صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

میزان مشارکت دانشجویان در تشکل ها، کانون‌ها و انجمن‌های علمی ۱۰ درصد است

۱۶ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۷:۰۲
کد خبر: ۵۷۴۴۶۰
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: درست است که طبق آمار‌ها میزان مشارکت در تشکل ها، کانون‌ها و انجمن‌های علمی حدود ۱۰ درصد است، اما جامعه دانشجویی را جامعه‌ای دارای انگیزش‌های متفاوت و پویا می‌بینیم.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در یک برنامه تلوزیونی به مناسب روز دانشجو با بیان اینکه ولی فقیه در دانشگاه ها راهکار‌های برون رفت از مشکلات موجود را ارائه کرده اند گفت: ابتدا باید دید سطح مشارکت مطلوب دانشجویان چقدر است. درست است که طبق آمار‌ها میزان مشارکت در تشکل ها، کانون‌ها و انجمن‌های علمی حدود ۱۰ درصد است، اما جامعه دانشجویی را جامعه‌ای دارای انگیزش‌های متفاوت و پویا می‌بینیم. درست است که تعداد واحد‌های دانشگاهی بالاست. اما بخش زیادی از جمعیت دانشجویی دغدغه‌های بیرونی بسیاری دارند.

وی افزود: آمار مشارکت ۱۰ درصدی را از این حیث نباید نگران کننده دانست. ارزیابی ما درباره مشارکت دانشجویان کاهش آن است، اما لزوما به معنای کم شدن علاقه به فعالیت‌های تشکلی سیاسی نیست. بلکه این مشارکت و فعالیت به صورت حادتر و رادیکال‌تر در فضای شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌شود.

رستمی با بیان اینکه قبلا ممکن بود دانشجو در یک سخنرانی و پشت یک تریبون مطالباتش را بیان کند، اما امروز در فضای مجازی حرف‌های خود را می‌زند گفت: این تغییر سبک زندگی ممکن است این هیجان فعالیت‌های تشکلی را کم کرده باشد. ضمن آنکه معتقدم نوع، عمق و تنوع برنامه‌ها هم در دانشگاه‌ها و میزان فعالیت دانشجویان کم نشده است.

وی افزود: جریان دانشجویی ما جریان خط مقدم مواجهه با جریان‌های جهانی است. در دسترس‌ترین قشر نسبت به فضای مجازی و وقایع دنیا و تلاطم‌های آن دانشجویان هستند. انتظار درستی از جامعه دانشجویی در زمینه فعالیت پویا و مشارکت دانشجویان داریم، اما از آن سو تغییر سبک زندگی را نمی‌توان لحاظ نکرد.

وی ادامه داد: عمق فهم و تحرک جریان دانشجویی بیشتر از گذشته است. اگر مطالبات دانشجویی قبل انقلاب عمدتا متوجه نقد بر روند حاکم و استعمار ستیزی و استبداد ستیزی بود، اما امروز دانشجویان به مجموعه حوزه‌های مختلف، چون مسائل سیاسی، بین المللی، اقتصادی و اجتماعی ورود کارشناسانه دارند که معمولا میتواند اثرگذاری در سیاست‌ها نیز داشته باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *