اختصاص ۹۵۰ میلیارد ریال برای رفع مشکلات دستگاه قضایی استان اصفهان/ شورای حل اختلاف برای حل و فصل مشکلات کشاورزان و فعالان اقتصادی تشکیل میشود
وی افزود: گزارشات این ۲۳ هیئت طی جلسهای سه ساعته در شورای عالی قوه قضاییه در حضور نماینده مقام معظم رهبری و استاندار، مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: گزارشات حاکی از آن بود که کمبودها و مشکلاتی در شهرستانها و مرکز استان وجود دارد که باید این کمبودها را برطرف کرد.
وی تصریح کرد: بعضی از واحدهای دادگستری در بخشها و شهرستانها مشکلاتی از جهت ساختمان، فضای اداری و تجهیزات دارند و سازمانهای وابسته مثل سازمان پزشکی قانونی و سازمان زندانها با مشکلات جدی در برخی از شهرستانها مواجه هستند.
آیت الله رئیسی گفت: برای رفع برخی از مشکلات و تنگناهای فعلی، مبلغ ۹۵۰ میلیارد ریال، هم از منابع قوه قضاییه و هم از منابع استانی در نظر گرفته شد.
وی افزود: مقرر شد اقداماتی نسبت به رفع اطاله دادرسی و پروندهها انجام شود.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به بازدید دو ساعته خود از زندان اصفهان، بیان داشت: همچنین مقرر شد اقداماتی در جهت رفع مشکلات زندانها و بازداشتگاهها انجام شود.
وی ادامه داد: در مورد رفع مشکل نیروی انسانی شامل قاضی و کارمند و گسترش کار فناوری در مورد شبکه استانی، مقرر شد اقداماتی صورت گیرد و نسبت به تجهیزات و فضای اداری گامهایی برداشته شود.
آیت الله ريیسی ابراز امیدواری کرد همه این اقدامات در جهت اجرای عدالت، سرعت رسیدگی به پروندههای مطروحه و تقویت بخش قضایی و نظارتی قوه قضاییه تاثیرگذار باشد.
وی با اشاره به برگزاری نشستهای مختلف در جریان این سفر، گفت: نشستی دوساعته با کشاورزان استان اصفهان در مورد مشکلات کشاورزی برگزار شد و پس از شنیدن نقطه نظرات کشاورزان به این نتیجه رسیدیم که حتما لازم است شورای حل اختلافی برای حل مشکلات و اختلافات کشاورزان قبل از ورود به دادگستری ایجاد شود تا این مسائل از ناحیه ریش سفیدان و متخصصان حل و فصل شود.
آیت الله رئیسی گفت: ظرف همین چند روز این شورا جهت کاهش ورودی پروندهها به دادگستری فعال خواهد شد.
رئیس قوه قضاییه درباره حق آبه کشاورزان تأکید کرد: این موضوع در شورای عالی آب و دیوان عدالت اداری مطرح شده است و سوابقی بیان شد.
وی ادامه داد: به کارگروهی مأموریت دادیم که با حضور دستگاه قضایی و اجرایی و هم با کشاورزان این موضوع پیگیری شود و سوابق را مروری کنند تا مشخص شود، مشکل کجاست.
آیت الله رئیسی افزود: اینکه این مشکل مدتها در اینجا طولانی شده است و باعث ایجاد دغدغه گردیده تردیدی در آن نیست و مربوط به چند استان است ؛ اما سوال من اکنون این است که آیا مشکلی لاینحل وجود دارد؛ یعنی هیچ راه حلی برای آن نیست؟ اگر میگویند برای آن راهکار وجود ندارد میگوییم یک مشکل ایجاد شده و راه حلی برای آن وجود ندارد که البته هیچ کس به این موضوع اعتقادی ندارد.
رئیس قوه قضاییه گفت: پس بدون شک باید به دنبال راهکار آن رفت تا ببینیم راهکار آن از سوی دولت رفع میشود یا به وسیله مجلس یا شورای عالی کشور مرتفع خواهد شد.
وی بیان کرد: باید راهکار را دنبال کرد و نمیشود همواره به دنبال دغدغهها بود. من همواره نگاهم نسبت به معضلات اینگونه است و نگاهم آن است که معضلات نباید اینگونه بماند و به صورت یک معضل بگوییم که این مشکل بوجود آمده و هیچ چارهای ندارد در حالی که اینگونه نیست.
آیت الله رئیسی ادامه داد: در استان اصفهان شش هزار اعضای هیئت علمی و حداقل 3 الی 4 هزار نخبه با شناسنامه داریم که از فکر و اندیشه آنها و از صاحبان اهل تجربه و از سوابق و پیشینهای که درباره مسئله حق آبه وجود داشته میتوان استفاده کرد؛ چرا که بالاخره باید این مسئله حل شود نمیگویم حتما باید از طریق دادگاه مرتفع شود بلکه باید در شورای عالی مثل شورای عالی آب این موضوع مطرح گردد و حتی اگر لازم باشد در شوراهای بالاتر طرح شود.
رئیس قوه قضاییه گفت: باید استان برون رفتی از این مشکل پیدا کند و به راهکاری برسد چرا که من احساس کردم دغدغه مردم استان، دغدغهای جدی است وامیدواریم بتوان در این کارگروه راهکارهایی را پیشنهاد کرد.
وی با یادآوری نشست خود با فعالان حوزه اقتصادی ادامه داد: استان اصفهان یک قطب صنعتی جدی است و ما شهرکهای صنعتی و محصولاتی در اینجا داریم که آن را جزو استانهای برتر قرار داده است که در این جلسه صحبتهای فعالان حوزه اقتصادی را شنیدم.
آیتالله رئیسی تاکید کرد: مقام معظم رهبری به عنوان عالی ترین مقام نظام برای فعالان اقتصادی وقت میگذارند تا سخنشان را بشنوند و راهکار میدهند؛ من نیز در جلسه مذکور گفتم آنچه ما به عنوان قوه قضاییه، دستگاه اجرایی، دستگاه تقنینی و قانون گذاری، فعالان اقتصادی و مردم لازم است ابن است که آن منشوری که مقام معظم رهبری اعلام کردند را اجرایی کنیم.
رئیس قوه قضاییه افزود: در این نشست قرار شد استاندار دغدغههایی که فعالان اقتصادی دارند را پیگیری کنند و نسبت به فعالان اقتصادی همانند کشاورزان نیز شورای حل اختلاف در رابطه با مسائل اقتصادی را فعال کنیم تا این شورا بتواند مسائل مربوط به فعالان اقتصادی را دنبال کند .
وی ادامه داد: همچنین به همکاران قضایی خود تأکید کردم پروندههای اقتصادی نیاز به کار تخصصی دارند و بهترین آنها در بین فعالان اقتصادی است و بدون شک فعالان اقتصادی می توانند مشاورانی برای قضات باشند مگر نه اینکه قاضی به دنبال کشف حقیقت است حال فعالان اقتصادی، اتاق بازرگانی ، اصناف و کسانی که دید اقتصادی دارند میتوانند بهترین مشاوران برای کشف حقیقت قضات باشند.
آیت الله رئیسی افزود: قضات ما نیز از این مشورت خود را در جهت کشف حقیقت و تصمیم دقیق برای پروندههای اقتصادی بهره مند کنند . حال امیدواریم آنچه که در این استان گفتیم و شنیدیم و مجموعه بحثهایی که کردیم شاهد اقدام و عمل باشیم تا مردم استان احساس کنند این سفر، سفر موثری بوده است.