما، کم رنگ شده و نسبت به منتقدان بی مهری و برخورد‌های سخت صورت گرفته است، اضافه کرد: همین امر موجب به حاشیه رفتن و انزوا و یاس نخبگان و جریانات آرمانگرا و روشنفکر در جامعه شده که نمادی از آن را در عدم تمایل به ثبت نام و مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی مشاهده می‌کنیم.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران با یادآوری فرمایشات رهبر معظم انقلاب که بار‌ها و بار‌ها بر لزوم وجود پویایی، نشاط و فعالیت انتقادی جنبش دانشجویی تاکید کردند افزود: وظیفه دستگاه‌های نظارتی، امنیتی و قضایی است که این رهنمود را به واقعیت تبدیل کنند و احساس امنیت و آزادی را به جنبش دانشجویی و سایر منتقدان و روشنفکران داخل کشور که بدنبال اصلاح مشکلات و ناهنجاری‌های جامعه هستند، بازگردانند.

هاشمی با بیان اینکه البته جنبش دانشجویی و نخبگان نیز باید آرمانگرایی را با واقع گرایی تلفیق کنند و بپذیرند، گفت: انزوا و یاس، مشکلی از جامعه حل نمی‌کند و تنها را اصلاح امور کشور، مشارکت و طرح دلسوزانه انتفادات و پیشنهادات سازنده است.

نظری: انتقاد از بی توجهی میراث فرهنگی به مرمت پل کن

در ادامه نشست امروز شورای شهر تهران حجت نظری در صد و هشتادو یکمین جلسه شورای در تذکر پیش از دستور خود ضمن تشکر از هیات مدیره سازمان زیباسازی اظهار کرد: ۹ ماه قبل بخشی از پل کن دچار ریزش شد و با این که می‌بایست میراث فرهنگی نسبت به مرمت آن اقدام کند اما این مهم را انجام نداد و حالا شهرداری تهران از باب مسئولیت اجتماعی مرمت این پل را آغاز کرده است.

وی با بیان این که موضوع انتخاب مدیران محلات مدتی است در دستور کار شهرداری قرار گرفته است، عنوان کرد: این موضوع جنبه مشورتی دارد و در قانون پیش بینی نشده و تقاضا دارم رئیس شورای شهر نیز طی نامه‌ای به شهرداری جنبه مشورتی انتخاب مدیران محلات را به شهرداری یادآوری کند.

 

حسینی میلانی: شاهد عدم واکنش سریع برای پایش بو و شناسایی منشا آن هستیم

در ادامه این نشست سید آرش حسینی میلانی صبح امروز در یکصد و هشتاد و یکمین جلسه شورای شهر تهران در تذکری در خصوص پایش بوی نامطبوع در تهران گفت: با توجه به تکرار مسئله بوی نامطبوع در آذر ۹۸، همچنان شاهد عدم واکنش سریع برای پایش بو و شناسایی منشا آن هستیم.

وی با بیان اینکه در سال گذشته مقرر شده بود تجهیزات لازم خریداری شود، اظهار داشت: با عنایت به نگرانی‌های به حق شهروندان به شهرداری تهران تذکر می‌دهم در اسرع وقت منابع لازم برای تجهیز مدیریت شهری به سیستم پایش بو را اختصاص دهد و ساماندهی لازم جهت پایش سریع فراهم شود.

 

 فراهانی: باید با اجرای مصوبات شورا زمینه اداره هر چه بهتر شهر فراهم شود

مجید فراهانی نیز دیگر عضو شورای شهر تهران در جلسه امروز شورای شهر گفت: رعایت قانون و اجرای مصوبات شورا مهم‌ترین انتظار اعضاء شورا از شهردار محترم و مدیران شهرداری تهران است تا با رعایت و اجرای دقیق و به موقع مصوبات شورا زمینه اداره هر چه بهتر شهر و شهرداری تهران فراهم شود.

 

وی افزود: بر همین اساس و به منظور تاکید بر اجرای دقیق و به موقع تکالیف قانونی به عنوان نماینده مردم شریف تهران در اجرای بند ۳ ماده ۷۱ قانون شورا‌های اسلامی کشور، درباره لزوم «انجام تکالیف مقرر در برنامه سوم با دوره زمانی سه ماهه نخست سال اول برنامه» مشتمل بر موارد زیر تذکر می‌دهم.

 

فراهانی خاطر نشان کرد: شهرداری تهران در چارچوب احکام برنامه سوم توسعه شهر تهران موظف بوده است بر اساس بند ۱ ماده ۹؛ تدوین «سند راهبردی توسعه منابع انسانی شهرداری» در سه ماه اول برنامه و ارائه به شورا جهت تصویب بند ۸ ماده ۱۲ مبنی بر تدوین ضوابط تشکیلاتی شامل دامنه شمول، تعاریف و اصطلاحات ساختاری، ضوابط ایجاد واحد‌های سازمانی در مناطق، نواحی، سازمان‌ها و شرکت‌های وابسته به شهرداری و ارائه به شورا جهت تصویب در سه ماهه اول برنامه و در بند ۱ ماده ۳۵؛ حداکثر ظرف مدت سه ماه از شروع برنامه تمهیدات لازم به نحوی فراهم شود که کلیه واحد‌های اجرائی شهرداری اعم از مناطق، سازمان ها، شرکت‌ها و مؤسسات وابسته منابع درآمدی خود را در حساب‌های معرفی شده بانکی توسط اداره کل خزانه‌داری شهرداری که به تأیید شورا رسیده است واریز و برداشت کند.

 

وی ادامه داد: طبق بند ۱ ماده ۹۵ شهرداری باید برای ایجاد دبیرخانه دائمی برنامه با استفاده از پست‌های موجود جهت پایش و ارزیابی مستمر برنامه و ارائه سازوکار، چارچوب‌ها و نظام‌نامه پایش برنامه به شورا ظرف مدت ۳ ماه از ابلاغ برنامه اقدام کند.

 

عضو شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: متاسفانه علی رغم اتمام مهلت مقرر قانونی از خرداد ۱۳۹۸ به عنوان پایان مهلت قانونی اقدام، تاکنون شاهد اجرای تکالیف یاد شده از سوی شهرداری تهران نبوده ایم که شایسته است اقدام لازم از سوی شهرداری در اسرع وقت صورت گیرد.

 

وی در پایان تاکید کرد: امیدوارم با اقدام به موقع، موثر و اهتمام شهردار تهران در اجرای تکالیف برنامه سوم توسعه شاهد تحقق شعار تهران شهری برای همه به عنوان دستاورد اجرای احکام برنامه باشیم.

 

نژاد بهرام: انتقاد از شهید نخواندن جانباختگان حادثه پلاسکو

زهرا نژادبهرام دیگر عضو شورای شهر در این نشست درباره شهید اعلام نکردن شهدای پلاسکو تذکر داد و گفت: با توجه به پذیرش پیشنهاد شورای امنیت ملی نسبت به شهید شمردن جان‌باختگان اعتراضات آبان ۹۸ و جبران آسیب‌های وارده از سوی مقام معظم رهبری، از بنیاد شهید درخواست می‌کنم که همچنان بار‌ها درخواست شهید خواندن ۱۶ آتش‌نشان جانباخته در حادثه پلاسکو را مطرح کرده‌اند، این افراد هم در اسناد بنیاد شهید به عنوان شهید نامیده شوند.

 

وی با اشاره به اینکه شهدای پلاسکو از جان خود مایه گذاشتند تا جان و مال مردم را حفظ کنند، گفت: از بنیاد شهید درخواست دارم با عنایت به رهنمود‌های رهبری و ضرورت حمایت مادی و معنوی از خانواده‌ها و بازمانده‌های آتش‌نشانان، تعلق عنوان شهید برای آن‌ها زودتر انجام گیرد.

 امانی: آلودگی هوا روزانه جان 15 نفر را می گیرد

شهربانو امانی عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در یکصد و هشتاد و یکمین جلسه شورای شهر تهران در تذکری به شهرداری تهران اظهار داشت: نفس تهران به شماره افتاده و از این اینکه تهران شهری برای همه باشد فاصله گرفته‌ایم چراکه روز‌هایی اخیرا برای مردم تهران سپری شد که اکثر مواقع هوای ناسالم داشت.

 

وی افزود: روزانه ۱۵ نفر در پایتخت به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند و تهران شهر ماشین و پارکینگ خودرو‌ها شده است و دیگر نه تنها شهری برای افراد معمولی نیست بلکه برای افراد معلول و سالمند نیز پیش‌بینی‌های درستی انجام نگرفته است.

 

عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران ادامه داد: انتظار می‌رود شهردار تهران اقدامات بیشتری برای محقق شدن شعار تهران شهری برای همه انجام دهد و در حال حاضر عزم و اراده جدی در شهر داری نمی‌بینیم و برای اینکه تهرانی شهری برای همه باشد هم باید از خودمان شروع کنیم.

 

امانی تصریح کرد: سد معبر از مشکلات تهران است و بسیاری از معابر از محل کسب تا مناطق مسکونی و خیابان سد معبر در آن رخ می‌دهد، حتی موانعی توسط اداره‌های دولتی در معابر انجام می‌گیرد که خلاف قوانین است.

 

وی ادامه داد: تصرف پیاده رو و حاشیه خیابان خلاف حقوق شهروندی است و عملی غیرقانونی به شمار می‌رود؛ چراکه معابر عمومی به همه مردم تعلق دارد و نباید استفاده شخصی انجام گیرد.

 

عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران اظهار داشت: شهرداری موظف است که از حقوق شهروندی صیانت کند؛ چراکه تنها با شعار تهران شهری برای همه نمی‌شود. همچنین باید توجه داشت که با ساخت پل و پارکینگ نمی‌توان تهران را برای همه افراد دانست؛ چراکه اگر این چنین بود با ساخت برج میلاد و دریاچه چیتگر و موضوعات دیگر مشکلات برطرف می‌شود.

امانی گفت:‌تهران برای اینکه شهری برای همه افراد باشد، نیاز به مدیرانی دارد که با شهامت اقداماتی را انجام دهند.

 

 هاشمی رفسنجانی: الزام بودجه سال ۹۹ شهرداری تهران بررسی شد

در پایان نشست امروز شورا محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران، با حضور در جمع خبرنگاران گفت:  زمان جلسه امروز شورا مانند جلسه هفته گذشته به بررسی الزام بودجه سال ۹۹ شهرداری تهران گذشت، زیرا برای اعضا بررسی بند به بند الزام بودجه مهم است.
 

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته اعضای شورا تا این میزان حساسیت در بررسی بودجه نداشتند، اضافه کرد: به دلیل حساسیت بودجه لایحه الزام بودجه بند به بند در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شد و اعضای شورای شهر پیشنهاد‌های خود را در این باب مطرح می‌کنند.


رییس شورای شهر تهران به تشریح جلسه هم‌اندیشی صبح امروز اعضای شورا، با شهردار تهران نیز پرداخت و گفت: برخی مسائل در حوزه انتصابات در سه بخش مطرح شد، در بخش دیگری از جلسه هم‌اندیشی با توجه به اهمیت موضوع کاهش آلودگی هوای شهر تهران برای اعضای شورای شهر و عدم استفاده از اتوبوس‌های دیزلی، شهردار تهران موضوع احداث تراموا را در شهر تهران مطرح کرد بنابراین موضوع ورود تراموا یا اتوبوس‌های برقی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که شهردار تهران برای چه خطوطی قصد احداث تراموا را دارد، عنوان کرد: در مسیر خیابان ولیعصر (عج) از تجریش تا راه‌آهن، محدوده میدان امام خمینی (ره) و بازار تهران از جمله معابری بود که شهردار تهران پیشنهاد احداث تراموا را در آن نقاط مطرح کرد.


هاشمی در پاسخ به سوالی در خصوص اظهارنظر روز گذشته محمدباقر قالیباف شهردار سابق تهران مبنی بر این نکته که ۲۰ سال مترو در اختیار خانواده هاشمی بود و در این مدت نتوانستند ۲۰ کیلومتر خط مترو را گسترش دهند و در زمان مدیریت من پیشرفت بیشتری وجود داشت، گفت: من قبلا به این سوال پاسخ دادم و صحبت آقای قالیباف بدین معنی است که می‌خواهد بگوید مترو را من ساختم (با خنده)، چون در زمان مدیریت آقای قالیباف من مدیر عامل مترو بودم.


رییس شورای شهر تهران با بیان اینکه مترو را نباید به نفع کسی مصادره کرد، ادامه داد: ایجاد زیرساخت‌های مترو از پیش از انقلاب کلید خورده است و بیش از هزاران نفر در آن فعالیت کرده اند. من تنها دو سال در مترو فعالیت نداشتم و امروز ایستگاه‌هایی که در خطوط ۶ و ٧ افتتاح می‌شوند؛ از جمله اقداماتی است که در زمان مدیریت من در مترو انجام شد و با ورود دستگاه‌های TBM تونل‌ها ساخته شد.


هاشمی در پاسخ به این سوال که ایستگاه مترو میرداماد به چه دلیل از صبح مسافرگیری نداشته است، گفت: من از موضوع تعطیلی ایستگاه مترو اطلاعی ندارم و باید اجازه دهید، گزارش آن را بگیرم.


وی در پاسخ به این سوال که چرا هنوز مدیریت شهری پس از دو سال در حال انتصاب افراد در شهرداری تهران است، گفت: شهرداری تهران نزدیک به ۸۰۰ پست مدیریتی دارد که در هر بازه از زمان می‌توان تغییراتی در آن ایجاد کرد.
هاشمی در پاسخ به سوالی درباره احتمال برکناری مدیر عامل شرکت اتوبوسرانی گفت: در این باره در جلسه هم اندیشی تصمیم قطعی مطرح نشده است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *