صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اولتیماتوم عمران‌خان برای مقابله با "آلودگی هوا" در پاکستان

۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۹:۵۹
کد خبر: ۵۷۳۳۴۱
خطار جدی سازمان های بین المللی نسبت به افزایش نگران کننده آلودگی هوا در پاکستان که در میان آن «لاهور» بیشترین میزان کیفیت هوای ناسالم را دارد، باعث شد تا «عمران خان» نخست وزیر این کشور اخطار جدی به عوامل آلایندگی و همچنین پالایشگاه های سوخت بدهد.

به گزارش به نقل از  رسانه های پاکستان، کیفیت هوای شهر لاهور بر روی شاخص لحظه ای ۲۴۸ قرار داشته و همچنین هوای این منطقه و سایر شهرهای نزدیک به آن در شرایط ناسالم قرار دارد.

تشدید هوای ناسالم در شهر لاهور به ویژه سایر شهرستان های ایالت پنجاب پاکستان در روزهای اخیر، باعث شد تا عمران خان نخست وزیر این کشور با سفر به لاهور جلسه اضطراری را در این خصوص تشکیل دهد.

این وضعیت صدای عفو بین الملل راهم درآورد و این نهاد جهانی طی نامه ای به وزیر تغییرات اقیلیمی دولت پاکستان خواسته تا وضعیت فوق العاده در شهرهای مذکور اعلام کند زیرا افزایش میزان هوای ناسالم جان شهروندان را در خطر قرار داده است.

به گفته عفو بین الملل، آلودگی مستمر هوا در لاهور نه تنها باعث تعطیلی پیاپی مدارس شده بلکه ابتلا به بیماری های تنفسی در این مناطق افزایش یافته است.

نخست وزیر پاکستان با ابراز ناخرسندی نسبت به عملکرد برخی نهادهای این کشور برای مقابله با آلودگی و توجه به وضعیت مردم، گفت: واردات بنزین با کیفیت، تسریع فرآیند درختکاری و برقی کردن ناوگان حمل و نقل شهری و بین شهری سه راهکار موثر برای جلوگیری از آلایندگی و پاک شدن شهرها از آلودگی خواهد بود که دولت پاکستان سیاست جدیدی را در این خصوص تنظیم و به اجرا خواهد گذاشت.

نخست وزیر پاکستان استفاده فرآورده های سوختی با کیقیت قدیمی مانند بنزین یورو-۲ را عامل اصلی آلودگی هوا عنوان کرد و گفت: دولت مجبور است برای مقابله با آلودگی بنزین با کیفیت و گران را از خارج وارد کند.

وی به پالایشگاه های نفتی در پاکستان هشدار داد که دولت برنامه سه ساله ای را برای انتقال کیفیت بنزین از یورو-۲ به یورو-۴ و ۵ است و در صورتی که نهادهای مربوطه طی این سه سال کیفیت بنزین را بهبود ندهند، دولت اقدام به تعطیلی آن خواهد کرد.

نخست وزیر پاکستان همچنین به کارخانه های آلاینده در شهر لاهور و کراچی در جنوب این کشور نیز هشدار داد که اگر به قوانین زیست محیطی عمل نکنند، با آنان برخورد جدی خواهد شد.

پاکستان از سال های اخیر اعلام کرده بود که صنعت تولید انرژی های پاک در کشور را احیا خواهد کرد، اما نکوهش رسانه های پاکستانی نسبت به تداوم تولید سوخت های بی کیفیت در این کشور ماجرا را جور دیگر جلوه می دهد.

شبکه «دنیا نیوز» پاکستان با انعکاس سخنان اخیر عمران خان که باید کیفیت بنزین را به یورو-۴ و ۵ برسانیم، گفت: کشورهای دنیا در حال تولید و استفاده از بنزین یورو-۵ و۶ هستند اما متاسفانه دود بنزین بی کیفیت یورو-۲ همچنان به چشم پاکستانی ها می رود.

براساس این گزارش، پاکستان فقط ۳۰ درصد بنزین خود را در داخل تولید می کند و مابقی نیاز خود را از بیرون وارد می کند و علاوه بر این تنها ۶ شرکت داخلی اقدام به تولید بنزین یورو-۲ می کنند.

رسانه های پاکستان با اشاره به پیشرفت کشورهای منطقه از جمله جمهوری اسلامی ایران در تولید بنزین های با کیفیت گفتند: ایران پس از تولید بنزین یورو-۵ اکنون در حال صعود پله های پیشرفت به سوی تولید بنزین یورو-۶ است اما شرکت های پاکستانی فقط به تولید بنزین یورو-۲ بسنده می کنند.

کارشناسان پاکستانی با ابراز نگرانی جدی نسبت به افزایش آلایندگی هوای این کشور که استفاده از سوخت های بی کیفیت و کارخانه های دودزا را دو عامل اصلی این پدیده می دانند، از دولت می خواهند تا برای جلوگیری از بحرانی شدن بیشتر اوضاع و شیوع بیماری های خطرناک هر چه زودتر اقدامات ضربتی برای مقابله با آلودگی انجام دهد.

به گفته نخست وزیر پاکستان، با شروع واردات بنزین یورو-۴ از سوی این کشور آلودگی کاهش ۹۰ درصدی خواهد داشت و تا سال ۲۰۲۰ نیز بنزین یوروز-۵ در پاکستان عرضه خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *