صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

یک راه مهم برای جلوگیری از خام فروشی/ همه مشکلات سرمایه گذاران برطرف نشده است

۱۴ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۰:۰۱
کد خبر: ۵۷۳۶۴۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
فاصله گرفتن از خام فروشی با هدف ارز‌ آوری بیشتر می‌تواند کمک حال اقتصاد کشور باشد در صورتی که بتوان برای به‌روزرسانی صنایع تلاش کرد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، خام فروشی یک نوع حراج ثروت ملی و آسیب به نسل‌های بعدی کشور محسوب می‌شود به طوریکه با فروش منابع طبیعی به صورت خام ارزش افزوده این منابع نصیب دیگر کشور‌ها می‌شود.

خام فروشی عملا سودی که باید در داخل کشور صرف شود را به دیگر کشور‌ها منتقل می‌کند در صورتی که اگر در زمینه صنایع تبدیلی توانمندی افزایش یابد می‌توان با ایجاد ارزش افزوده در کنار رونق تولید، اشتغال زایی در کشور را تقویت کرد.

البته صحبت از خام فروشی تا حدی راحت است، اما در عمل باید برای فاصله گرفتن از این معضل برنامه‌هایی تدوین شود تا سرمایه گذاران داخلی نیز بتوانند با ایجاد ارزش افزوده درآمد خود را افزایش دهند و هم باعث ارز آوری بیشتر برای کشور شوند.

نیاز به سرمایه ۲۰۰ میلیارد دلاری برای رونق صنایع تبدیلی

در همین راستا سلام امینی عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت وگو با اظهار کرد: ایجاد صنایع تبدیلی نیاز به سرمایه گذاری بالایی دارد به طوریکه در زمینه نفت و گاز برای صنایع تبدیلی حدود ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز است.

وی افزود: با سرمایه گذاری در صنعت نفت برای تفکیک نفت خام و ایجاد ارزش افزوده نیاز است تا صنایع به روز آوری شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس یادآوری کرد: سرمایه گذار خارجی با توجه به شرایط فعلی استقبال زیادی برای ایجاد صنایع تبدیلی در کشور ندارد از طرفی برخی سرمایه گذاران داخلی نیز در زمینه تبدیل مواد خام با مشکلاتی رو به رو هستند که در برخی موارد این مشکلات مرتفع شده است.

امینی با بیان اینکه فاصله گرفتن از خام فروشی ایده درستی است و باید برای آن تلاش کرد گفت: باید بتوانیم از خام فروشی فاصله بگیریم و آن را با ارزش افزوده بالاتری به فروش برسانیم، هدف نیز همین است، اما با توجه به شرایط فعلی امکان تبدیل منابع به فرآورده‌ها دشوار است.

وی در خصوص برنامه‌های تدوین شده در کشور برای جلوگیری از خام فروشی اظهار کرد: برای جلوگیری از این معضل در بلند مدت برنامه‌های بسیاری وجود دارد و باید به فکر ارتباط با دیگر کشور‌ها بود، در صورتی که نیاز به اصلاح قانون در مجلس باشد ما آماده هستیم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه تاکید کرد: باید با رایزنی بخشی از مسائل از طرف دولتی‌ها رفع شود و از سوی مجلس نیز به قسمت قانونی پرداخته شود.

با این تفاسیر می‌توان با رفع معضل خام فروشی درآمد ارزی کشور را تا حد قابل توجهی افزایش داد، اما در ابتدا باید با برنامه ریزی و هدف گذاری برای گسترش صنایع تبدیلی برای ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی تلاش کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *