چگونه رمز پویا بگیریم؟
به گزارش گروه فضای مجازی ، کلاهبرداران اینترنتی میتوانند با سوء استفاده از غفلت دارندگان کارتهای بانکی، اطلاعات این کارتها را (مانند تاریخ انقضا، کد اعتبارسنجی (CVV ۲) و رمز دوم) را از طریق درگاههای پرداخت یا سایتهای جعلی به سرقت ببرند.
برای مقابله با این سرقت ها، قرار است رمز دوم یکبار مصرف یا پویا با هدف افزایش امنیت تراکنشهای بانکی و کاهش کلاهبرداریهای آنلاین از جمله فیشینگ از ابتدای دی ماه اجرایی شده و رمزهای دوم ایستا (ثابت) غیرفعال شود.
رمز دوم ثابت و رمز دوم پویا چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
رمزهای دوم ایستا یا ثابت، تا زمانی که توسط صاحب کارت بانکی، تغییر نکنند در همه تراکنشها قابل استفاده هستند. اما رمزهای پویا فقط برای یک تراکنش مورد استفاده قرار میگیرند.
همچنین رمزهای پویا، طول عمر محدودی (حداکثر ۶۰ ثانیه) داشته و یکبار مصرف هستند و برای هر تراکنش یا خرید و پرداخت اینترنتی جدید باید درخواست یک رمز پویای جدید کرد.
آیا همه صاحبان کارتهای بانکی باید رمز دوم پویا را فعال سازی کنند؟
تنها مشتریانی باید نسبت به فعالسازی رمز دوم پویا برای کارتهای خود اقدام کنند که از کارت بانکی خود برای انجام خریدهای اینترنتی یا پرداختهای نیازمند رمز دوم استفاده میکنند؛ بنابراین مشتریانی که کارت خود را فقط برای انجام خریدهای فروشگاهی یا استفاده از خدمات خودپردازها به کار میگیرند، نیازی به فعال سازی رمز دوم پویا ندارند.
آیا امکان استفاده همزمان از طریق پیامک یا اپلیکیشن وجود دارد؟
دریافت رمز دوم یکبار مصرف (رمز پویا) به صورت همزمان از طریق اپلیکیشن و پیامک میسر نیست.
اگر رمز دوم پویا را از طریق اپلیکیشن فعال شده باشد، با فعالسازی سرویس پیامکی، رمز دوم یکبار مصرف اپلیکیشن غیرفعال خواهد شد.
رمز دوم یکبار مصرف چقدر هزینه دارد؟
سرویس رمز دوم یکبار مصرف کاملا رایگان است و هیچ هزینهای برای مشتریان به دنبال ندارد.
اپلیکیشن رمز پویا را از کجا باید دانلود کرد؟
متقاضیان به منظور دریافت رمز دوم یکبار مصرف از طریق اپلیکیشن ابتدا باید به سایت بانک عامل خود مراجعه و نرم افزار رمزساز را دریافت و نصب کنند.
صاحبان کارتهای بانکی باید مراقب سایتهای فیشینگ باشند، زیرا کلاهبرداران اینترنتی، اقدام به طراحی سایتهایی با شکل و قالب سایتهای بانکی اصلی کرده اند که از طریق آنها اطلاعات کارتهای بانکی مشتریان را سرقت میکنند.
صاحبان کارتهای بانکی باید آدرس اینترنتی بانکها را به طور کامل تایپ کرده و از وارد شدن از طریق لینکهای مشکوک که معمولا همراه با پیامک ارسال میشود، خودداری کنند.
برای دریافت رمز پویای پیامکی چه باید کرد؟
برای دریافت رمز دوم پویا از طریق پیامک لازم است دارندگان کارتهای بانکی با مراجعه به شعب بانک صادر کننده کارت یا از روشهای تایید شماره تلفن همراهی که بانک صادر کننده کارت در اختیار مشتری قرار میدهد نظیر مراجعه به خودپرداز یا اینترنت بانک، شماره تلفن همراه خود را معرفی و در اختیار داشتن آن را تائید کنند.
پیامک فعالسازی رمز دوم پویا یا رمز دوم پویا از طریق پیامک از سوی بانک به شماره تلفن همراه اعلام شده توسط مشتری در شعبه ارسال خواهد شد.
بر این اساس در صورتی که متقاضی قصد دارد تا رمز دوم یکبار مصرف را در شماره موبایل دیگری دریافت کند، باید پس از فعال سازی به شعبه، مراجعه و درخواست خود را اعلام کند تا رمز دوم پویا به سیم کارت دیگر وی ارسال شود.
با توجه به اینکه رمز دوم پویا به شماره تلفن مشتریان پیامک خواهد شد، بنابراین ارایه رضایت صریح وی به دریافت پیامک حاوی رمز دوم پویا از طریق شماره تلفن همراه ثبت شده نزد بانک، ضروری است.
برخی بانکها، علاوه بر پیامک، امکان دریافت رمزهای پویا بوسیله کدهای دستوری (ussd - ستاره مربع) را نیز فراهم کردهاند.
منبع: ایرنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.