صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مدیریت در درون خود باید نظارت علی‌الدوام داشته باشد/یکی از شئون مهم مدیریت نظارت بر عملکردهاست/دولت باید مدعی ساختارهای فسادزا باشد تا مسئله آنها حل شود/هر جا مجوزی از بخش دولتی به خصوصی داده می‌شود باید بیشتر مراقبت شود

۱۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۹:۱۲
کد خبر: ۵۷۴۲۲۰
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
آیت‌الله رئیسی در جلسه شورای اداری استان اصفهان گفت: نظارت بر عملکردها یکی از شاخصه‌های کارآمدی یک مجموعه است.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، آیت‌الله رئیسی در جلسه شورای اداری استان اصفهان گفت: اجرای عدالت از مسائل بسیار مهم و محوری است که همواره به عنوان یکی از اهداف یا مهمترین هدف انقلاب اسلامی به آن اشاره شده و هم مردم، هم قانون اساسی و هم قوانین موضوعه بر آن تاکید کرده‌اند و همواره به ما برای اجرای عدالت تاکید شده است.

وی از شقوق و جلوه‌های مهم عدالت را عدالت اداری عنوان کرد و با بیان اینکه یکی از خواسته‌های مردم آن است که بر ادارات، عدالت حاکم باشد، چگونگی تحقق اجرای این نوع عدالت را مورد اشاره قرار داد.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: کافی است یک حوزه بخواهد برخلاف این جهت عادلانه حرکت کند که آن حوزه یک حرکت ناعادلانه و ظالمانه می‌شود.

وی با بیان اینکه ارتباطات در نظام اداری عادل متفاوت است، گفت: امروز در نگاه مدیریتی، پاسخگویی یکی از محور‌های مهم برای مدیریت است.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: در نظام مدیریتی پاسخگویی در چهار حوزه پاسخگویی در محضر پروردگار متعال، عموم شهروندان، ارباب رجوع و سلسله مراتب اداری اعم از مدیریتی و دستگاه‌هایی که نظارت در آن‌ها نهادینه شده، تعریف گردیده است و باید پاسخگو بود.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه ارتباط هم در مدیریت متفاوت است، افزود: در نظام مدیریتی آخرین حرفی که وجود دارد، مشتری مداری است؛ ولی در نظام مدیریتی اسلام تاکید بر دوست داشتن مردم شده است؛ یعنی راه خدا از میان خلق می‌گذرد و کسی که می‌خواهد جلب رضای خدا کند، باید مردم را راضی نماید.

وی تاکید کرد: با توجه به مدیریت اسلامی خیلی از سختی‌ها و ملالت‌ها بر انسان آسان می‌شود و نگاه مدیر به زیرمجموعه نگاه ارباب رعیتی نیست و احترام همکاران را مورد عنایت قرار می‌دهد.
 
رئیس قوه قضاییه لازمه نظام اداری عادلانه را ارتباط عادلانه با همه دانست و گفت: ارتباط مدیر با زیرمجموعه و مدیریت و اداره و دیوان سالاری با مجموعه کسانی که ارباب حاجت هستند، کاملا باید بر اساس عدالت باشد.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه امروز قانونمداری اساس و محور حرکت است، گفت: باید ملاک را قانونمداری بگذاریم و نظام اداری قانونمدار که تحت هیچ شرایطی به خودش نقض قانون را اجازه ندهد، مورد توجه باشد.
 
شرایط برای تولیدکننده و کارآفرین تسهیل شود

وی افزود: کشور ما کشور انتخابات است. یک حزب و جریان سیاسی در مجلس و دولت و بخش‌های دیگر می‌آید و اگر همه امور بخواهد بر عدالت بچرخد ناگزیر باید بگوییم محور در تمام حرکت‌ها قانون است و همه با هر سلیقه سیاسی و هر جناحی خودشان را موظف بدانند که به قانون عمل کنند و هیچکس در هر رده‌ای و با هر توجیهی اجازه نقض قانون را به خود ندهد.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: در مسائل اضطراری همچون جنگ اقتصادی، باید مقررات خاص این شرایط مورد توجه قرار گیرد و کار باید برای کارآفرین و تولیدکننده سهل باشد.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه در قوانین ما بن بست وجود ندارد، خاطرنشان کرد: نظام مبتنی بر ولایت فقیه نظامی است که در آن هیچگاه بن بست وجود ندارد.
 

وی تاکید کرد: باید شرایط برای تولیدکننده و کارآفرین تسهیل شود تا در نظام اداری کار آن‌ها سریع انجام شود و زود بتواند کار خود را انجام دهد.

آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: امروز یک ضرورت است که مدیران با جسارت و شجاعتی که قانون به آن‌ها داده است و با توجه به اقتضای شرایط جنگ اقتصادی، با قدرت در میدان حضور پیدا کنند و قوه قضاییه نیز به عنوان دستگاه نظارتی موظف است حامی مدیرانی باشد که با شجاعت و قدرت کار می‌کنند و اجازه نمی‌دهند کوچکترین خللی در انجام کارهای اداری وجود داشته باشد.

نظارت بر عملکردها یکی از شاخصه‌های کارآمدی است

رئیس قوه قضاییه افزود: در مورد سرعت و تسهیل و میانبر زدن هم قانون وجود دارد، سازوکارهایی وجود دارد که می‌تواند همه گرفتاری‌ها را حل کند.

وی خطاب به مسئولان حاضر در شورای اداری اصفهان تاکید کرد: امروز مدیریت کشور باید در عرصه تلاش با تمام وجود «ما می‌توانیم» را اعلام کند.

آیت الله رئیسی ادامه داد: ممکن است دشمن موانعی را ایجاد کند؛ اما روحیه جهادی و انقلابی و مسئولیت پذیری در عرصه کار مدیریتی ایجاب می‌کند که با همه وجود و در چهل ساله دوم انقلاب و در گام دوم در عمل «ما می‌توانیم» را نشان دهیم و از این تنگناها و مشکلات و گره‌هایی که دشمن ایجاد می‌کند با موفقیت عبور کنیم.

آیت الله رئیسی نظارت بر عملکردها را به عنوان یکی از شاخصه‌های کارآمدی مجموعه مورد تاکید قرار داد و گفت: قبل از اینکه نگاه به نظارت‌های برون سازمانی از جمله دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و اداره کل رسیدگی به شکایت استانداری باشد، باید این نظارت از سوی خود مدیر مطابق وظایفش صورت گیرد.

تداوم اعتماد در گرو نظارت و بازرسی و حساب کشی است

وی با اشاره به اینکه مدیریت بدون نظارت معنا ندارد، افزود: مدیریت در درون خودش باید نظارت علی الدوام داشته باشد.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: نظارت برای آن است که تخلف و فسادی بوجود نیاید و اگر هیاتی از سوی مدیرکل به یکی از شهرستان‌های استان اعزام شد، نباید حس شود که شکی وجود دارد؛ بلکه نظارت علی الدوام برای تداوم اعتماد به مجموعه و نظام اداری است.


آیت الله رئیسی تداوم اعتماد را در گرو نظارت و بازرسی و حساب کشی دانست و تصریح کرد: باید این نظارت همیشه تداوم داشته باشد.

وی با اشاره به وجود یکسری ساختار‌ها و بستر‌های فسادزا، گفت: دولت باید مدعی این ساختار‌ها باشد و این مساله این ساختار‌ها باید حل شود.
 
آیت الله رئیسی تصریح کرد: زمانی که بخش دولتی می‌خواهد امتیاز یا مجوزی بدهد یا موافقت اصولی با بخش خصوصی داشته باشد، یکی از مواردی است که باید نظارت مضاعفی نسبت به آن صورت گیرد.

رئیس قوه قضاییه با تاکید براینکه در رابطه با اعطای تسهیلات به بخش خصوصی، باید مراقبت جدی شود، گفت: پرونده‌هایی که در دستگاه قضا در این زمینه تولید می‌شود، بخشی از آن مربوط به تسهیلاتی است که بیجا داده شده؛ یا وثیقه لازم اخذ نگردیده و یا وثیقه‌ها به درستی بررسی نشده است.

وی با طرح این سئوال که چرا باید هر روز شاهد بروز پرونده‌هایی از این قبیل باشیم، تصریح کرد: مبلغ، متهمان و میزان پرونده‌ها با هم فرق می‌کند؛ اما جنس همه آن‌ها یکی است و به دلیل بی توجهی به مقررات و قوانین شکل می‌گیرد.

آیت الله رئیسی افزود: اگر در نظام مالی، مالیاتی و صادرات و واردات و نظام‌های مختلف اداری که وجود دارد واقعا همه نسبت به مقررات و قوانین همه پایبند باشند و این پایبندی را در عمل اجرا کنند، این مشکلات پیش نخواهد آمد.
وی افزود: وقتی از مدیر موسسه‌ای سئوال می‌کنیم که اگر پول مال خودت بود حاضر بودی بدون وثیقه آن را بدهی، یا وثیقه را بررسی نکنی و الان که بررسی می‌کنی می‌بینی معارض دارد، می‌گوید: خیر. چطور می‌شود مال دولت و بیت المال را اینگونه داد و این‌ها از مواردی است که پرونده در آن تولید می‌شود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه نقطه مقابل عدالت اداری، فساد اداری است، تاکید کرد: هر چه در مجموعه‌ای قانونمندتر شود، شاهد بروز فساد کمتری خواهیم بود.

آیت الله رئیسی ادامه داد: کمِ فساد هم زیاد است و باید هیچکس فساد را برنتابد.

وی خاطرنشان کرد: مدیران نباید اجازه دهند مجموعه، کوچکترین فساد و آلودگی پیدا کند و یقین بدانند در این موضوع حتما مدیران باکفایت که در این شرایط تحریم را دور می‌زنند، با جسارت مسائل را پیگیری و از تولید حمایت می‌کنند و کار مردم را به موقع انجام می‌دهند، حتما مورد حمایت خواهند بود.

وی پیرامون مسئله آب با طرح این سئوال از مدیران حاضر در جلسه شورای اداری اصفهان مبنی بر اینکه آیا مسئله آب در این استان حل نشدنی است، خاطرنشان کرد: هیچ مسئله حل نشدنی در کشور نداریم و این یک شعار نیست.

آیت الله رئیسی با اشاره به اظهارات استاندار دایر بر وجود شش هزار هیات علمی و سه هزار نخبه شناسنامه دار در استان اصفهان، تاکید کرد: همه مشکلات به برکت همکاری، همیاری و انسجام ملی قابل حل است.

رئیس قوه قضاییه گفت: سه چهار استان در رابطه با مسئله آب در ارتباط هستند و باید در سایه یک تعامل و همکاری نشست و فکر کرد تا به نتیجه رسید که چگونه می‌توان این موضوع را از این بن بست خارج کرد.

وی افزود: اقتضایی که امروز انقلاب، نظام و کشور دارد، داشتن یک مدیریت و نظام اداری عادلانه است و در این قضیه همه مدیران مخاطب هستیم؛ لذا باید در مجموعه‌های خودمان مراقبت و پیگیری کنیم که اجرای عدالت واقعا صورت گیرد و مردم هم احساس کنند که نظام اداری ملجا و پناهگاه آن‌هاست.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: اگر مردم احساس کنند که یک مجموعه، مجموعه‌ای است که گره از کار آن‌ها می‌گشاید و پناه آن‌هاست، روز به روز کارآمدی نظام و دستگاه‌های موظف در نظام افزایش پیدا می‌کند و این یکی از مولفه‌های مهم قدرت و امنیت ملی است.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: وضعیت کشورهای دیگر به قدرت سلاح و وابستگی به قدرت‌های بزرگ بستگی دارند؛ ولی مهمترین مولفه قدرت و امنیت ملی در کشور ما مردم متدین هستند.

آیت الله رئیسی افزود: هرچه کارآمدی نظام اداری بیشتر باشد و بر این اعتماد افزوده شود، قدرت ملی ما در کشور افزایش پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: تلاش همه بخش‌های اداری و تعامل و همکاری همه بخش‌ها با یکدیگر به بازشدن گره‌ها با شعار حقیقی «ما می‌توانیم» منتهی میشود.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: همان نیروهایی که جنگ را اداره و در منطقه امنیت ایجاد کردند، می‌توانند در مقابل جنگ اقتصادی و رسانه‌ای و روانی که دشمن علیه ما ایجاد کرده، از این بن بست‌ها ما را خارج کنند. مطلقا ما این‌ها را بن بست نمی‌دانیم و کسانی که فکر می‌کنند بن بست است، تحلیل غلطی دارند؛ درحالیکه ملت ما نشان داده بن بست نیست؛ بلکه تهدیدهای دشمن است که می‌تواند تبدیل به فرصت شود و برای کشور ابتکار، خلاقیت، روحیه جهادی و انقلابی و برون رفت از این شرایط را به همراه داشته باشد.

عباس رضایی استاندار اصفهان در جلسه شورای اداری بیان داشت: در استان اصفهان مجموعه‌های بزرگ بی نظیری در خدمت نظام فعالیت می‌کنند. مجوعه‌هایی از جمله یو سی اف، سایت نطنز، صنایع مادر همچون فولاد مبارکه و ذوب آهن، صنعت نساجی - فرش دست و ماشینی فعال هستند.
 
رضایی ادامه داد: در این استان موارد علمی زیادی وجود دارد. پژوهشگاه رویان، موسسات و پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های هواپیما سازی ایران در اصفهان فعالیت می‌کنند. 
 
استاندار اصفهان با اشاره به بحران آب در زاینده رود گفت: بحران آب در حوزه زاینده رود یک معضل استانی نیست و ملی است. از طریق زاینده رود آب شرب شش ملیون نفر تامین می‌شود.
 
آیت الله طباطبایی نژاد، نماینده، ولی فقیه در استان اصفهان در این جلسه گقت: یکی از مشکلات اقتصادی اصفهان مربوط به مشکلات آب است.
 
وی تاکید کرد: اگر مشکل آب در اصفهان حل شود، اصفهانی دیگر چیزی از دولت نمی‌خواهد.
 
طباطبایی نژاد با اشاره به مشکلات قضایی در استان اصفهان بیان داشت:متاسفانه بودجه دستگاه قضا مستقل نیست و از این رو بودجه کمی به آن اختصاص پیدا می‌کند لذا در این شرایط دادگستری و دستگاه قضایی در استان وضع خوبی ندارد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *