صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تحولات لبنان؛ نزدیک شدن تاجر سرشناس لبنانی به کرسی نخست وزیری

۱۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۰:۵۰
کد خبر: ۵۷۳۸۲۸
منابع لبنانی می‎گویند فرصت مذاکرات نمایندگان پارلمان در مورد انتخاب نخست وزیر روز پنج شنبه پایان می‌یابد و سمیر خطیب از شانس بالایی برای حضور در کاخ نخست وزیری برخوردار است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ در حالی که فرصت «میشل عون»، رئیس جمهور لبنان، به پارلمان این کشور برای انتخاب نخست وزیر به ساعات پایانی خود نزدیک شده، به نظر می‌رسد «سمیر خطیب»، تاجر سرشناس و مدیرکل شرکت مهندسی و ساختمانی «خطیب و علمی» لبنان، برآیند مذاکرات پارلمان برای سمت نخست وزیری باشد.

همزمان با نزدیک شدن به پایان فرصت پارلمان لبنان برای انتخاب نخست وزیر، برخی از منابع فاش کردند که جلسه نهایی فردا پنجشنبه، با محوریت حمایت از نامزدی خطیب برگزار می‌شود.

خطیب از افراد نزدیک «سعد الحریری»، نخست وزیر مستعفی لبنان، است که از حمایت وی برای تشکیل کابینه برخوردار شده است.

روزنامه «الاخبار» هم نوشت شانس خطیب برای نخست وزیری لبنان در پی حمایت عربستان و امارات از وی افزایش یافته است.

همچنین منابع آگاه به الجمهوریه گفتند توافق‌ها برای شکل نهایی دولت حاصل شده است.
 
براساس اظهارات این منابع، دولت آتی لبنان شامل ۲۴ وزیر خواهد بود و وزارت دارایی همچنان سهم شیعیان و به ویژه «نبیه بری»، رئیس پارلمان خواهد بود.

با این وجود گمانه زنی‌ها در مورد شکل دولت در لبنان همچنان ادامه دارد.

الجمهوریه به نقل از منابع آگاه نوشت که «جبران باسیل»، رئیس «جنبش آزاد میهنی»، از سمیر خطیب مهم‌ترین گزینه نخست وزیری خواسته است کابینه‌ای با ۲۴ وزیر تشکیل دهد.

       • بیشتر بخوانید:

وی همچنین از خطیب خواسته کابینه با ۶ وزیر سیاسی و ۱۸ وزیر تکنوکرات کامل شود؛ افراد سیاسی مدنظر باسیل در کابینه عبارتند از «سلیم جریصاتی»، «محمد فنیش» و «علی حسن خلیل»، «سعد حریری» و دو نفر دیگر.
 
رئیس جنبش آزاد میهنی لبنان همچنین خواسته است وزارت خارجه این کشور به جای وزارت کشور به این حزب اختصاص یابد، اما هنوز توافقی در این زمینه حاصل نشده است؛ ضمن اینکه وزارت دفاع نیز همچنان سهمیه ریاست جمهوری لبنان باقی خواهد ماند.

این در حالی است که اعتراض‌ها در برخی از مناطق لبنان همچنان ادامه دارد؛ جمعی از معترضان با تحصن در مقابل بندر «طرابلس» اقدام به مسدود کردن مسیر تردد این بندر کرده‎اند.

برخی از گزارش‌ها از مسدود شدن بزرگراه «المنیه» و نیز جاده ارتباطی «عکار» به طرابلس حکایت دارند.

این در حالی است که فعالیت در شهر «طور» به حالت عادی بازگشته و تمامی مسیر‌های ارتباطی این شهر بازگشایی شده‎اند. مقامات منطقه «طور» اعلام کردند تمامی مدارس، بانک‌ها و پمپ بنزین‌های این شهر امروز چهارشنبه فعال هستند.

لبنان از حدود ۲ ماه پیش تاکنون شاهد اعتراض‌های گسترده‌ای است که سبب استعفای سعد حریری شده و زندگی در این کشور را فلج کرده است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *