صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگارش کتاب «یک محسن عزیز» بسیار برایم سخت بود/هدفم معرفی الگویی مناسب برای جوانان بود

۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰:۱۶
کد خبر: ۵۷۴۳۸۵
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
نویسنده کتاب «یک محسن عزیز» گفت: کتاب «یک محسن عزیز» کاری مستند و جامع است که تلاش کردم محتوای آن به قدری مناسب و اثرگذار باشد که علاوه بر جذابیت، زمینه را برای الگوبرداری جوانان از سبک زندگی این شهید بزرگوار فراهم کنم.
فائضه غفارحدادی نویسنده کتاب «دهکده خاک بر سر» در گفت‌وگو با خبرنگار پیرامون دلایل نگارش کتاب «یک محسن عزیز» گفت: هدفم از نگارش کتاب «یک محسن عزیز» بیان شخصیت «شهید محسن وزوایی» بود، زیرا احساس می‌کردم در کتاب‌هایی که تا به حال نوشته شده، بعد شخصیتی این شهید بزرگوار به خوبی برای مخاطب مطرح نشده است.

وی به اهدافش از نگارش کتاب «یک محسن عزیز» اشاره و تاکید کرد: هدف من در کتاب «یک محسن عزیز» معرفی الگویی مناسب برای جوانان بود لذا لزوم توجه به شناساندن الگو‌های مناسب به جوانان و معرفی صادقانه شخصیت «شهید محسن وزوایی» همچنین ابعاد فکری وی را در کتاب «یک محسن عزیز» در دستور کار قرار دادم. 
غفارحدادی پرداختن به شخصیت یک شهید را نیازمند تلاش و کار بی‌وقفه دانست و اظهار کرد: تهیه کتاب «یک محسن عزیز» نیازمند مستندات تاریخی بود تا مراحل مهمی از زندگی «شهید محسن وزوایی» مانند تصمیم گیری‌های وی را به جوانان بی‌آموزیم، از همه مهمتر به جوان نسل آینده نشان دهیم که شهدا و رزمندگان افرادی همانند شما بودند، اما تصیم‌گیری در مراحل بزنگاه زندگیشان باعث شد آنان موفق و سعادتمند شوند. 

این نویسنده کتاب بیان کرد: «شهید محسن وزوایی» کاملا زندگی مرفحی داشته و در موقعیت خوبی رشد کرده بود، حتی شرایط برای مهاجرت وی به آمریکا نیز در برهه از زمان فراهم شد اما او تصمیم گرفت تا در دانشگاه شریف به تحصیل ادامه دهد که بعد از ممارستش در ادامه فعالیت‌های جهادی و انقلابی، راه برای پیشرفت وی گشوده شد و این شهید بزرگوار به سپاه پاسداران راه یافت. 

 وی پیرامون کمک و همراهی «شهید محسن وزوایی» برای نوشتن کتاب «یک محسن عزیز» تصریح کرد: همراهی‌های  «شهید محسن وزوایی» باعث شد تا بتوانم به مستندات ارزشمندی دست یابم حتی در برخی مواقع کمک‌های وی باعث می‌شد تا بخش‌هایی از شخصیت، عملکرد و ابعاد فکری که در گذشته به آن اشاره‌ای نشده بود را به دست بیاوم به عنوان مثال از نامه‌هایی که «شهید محسن وزوایی» برای خواهرش که در آمریکا بود و در آن‌ها توضیحاتی درباره عقاید، باورها، روحیات و حال و هوای درونی خود اشاره کرده بود توانستم استفاده کنم و این مهم کمک فراوانی به من در نگارش کتاب «یک محسن عزیز» کرد. در طول زمان نگارش کتاب «یک محسن عزیز» نیز الطاف و راهنمایی‌های شهید ادامه داشت تا جایی که با نگارش هر فصل‌نامه، یادداشت و یا برخی اسناد صوتی از این شهید بزرگوار به دستم می‌رسید که کار را برایم با اهمیت‌تر می‌کرد. 

غفارحدادی پیرامون توانمندی‌های «شهید محسن وزوایی» در طول زندگی و حضور وی در جبهه ابراز کرد: او سیر و سلوکی چهارساله را در اواخر عمر خود طی کرد، این سلوک از سال ۵۷ آغاز شده و تا سال ۶۱ که به شهادت رسید ادامه پیدا کرد، اگرچه رفتار این شهید بزرگوار او را فردی چهل تا پنجاه ساله نشان می‍‌‎‌داد اما «شهید محسن وزوایی» مسیری درست را انتخاب کرد و به دنبال آن به رشد و ترقی دست یافت به حدی که فرماندهان ارتش از هوش و ذکاوت وی برای برخی از عملیات‌ها استفاده می‌کردند و وی را به عنوان مشاور خود بر می‌گزیدند. سبک مدیریت این شهید بزرگوار شبیه یک فرد باتجربه و مسن بود در حالی فقط ۲۱ سال داشت. 

وی کیفیت در نوشتن کتاب «یک محسن عزیز» را جذاب توصیف کرد و افزود: تمام این اتفاقات باعث می‌شد تا به نگارشم با تمام توان عشق بورزم و کار از قالب چهار‌چوب‌های عادی نگارش خارج و به کیفیت بیشتر نزدیک کنم، زمان و هزینه برایم مهم نبود سعی کردم کتاب را به نحوی بنویسم که اگر زمانی نیاز به ساخت فیلم از «شهید محسن وزوایی» بود بتوانند بدون هیچ کم و کاستی شخصیت این شهید بزرگوار را به تصویر بکشند.

وی به بازخورد کتاب «یک محسن عزیز» در بین مخاطبان اشاره و تاکید کرد: کتاب «یک محسن عزیز»  کاری مستند و جامع است که تلاش کردم محتوای آن به قدری مناسب و اثرگذار باشد که علاوه بر جذابیت، زمینه را برای الگوبرداری جوانان از سبک زندگی این شهید بزرگوار فراهم کنم، وقتی با مخاطبان صحبت می‌کنم از جذابیت کتاب برایم می‌گویند، احساس می‌کنم علاقمند شدن به محسن در من نویسنده و در مخاطب به یک شکل اتفاق افتاده است، تلاش کردم «شهید محسن وزوایی» را همانطور که بود معرفی کنم.

وی به شیوه نگارش کتاب «یک محسن عزیز» اشاره و بیان کرد: داستان کتاب «یک محسن عزیز» با دانشگاه رفتن «شهید محسن وزوایی» شروع می‌شود، اما در تمام مراحل نگارش کتاب سعی کردم به روشی کار را پیش ببرم که اگر یک جوان برای اولین بار دست به کتاب خواندن زده جذب مطالعه شود و برای این منظور دشواری‌های فراوانی را متحمل شدم، ریتم کتاب «یک محسن عزیز» به گونه‌ای نوشته شده که فراز و فرود فراوانی را دارد و این امر جذابیت بسیاری را برای مخاطب به همراه می‌آورد، کتاب «یک محسن عزیز» توسط هشت نفر از کسانی که در جریان روایات زندگی «شهید محسن وزوایی» بودند خوانده و مورد تایید قرار گرفته است. 

غفارحدادی پیرامون تلاش خود برای نگارش هر چه بهتر کتاب «یک محسن عزیز» خاطرنشان کرد: وقتی احساس خواننده به احساس نویسنده گره می‌خورد می‌توان گفت محتوایی تولید شده که از دل نوشته شده و به جان نشسته است، من با «شهید محسن وزوایی» در مسیر‌های مختلفی قدم زدم و دوست دارم مخاطب من هم چنین تجربه‌ای را داشته باشد. 

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *