صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حذف اعتبارات موردنیاز خودکفایی گندم

۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۵:۰۱
کد خبر: ۵۷۳۱۵۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
اسفندیاری گفت: اعتبارات مورد نیاز طرح افزایش ضریب خوداتکایی گندم که تا سال ۱۳۹۴ به‌عنوان ردیف اعتباری مهم‌ترین محصول زراعی کشور شناخته می‌شد، توسط سازمان سازمان برنامه و بودجه حذف شده است.

به گزارش گروه اقتصاد به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، اسماعیل اسفندیاری‌پور مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: با توجه به تقاضا در بخش‌های مختلف اعم از مصرف گندم برای آرد نانوایی‌ها، صنف و صنعت، بذر برای کاشت، خودمصرفی کشاورزان، دام و طیور و سایر مصارف و حتی در نظر گرفتن میزان ضایعات، نیاز سالانه کشور در دامنه ۱۳.۵ تا ۱۳.۷ میلیون تن برآورد می‌شود به گفته او، با منظور کردن پارامتر‌های فوق، مصرف سرانه گندم برای تمامی مصارف قریب ۱۶۵ کیلوگرم در سال است.

وی با اشاره به وضعیت تولید گندم از آ‎غاز دولت یازدهم تاکنون گفت: میزان تولید گندم در سال ۹۲ معادل ۹ میلیون و ۳۰۴ هزار تن و خرید تضمینی گندم نیز معادل چهارمیلیون و ۸۰۰هزار تن بود که با اجری طرح افزایش ضریب خوداتکایی گندم از سال زراعی ۹۳-۱۳۹۲ با رشد ۴۳درصدی تولید گندم در سال ۹۷ به ۱۳میلیون و ۳۰۰هزار تن افزایش یافت.


این مقام مسئول ادامه داد: برآورد میزان تولید گندم امسال حدود ۱۴ میلیون تن است (که پس از اعلام مرکز آمار و فناوری اطلاعات قابل استناد خواهد بود) که با این میزان، نیاز کشور به گندم مرتفع می‌شد، اما با توجه به عدم مدیریت مناسب در امر خرید گندم و پایین بودن نرخ خرید تضمینی و عدم تمایل گندمکاران به تحویل کامل گندم به سیلوها، خرید در سال جاری در حد انتظار و متناسب با تولید محقق نشده است.

اعتبارات موردنیاز خودکفایی گندم حذف شد

مجری طرح گندم با نقد عملکرد سازمان برنامه و بودجه درخصوص پایدارسازی ضریب خوداتکایی گندم، ادامه داد: پادار کردن اعتبارات مورد نیاز طرح افزایش ضریب خوداتکایی گندم که تا سال ۱۳۹۴ به‌عنوان ردیف اعتباری مهم‌ترین محصول زراعی کشور شناخته می‌شد، توسط این سازمان حذف شد و از آن سال به این سو، با اعتبار اندک که با الزامات طرح به هیچ‌وجه منطبق نبود، ارقام ناچیزی آن هم در پایان سال به طرح افزایش ضریب خوداتکایی گندم تخصیص می‌یابد.

اسفندریاری‌پور با اشاره به سیاست، راهبرد‌ها و عوامل پایداری برای خودکفایی گندم تصریح کرد: برنامه‌های امور زیربنایی از جمله تجهیز و نوسازی اراضی، زهکشی، تأمین و تنوع ارقام پرپتانسیل کیفی متناسب با اقلیم‌های مختلف کشور و مقاوم به انواع تنش‌ها اجرایی شده و همچنین سطح پوشش بذور گواهی‌شده در گندم آبی به ۶۵درصد و در گندم دیم به ۴۵ درصد توسعه یافته است.

افزایش انگیزه کشاورزان با حمایت ویژه ملی

وی در ادامه با بیان اینکه حمایت ویژه از افزایش کارایی مصرف آب (W.P) به‌عنوان یک ضرورت غیرقابل انکار ضروری است، افزود: با توجه به استفاده از تکنولوژی‌های نوین و کارآمدتر در فرآیند تولید، استفاده از آبیاری میکرو در زراعت گندم به حمایت ویژه ملی نیاز دارد و معاونت آب و خاک باید به آن اهتمام لازم را داشته باشد تا انگیزه کشاورزان به تولید گندم و بهره‌گیری از این سیستم آبیاری قطره‌ای افزایش یابد.

اسفندیاری‌پور بر الزامات دیگری که پایداری ضریب خودکفایی گندم را به دنبال خواهد داشت، اشاره کرد و گفت: اعلام به موقع و مناسب نرخ تضمینی گندم و دیگر محصولات قبل از شروع سال زراعی بسیار ضروری است. این در حالی است که استمرار خرید تضمینی و پرداخت به‌موقع وجوه محصول گندم کشاورزان نیز باید به‌طور مداوم پیگیری شود. همچنین تأمین به‌هنگام کود‌های ماکرو و میکرو از نظرکمی و کیفی و اجرای برنامه ارتقاء تغذیه و حاصل‌خیزی خاک و افزایش مواد آلی خاک برای افزایش عملکرد و غنی شدن دانه گندم از جمله ضرورت‌های پایدارسازی ضریب خوداتکایی گندم به شمار می‌رود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *