مؤلفههای ایدئولوژی ایرانیان
تهدیدهای فراوانی ضدجمهوری اسلامی در حوزههای سخت و نرم تدارک دیده شده است؛ تهدیدهایی که هر یک بهتنهایی قادر به سرنگونی یک نظام سیاسی پرقدرت بوده است.
ترورهای کور، شورشهای خیابانی، کودتای پایگاه شهید نوژه، حمله نظامی آمریکا به طبس، جنگ هشتساله، گسترش شبکه نفوذ فردی و جریانی، تحریم اقتصادی، تهدید نظامی، پروندهسازی مستمر و... در این زمره است.
مردم، رهبری و جهانبینی دینی به گفته ناظران از مؤلفههای اساسی بالندگی جمهوری اسلامی است. ترکیب هوشمندانه این سه مؤلفه، معجزهآفرین است وگرنه هریک بهتنهایی فاقد کارایی بوده و چندان کارساز نیست.
هر یک از این مؤلفهها بارها واکاوی شده است، اما به نظر میرسد باز هم کنکاش آن در هر عصری و نسلی ضروری است.
یکی از اندیشمندان الازهر مصر حدود یک دهه پیش در مورد ایدئولوژی جمهوری اسلامی پژوهشی انجام داده بود که شاید هنوز تازگی دارد.
او بر این باور است که در جهانبینی ایرانیان پنج مؤلفه ممتاز وجود دارد که در سایر مکاتب کمتر قابل مشاهده است یا اصلا
دیده نمیشود.
برداشتی آزاد از گفتههای او تا حد حضور ذهن با هدف رمزگشایی از چرایی مقاومت فعال جمهوری اسلامی در برابر نظام سلطه را به اشترک میگذارم.
۱- داشتن داستان: مکتب دینی ایرانیان برای هر رویداد تاریخی، داستانی عبرتآموز دارد. داستان ابرهه، شعب ابیطالب، مهاجران، انصار، خیبر، بدر، حنین، احد، غدیر، کربلا و ....
۲- داشتن قهرمان: قهرمانان در ایدئولوژی جمهوری اسلامی از جایگاه کانونی برخوردارند. پیامبر؟ ص؟، علی؟ ع؟، امام حسین؟ ع؟، ابوالفضل؟ ع؟، امام رضا؟ ع؟، علیاکبر؟ ع؟، علیاصغر؟ ع؟، مالک اشتر.
حر بن ریاحی و....
۳- داشتن زنان قهرمان: فرهنگ دینی ایرانیان مملو از قهرمانان زن که برای هر عصری و هر نسلی الگوست. خدیجه؟ س؟، فاطمه زهرا؟ س؟، زینب؟ س؟، رقیه؟ س؟، امالبنین؟ س؟، امکلثوم؟ س؟، سمیه؟ س؟ و....
۴- آیندهنگری: مکتب فکری جمهوری اسلامی به سبب برخورداری از نهاد مرجعیت هرگز با بنبست مواجه نمیشود. نگاه در این نهاد مبنی بر آیندهپژوهی است.
۵- داشتن ناجی: ظهور منجی و امیدواری به اصلاح امور از دیگر مؤلفههای ایدئولوژی جمهوری اسلامی است.
این مؤلفههای پنجگانه ممکن است در سایر مکاتب هم بهصورت موردی، اما مبهم یافت شود، اما روشنی و صراحت توأم با جزئیات از ویژگیهای جهانبینی جمهوری اسلامی در این حوزههاست.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.