آمادگی ایران برای حذف دلار در مبادلات تجاری/ افزایش همکاری تجاری ایران با چین یا افزایش واردات!
خبرگزاری میزان: وزیر اقتصاد در سفر خود به چین به دیدار با همتای چینی خود اشاره کرد و از علاقه چینی ها به گسترش مناسبات تجاری با ایران سخن گفت، اما در واقع افزایش همکاری تجاری با چین به معنای افزایش واردات از این کشور است.
طیب نیا یادآور شد: در دیدار با وزیر اقتصاد چین، دو کشور بار دیگر بر علاقمندی خود جهت گسترش مناسبات و نیز توسعه همکاری ها در حوزه های مختلف اقتصادی را بیان کردند.
وی همچنین از ابراز علاقه طرف چینی بر گسترش روابط تجاری با ایران خبر داد و یادآور شد: در این ملاقات در خصوص مسائل مربوط به چگونگی روابط اقتصادی و تجاری تهران - پکن نیز بحث و تبادل نظر شده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در عین حال از اتخاذ تصمیماتی در این ملاقات خبر داد که زمینه های گسترش همکاری های یاد شده را بیش از پیش توسعه خواهد داد.
راه اندازی بانک آسیا با هدف تشویق برای توسعه همکاریها
طیب نیا در بخش دیگری از سخنان خود به اهداف ایجاد بانک سرمایه گذاری توسعه آسیا (AIIB) اشاره و گفت: این بانک به منظور تشویق کشورهای آسیایی جهت توسعه همکاریهای اقتصادی و نیز تامین مالی اجرای طرح های زیرساختی راه اندازی شده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: با توجه به اینکه توسعه همکاری ها مستلزم توسعه در زیر ساخت های اقتصادی است، بنابر این بانک AIIB تمرکز اصلی خود را تامین مالی طرح های زیربنایی و زیرساختی در کشورهای آسیایی قرار داده است.
وی در عین حال گفت: کل سرمایه بانک توسعه زیر ساخت آسیا در حال حاضر 100 میلیارد دلار است که سهم جمهوری اسلامی ایران از آن 1.6 درصد می باشد که به صورت تدریجی تامین و پرداخت خواهد شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران با تاکید بر اهمیت نقش این بانک در تامین مالی پروژه های زیربنایی کشورهای آسیایی گفت: طرح های توسعه ای این بانک به گونه ای تدوین شده است که بسیاری از کشورهای آسیایی در آینده از مزایای آن بهره مند خواهند شد.
طیب نیا در عین حال تاکید کرد: این بانک می تواند به عنوان مکمل خوب و نه رقیب، برای فعالیت سایر بانک های اقتصادی موجود در دنیا فعالیت داشته باشد.
وی اظهار داشت: تاکنون 57 کشور به عنوان اعضای موسس، با عضویت در این بانک، اساسنامه آن را به امضا رسانده اند.
گفتنی است، «علی طیب نیا» وزیر امور اقتصادی و دارایی پس از آنکه اساسنامه بانک سرمایه گذاری توسعه آسیا (AIIB) را به امضا رساند، همراه با دیگر وزیران اقتصادی حاضر در این مراسم به دیدار «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین رفت.
رئیس جمهور چین در این دیدار با ابراز خرسندی از استقبال خوب کشورهای مختلف دنیا، از بانک جدیدالتاسیس آسیایی (AIIB)، حضور آنان در این بانک را گامی تاریخی در راستای کمک به اقتصاد دنیا دانست.
وی تاکید کرد: پیشنهاد چین برای تاسیس این بانک بین المللی، حرکتی در راستای ترویج توسعه زیرساختی در قاره کهن و بهره گیری از قابلیت همکاری های منطقه ای و فرامنطقه ای در حوزه اقتصادی بوده است.
گفتنی است، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای هیات موسس این بانک محسوب می شود که هجدهم فروردین ماه سالجاری به عضویت آن در آمد.
بانک سرمایه گذاری آسیا نهاد توسعه چندجانبه ای است که سرمایه آن بیشتر در زمینه ساخت تاسیسات زیربنایی اختصاص داده خواهد شد.
چین مبتکر این بانک است و بر اساس اعلام مسوولان اقتصادی این کشور، دولت پکن نزدیک به 30 میلیارد دلار از سرمایه آن را تامین خواهد کرد.
آمادگی ایران برای حذف دلار در مبادلات تجاری
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان از آمادگی ایران برای حذف دلار در مبادلات تجاری خود با کشورهای همکار در حوزه های اقتصادی و تجاری خبر داد.
علی طیب نیا در حاشیه سفر به چین به رسانه ها گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در مبادلات اقتصادی دوجانبه با کشورهایی که با ایران همکاری دارند، از پول رایج همان کشورها استفاده کند.
وی ادامه داد: ایران قبلاً توافقاتی برای انجام مبادلات تجاری با پول های ملی با برخی کشورها انجام داده است و تمایل دارد این روند را با دیگر کشورها نیز توسعه دهد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان یادآور شد: در همین ارتباط با بسیاری از کشورهای طرف تجارت با ما گفت وگو صورت گرفته و آمادگی انجام این کار نیز به اطلاع آنان رسانده شده است.
طیب نیا با اشاره به موقعیت استراتژیک کشورمان و منابع طبیعی فراوان، ضمن دعوت از سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در کشور، ایران را کشوری با پتانسیل های بالا برای سرمایه گذاری عنوان کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: سرزمین گسترده، وجود منابع طبیعی سرشار، نیروی کار تحصیل کرده و آزموده، دسترسی آسان به کشورهای همسایه و همچنین برخورداری از منابع انرژی ارزان قیمت را از ویژگی های منحصر به فرد ایران اسلامی برای سرمایه گذاری خارجی عنوان کرد.
وی با اشاره به فراهم بودن شرایط ایده آل برای سرمایه گذاری خارجی در ایران، افزود: سرمایه گذاری خارجی در ایران با توجه به فراهم بودن امکانات و تسهیلات لازم، از وضع بسیار ایده ال و ممتازی برخوردار است.
طیب نیا با اشاره به ابراز علاقه سرمایه گذاران چینی برای اجرای پروژه های سرمایه گذاری در ایران، گفت: در ایران فرصت های قابل ملاحظه ای برای سرمایه گذاری وجود دارد و شاید بتوان گفت که در سطح جهانی یکی از کشورهای کم نظیر و ممتاز در این حوزه محسوب می شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین در خصوص قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاری خارجی در کشورمان، از آن به عنوان یکی از پیشرفته ترین قوانینی که همه گونه حمایت های لازم را از سرمایه گذاران خارجی به عمل می آورد، یاد کرد.
وی در عین حال گفت: مجموعه این عوامل باعث شده که ایران به عنوان یکی از بهترین فرصت های سرمایه گذاری در عرصه بین المللی شناخته شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی یادآور شد: در ماههای اخیر سرمایه گذاران خارجی استقبال کم نظیری از حضور در ایران داشتند و به همین دلیل است که ما شاهد سفر هیأتهای گوناگون از کشورهای غربی و آسیایی به کشورمان هستیم.
طیب نیا تصریح کرد: شرایط برای سرمایه گذاری خارجی در ایران با توجه به موارد یاد شده، به صورت جدی در حال آماده شدن است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش سهم بازار سرمایه از طریق تأمین فعالیت های اقتصادی اشاره کرد و گفت: در زمان حاضر سهم بازار سرمایه بسیار اندک و ناچیز است و برنامه های گسترده ای در این زمینه تنظیم کرده ایم که به مرور زمان اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: برای آنکه بتوانیم تأمین مالی را در بازار اولیه ارتقا دهیم، قاعدتاً بازار ثانوی هم باید از رونق مناسبی برخوردار شود که مجموعه سیاست های تنظیم شده ما در دولت؛ رونق بازار سرمایه و نیز افزایش تأمین سرمایه در بازار اولیه است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *