صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ارتقای مداخلات انتظامی با هدف کاهش تلفات جانی ناشی از تصادفات/ کاهش هفت درصدی تصادفات جرحی در ۶ ماهه اول امسال

۱۳ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۰:۲۵
کد خبر: ۵۷۳۷۶۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
مسعودی فر از ارتقای مداخلات انتظامی در راستای کاهش تلفات جانی ناشی از تصادفات درون شهری خبر داد و گفت: در ۶ ماهه اول سال ۹۸، تصادفات جرحی ۷ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، نشست خبری رضا مسعودی فر مدیرکل پیشگیری‌های امنیتی و انتظامی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه صبح امروز در محل این معاونت برگزار شد.

مسعودی فر با تبریک ولادت امام حسن عسگری (ع) بیان کرد: در رابطه با جرایمی که دارای جنبه اجتماعی و امنیتی هستند برنامه ریزی می‌کنیم و ۱۵ برنامه در سال ۹۸ داشتیم و در این ۹ ماهه اقدامات خوبی صورت گرفته است.

وی افزود: یکی از برنامه‌ها، ارتقای مداخلات انتظامی در راستای کاهش تلفات جانی ناشی از تصادفات درون شهری است.

مدیرکل پیشگیری‌های امنیتی و انتظامی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه خاطرنشان کرد: ۲۵ درصد تلفات جانی در تصادفات درون شهری اتفاق می‌افتد و از ۱۳ استان خواسته‌ایم که ۳ مسیر را پیشنهاد دهند تا از طریق پلیس راهور و اصلاح هندسی، نظارت دقیق تری صورت گیرد.

وی افزود: در ۶ ماهه اول سال ۹۸، تصادفات جرحی ۷ درصد کاهش یافته است و ۱۱۶ هزار و ۲۲۳ مورد تصادف رخ داده که در مقایسه با سال قبل، کاهش یافته است.

مسعودی فر افزود: تصادفات فوتی درون شهری، ۱۹۱۹ مورد بوده که ۲هزار و ۱۶ نفر فوت کرده‌اند و ۱۳۴ هزار و ۶۸۶ نفر نیز در تصادفات مجروح شده‌اند.

مدیرکل پیشگیری‌های امنیتی و انتظامی معاونت اجتماعی قوه قضاییه تصریح کرد: یکی دیگر از برنامه‌ها، پیشگیری از جرایم خشن است و تمرکز بر ضرب و جرح و قتل است. به دنبال شناسایی مناطق پرخطر و افراد پرخطر هستیم و از نرم افزار GIS استفاده می‌کنیم تا تحلیل‌های علمی را کسب نماییم.

وی ادامه داد: یکی دیگر از برنامه‌ها، ناامن سازی محیط‌های تهیه و توزیع مواد مخدر است و در این زمینه از ظرفیت بسیج استفاده می‌کنیم و حدود ۱۷۰ دوره آموزشی برای اعضای بسیج برگزار شده است. ۱۵۰۰ محله پرخطر در سطح کشور شناسایی شده و ۳۵۰ مورد نیز اقدامات لازم صورت گرفته است.

مسعودی فر با اشاره به همکاری با وزارت نیرو خاطرنشان کرد: در حوزه صیانت از منابع آب، با وزارت نیرو همکاری داریم و در ۶ ماهه اول ۹۸، ۶ هزار و ۷۲۵ مورد چاه غیرمجاز مسدود و ۳۰۸ مورد ادوات حفاری توقیف شده است و ۴ هزار نصب کنتور هوشمند توسط وزارت نیرو انجام شده است.

مدیرکل پیشگیری‌های امنیتی و انتظامی معاونت اجتماعی قوه قضاییه گفت: یکی از مباحث، شناسایی موانع امنیتی و انتظامی در توسعه مناطق مهاجرفرست است و به دنبال شناسایی علل مهاجرت از مبدا هستیم و با همکاری نیروی انتظامی این کار را انجام می‌دهیم.

وی خاطرنشان کرد: همچنین ساماندهی موتورسواران نیز از برنامه‌های ما است. ۱۱ میلیون دستگاه موتور در کشور تردد می‌کنند و ۴ میلیون گواهینامه صادر شده است. ۹ میلیون دستگاه موتور به سن فرسودگی رسیده‌اند و باید از چرخه تردد خارج شوند و بیش از ۲۴ درصد از تلفات تصادفات مربوط به موتورسیکلت است. از سال ۸۵ الی ۹۶، ۵۰ هزار نفر موتور سوار فوت شده‌اند و بیشترین تلفات مربوط به موتورسیکلت، در استان‌های تهران، خراسان رضوی، فارس، اصفهان و خوزستان بوده است.

مسعودی فر تاکید کرد: تعدادی موسسه مراقبتی و حفاظتی تحت نظارت پلیس فعالیت می‌کنند و به دنبال توسعه این ظرفیت هستیم که تاثیر فوق العاده‌ای در پیشگیری از جرم دارد. در جرایم سرقت، مزاحمت و نزاع موثر است و از شهرداری و شورای شهر خواسته‌ایم که در این موضوع کمک نمایند تا در مناطق کم برخوردار و حاشیه شهر‌ها نیز نیرو‌های این موسسات مستقر شوند و به دنبال افزایش ۱۰ درصدی استفاده از ظرفیت موسسات هستیم و حدود ۷۰۰ موسسه در سطح کشور فعالیت می‌کنند.

مسعودی فر تصریح کرد: به دنبال ارائه پیش نویس لایحه برخورداری از کارآگاهان خصوصی هستیم که در کشف جرم کمک بسزایی دارند و در یک نظرسنجی اعلام گردید که ۷۰ درصد از جامعه آماری موردنظر در نظرسنجی، با ایجاد چنین لایحه‌ای موافق هستند و در حال حاضر در راستای ایجاد زیر ساخت‌های مناسب آن فعالیت می‌کنیم.

مدیرکل پیشگیری‌های امنیتی و انتظامی معاونت اجتماعی قوه قضاییه افزود: پیشگیری از اعتراضات و اعتصابات از برنامه‌ها است و به دنبال شناسایی علل هستیم و قوه قضاییه از دستگاه‌ها در این زمینه مطالبه گری می‌کند.

وی درخصوص تعیین مکان‌هایی برای برگزاری تجمعات گفت: در قانون موردی که تعیین مکان برای برگزاری تجمع‌ها را تایید کند، وجود ندارد؛ ضمن اینکه دیوان عدالت اداری نیز با مصوبه دولت برای تعیین مکان تجمعات مخالفت کرده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *