صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واکنش پژمان‌فر به حذف معافیت مالیاتی هنرمندان/تصاویر جدید از گریم بازیگران «پایتخت ۶» منتشر شد

۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۳:۰۱
کد خبر: ۵۷۳۲۴۸
یازدهمین روز از آذر ماه ۹۸ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به اظهار نظر عضو کمسیون فرهنگی مجلس نسبت به حذف معافیت مالیاتی فعالیت‌های فرهنگی و هنری اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، یازدهمین روز از آذر ماه ۹۸ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به اظهار نظر عضو کمسیون فرهنگی مجلس نسبت به حذف معافیت مالیاتی فعالیت‌های فرهنگی و هنری اشاره کرد.

«۲۳ نفر» بالاخره روی پرده نقره‌ای می‌رود

فیلم سینمایی «۲۳ نفر» بهترین فیلم از نگاه ملی جشنواره سی و هفتم فیلم فجر به کارگردانی مهدی جعفری و تهیه کنندگی مجتبی فرآورده بالاخره بعد از نزدیک به ۱۰ ماه از زمان رونمایی از چهارشنبه ۱۳ آذر ماه در سینما‌های سراسر کشور به اکران در خواهد آمد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، وضعیت اکران در سینما همواره مورد نقد بسیاری از فیلمسازان سینما بوده است، اکران در سال جاری نیز منتقدان فراوانی داشته و بسیاری از فیلمسازان یا از وضعیت اکران آثارشان راضی نیستند یا به کل هنوز پشت صف اکران مانده‌اند. 

در این میان عدم اکران آثار حاضر در جشنواره فیلم فجر همواره یکی از مهمترین مشکلات چرخه اکران بوده است، جشنواره فیلم فجر به عنوان ویترین سینمای ایران بهترین تولیدات یکسال سینما را در خود جای می دهد، اما مشخص نیست چرا بهترین آثار سینما در سال در چرخه اکران مورد بی مهری قرار می گیرند. 

فیلم سینمایی «۲۳ نفر» به کارگردانی مهدی جعفری از جمله آثاری هستند که با وجود توجه ویژه به آن در جشنواره فیلم فجر نزدیک به ۱۰ ماه در صف اکران ماند تا بالاخره از چهارشنبه ۱۳ آذر ماه در سینما‌های سراسر کشور به اکران درآِید.

این فیلم سینمایی موفق به دریافت سیمرغ بهترین فیلم از نگاه ملی جشنواره سی و هفتم فیلم فجر، پروانه زرین بهترین فیلم و بهترین کارگردانی از جشنواره فیلم کودک نوجوان اصفهان و فیلم برگزیده یونسکو در ایران شد؛ بنابراین گزارش، «۲۳ نفر» به تهیه‌کنندگی مجتبی فرآورده، روایت گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی است که در جریان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۱ به اسارت نیرو‌های عراقی درآمدند.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

افزایش هزینه مواد اولیه تولید کتاب

معاون تولید انتشارات «به نشر» گفت: تولید کالا‌های با کیفیت و پیدا کردن بازار‌های جدید و توسعه شبکه توزیع برای جذب مخاطب بیشتر، ظرفیت‌هایی هستند که در این شرایط اقتصادی سخت می‌تواند گزینه‌ای ارزشمند برای ناشران باشد.

سید احمد میرزاده معاون تولید انتشارات «به نشر» آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون دلایل افزایش قیمت کتاب گفت: افزایش قیمت مواد اولیه کتاب در کنار بالا رفتن قیمت کاغذ زمینه را برای افزایش قیمت کتاب و بر هم خوردن تعادل هزینه‌ها در انتشاراتی‌ها در بر داشته است.
  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه گفت‌وگوی مدیر انتشارات شهید کاظمی پیرامون وضعیت کاغذ  اینجا کلیک کنید
وی به تاثیر هزینه‌های مواد اولیه در زمان تولید کتاب در انتشارات «به نشر» اشاره و تاکید کرد: در انتشارات «به نشر» در سال‌های گذشته هزینه‌های آماده سازی قیمت کتاب حدود دو سوم و هزینه مواد اولیه حدود یک سوم بوده، اما این هزینه‌ها طی سال‌های اخیر تغییر کرده است، یعنی هزینه آماده سازی کتاب حدود یک سوم و هزینه مواد اولیه حدود دو سوم شده است. هزینه مواد اولیه مقوله‌ای است که مدیریت داخلی انتشارات نمی‌تواند برای حل آن کاری به تنهایی انجام دهد.

میرزاده در همین راستا ادامه داد: در گذشته برای کاهش هزینه‌ها، تیراژ کتاب را بالا می‌بردند تا هزینه آماده سازی در افزایش قیمت کتاب تاثیر نداشته باشد، اما اکنون قیمت مواد اولیه را نمی‌توان با افزایش تیراژ‌ کنترل کرد و در نتیجه قیمت تولید کتاب افزایش پیدا می‌کند.

وی رویکرد جامعه نسبت به خرید کتاب و تاثیر آن بر حوزه نشر را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: افزایش قیمت کتاب باعث حذف کتاب از سبد خانواده شده، همین امر تاثیر بسیار منفی بر حوزه نشر داشته و رکود را برای این بخش مهم فرهنگی به همراه آورده است. 

میرزاده وضعیت بازار نشر را مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: در حال حاضر وضعیت در بازار نشر در شرایط مناسبی قرار ندارد، زیرا کتاب‌ها با قیمت‌های بالا و تیراژ‌های پایین تولید می‌شوند، طبعا ادامه این روند وضعیت نشر را با مشکلاتی روبرو می‌کند.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

چهره‌های سینمایی باید مالیات پرداخت کنند

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: طبیعتاً گروه جوانی که به عنوان مثال یک اثر نمایشی را به سختی و با بودجه ۱۰ یا ۲۰ میلیون تومانی روی صحنه می‌برند هیچ مالیاتی را نباید پرداخت کنند و اخذ این مالیات در قبال افراد پردرآمد و یا پروژه‌های پرخرج است.

نصرالله پژمان‌فر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون حذف معافیت مالیاتی فعالیت‌های فرهنگی و هنری گفت: در ابتدا این را بگویم که این طرح در کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح نشد بلکه در کمیسیون اقتصادی مجلس طرح مورد بحث قرار گرفت، البته این را بگویم که این طرح اتفاقی منطقی است. 

وی در همین راستا ادامه داد: براساس این طرح هر فردی که درآمدی دارد، اگر درآمدش قابل توجه بوده و پایدار باشد مشمول مالیات شده و باید براساس همان درآمد مالیات پرداخت کند، البته این را هم بگویم که به عنوان مثال در مقوله فرهنگ و هنر این طرح شامل تمامی افراد نشده و عده ای خاص موظف به پرداخت مالیات هستند. 

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه آخرین اخبار پیرامون حذف معافیت مالیات تولیدات فرهنگی و هنری اینجا کلیک کنید

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در همین رابطه تاکید کرد: به عنوان مثال براساس پیگیری‌ها مقرر گردید که کتاب‌فروشی‌ها براساس مشکلات فراوانی که در این عرصه دارند معاف از مالیات شوند، هم‌اکنون تمامی افرادی که شغلشان صرفاً کتاب‌فروشی است از پرداخت مالیات معاف شده‌اند، این مثال را زدم که بگویم پرداخت مالیات بخش فرهنگی و هنری عمومی نیست و کاملاً در قبال آن بررسی دقیق صورت گرفته است. 

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

معرفی هیات انتخاب فیلم‌های سینمایی جشنواره فیلم فجر ۳۸

محمد احسانی، محمود اربابی، همایون اسعدیان، یلدا جبلی، رضا درستکار، سید محمود رضوی و حسین کرمی در این دوره از جشنواره انتخاب فیلم‌های بخش سودای سیمرغ «مسابقه سینمای ایران» و نگاه نو «ویژه فیلم اول کارگردانان» را بر عهده خواهند داشت. 

به گزارش گروه فرهنگی به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم فجر، محمد احسانی، محمود اربابی، همایون اسعدیان، یلدا جبلی، رضا درستکار، سید محمود رضوی و حسین کرمی در این دوره از جشنواره انتخاب فیلم‌های بخش سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران) و نگاه نو (ویژه فیلم اول کارگردانان) را بر عهده خواهند داشت.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای آشنایی با ۳۵ فیلمی که راهی جشنواره فیلم فجر می‌شوند، اینجا کلیک کنید

محمد احسانی عضو شورای پروانه نمایش فیلم سینمایی و مدیر شبکه‌های تماشا، نمایش و نسیم، محمود اربابی فیلمنامه نویس، عضو شورای پروانه ساخت و معاون توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی، همایون اسعدیان فیلمنامه نویس، تهیه کننده، کارگردان و رییس هیات مدیره خانه سینما، یلدا جبلی فیلمنامه نویس، تدوینگر و کارگردان جوان سینما، رضا درستکار منتقد، نویسنده کتاب‌های سینمایی و مستندساز، سید محمود رضوی تهیه کننده سینما و عضو شورای صنفی نمایش و دکتر حسین کرمی عضو شورای پروانه ساخت و نمایش فیلم‌های سینمایی و قائم مقام معاونت سیما طی روز‌های آینده رسما فعالیت خود را به عنوان اعضای هیات انتخاب فیلم‌های سینمایی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر آغاز می‌کنند و تا ۱۵ دی ماه فیلم‌های راه یافته به بخش سودای سیمرغ و نگاه نو را معرفی خواهند کرد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

سینمای امروز ایران سوار موج مدگرایی شده است

کارگردان فیلم «دل شکسته» گفت: سینمای امروز ایران سوار موج مدگرایی است، متاسفانه یک موجی در سینما راه افتاده و همه سراغ ساخت آثار کمدی بفروش رفته اند، در چنین شرایطی همه می‌خواهند سوار بر این موج شوند و فیلمشان را در همین فضا بسازند، اما من هیچگاه نمی‌خواهم که تن به این موج دهم. 

 

علی روئین تن نویسنده و کارگردان سینما در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون آخرین فعالیت‌های خود در عرصه سینما گفت: هنوز هیچ پروژه جدیدی را شروع نکرده‌ام، مدتهاست مشغول نوشتن فیلمنامه هستم، تا وقتی که به یک فیلمنامه قطعی و شرایط مطلوب نرسم ترجیح می‌دهم کار جدیدم را انتخاب نکنم.

وی درباره کم کاری خود در عرصه سینما افزود: من کلاً آدم کم کار و وسواسی هستم، اما اینکه ۱۰ سال از سینما دور بوده‌ام کمی فراتر از وسواسی بودن من است، بعد از اکران فیلم سینمایی «زمهریر» مشکلات فراوانی را در گیشه داشتم اما بعد از حل این مشکلات هم فضا برای حضورم در سینما مناسب نبود.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده اظهار نظر علی روئین تن پیرامون رفع توقیف فیلم خانه پدری اینجا کلیک کنید

کارگردان فیلم «زمهریر» درباره وضعیت فعلی سینما تصریح کرد: سینمای امروز ایران سوار موج مدگرایی شده است، متاسفانه یک موجی در سینما راه افتاده و همه سراغ ساخت آثار کمدی بفروش رفته‌اند، در چنین شرایطی همه می‌خواهند سوار بر این موج شوند و فیلمشان را در همین فضا بسازند، اما من هیچگاه نمی‌خواهم که تن به این موج دهم.

وی درباره احتمال ساخت فیلمی کمدی اضافه کرد: واقعیت من به هیچ عنوان از کمدی‌های روز سینما خوشم نمی‌آید، اصلاً با آن‌ها ارتباط برقرار نکرده و نمی‌خندم، به همین واسطه خودم هم بلد نیستم از این جنس سینمای کمدی بسازم. دلم می‌خواهد کار خاص خودم را انجام دهم وقتی در سینما شما سعی می‌کنید کار خودتان را انجام دهید اتفاقاً کار برایتان سخت‌تر می‌شود.

این کارگردان سینما پیرامون دلیل عدم ساخت اثری همچون «دل‌ شکسته» اذعان کرد: فیلم سینمایی دل شکسته کاملاً با بدبختی ساخته شد، خود من دوست دارم دوباره فیلمی در قامت «دل‌ شکسته» بسازم، اما هیچکس دیگر از این دست آثار حمایت نمی‌کند. متاسفانه اگر بخواهید در سینمای امروز حرف متفاوتی را بزنید هیچکس ریسک تهیه و تولید اثر را بر عهده نمی‌گیرد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

سریال «پایتخت۶» کلید خورد+رونمایی از گریم جدید بازیگران

بازیگر نقش «نقی معمولی» گفت: هم اکنون سر صحنه فیلمبرداری «پایتخت۶» هستیم اما برای فاصله از حواشی فعلا در مورد این مجموعه و روند ساخت آن حرفی نمی‌زنیم. 

 

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، تصویربرداری سریال «پایتخت۶» به کارگردانی سیروس مقدم و حضور بازیگران اصلی در شیرگاه مازندران آغاز شد.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار پیرامون «فصل ششم سریال پایتخت» اینجا کلیک کنید


محسن تنابنده بازیگر سریال «پایتخت۶» در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه فرهنگی ضمن تایید خبر کلید خوردن این مجموعه تلویزیونی گفت: هم اکنون سر صحنه فیلمبرداری «پایتخت۶» هستیم اما برای فاصله از حواشی فعلا در مورد این مجموعه و روند ساخت آن حرفی نمی‌زنیم.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

همیشه در کتاب‌هایم از قیام «امام حسین (ع)» الهام می‌گیرم

نویسنده کتاب «ستاره‌ها هم می‌میرند» گفت: ماجرای قیام «امام حسین (ع)» یکی از جذابترین رویداد‌هایی است که مرا همواره تحت تاثیر قرار می‌دهد، همیشه در کتاب‌هایم از این حادثه الهام می‌گیرم. 

نرگس فرجاد امین نویسنده کتاب «مثل شیشه مثل سفال» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون مضمون کتاب «ستاره‌ها هم می‌میرند» گفت: این کتاب در قالب درامی عاشقانه نوشته شده اما موضوع کتاب مرگ و مواجه شدن با این حقیقت در زندگی است.
  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه معرفی کتاب«زیّ طلبگی» اینجا کلیک کنید
وی در مورد مضمون کتاب اظهار کرد: این کتاب دو راوی دارد یک زن و یک مرد که حکایت‌های آن‌ها یکی در میان بیان می‌شود و ماجرا تا جایی ادامه پیدا می‌کند که هر دو شخصیت اول داستان یک روند شهودی و سلوکی را طی می‌کنند، اما بزنگاه داستان در حقیقت از جایی قوت پیدا می‌کند که هر دو راوی راز‌های نهفته در درون خود را می‌خواهند بیان کنند، زن، بچه‌ای را باردار است و این خبر را از همسرش مخفی کرده و در عین حال علاقمند است تا این راز را به او بگوید، و شخصیت مرد داستان نیز تلاش می‌کند تا خبر بیماری و مرگ قریب الوقع خود که تا به حال از همسرش پنهان کرده را بیان کند.

فرجاد امین به بخش ابتدایی رمان «ستاره‌ها هم می‌میرند» پرداخت و ابراز کرد: داستان از اینجا شروع می‌شود که شخصیت زن داستان تلاش دارد تا هر طور که می‌تواند شوهرش را به زندگی برگرداند، از سوی دیگر شخصیت مرد داستان تلاش دارد تا به همسرش بفهماند چیزی‌هایی در دنیا وجود دارد که برای هر انسان مقدر شده و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را تغییر دهد. 

وی به داستان‌هایی فرعی دیگری که هم راستا با این رمان حرکت می‌کند اشاره و ابراز کرد: داستان‌های فرعی دیگری نیز در رمان «ستاره‌ها هم می‌میرند» وجود دارند که هم راستا با این داستان حرکت می‌کنند و ارتباط تنگاتنگی با مضمون اصلی داستان دارند و به پیشبرد اصلی داستان کمک می‌کنند. 

فرجاد امین رمان «ستاره‌ها هم می‌میرند» را اثر دوم خود معرفی کرد و افزود: مضامینی که از تاریخ اسلام سرچشمه می‌گیرد برایم ارزشمند است و علاقه وافری به امروزی کردن این مضامین دارم، هر دو رمان من از این مهم سر چشمه می‌گیرند، موضوع تسلیم شدن در برابر خواست خداوند که بسیار مهم و جذاب است و تن دادن به مقدراتی که خداوند قسمت هر انسان می‌کند نیز در داستان‌های من به خوبی نمایان است.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *