در زمان خرید کارت گرافیک بازی باید چه نکاتی را مدنظر قرار دهیم؟
به گزارش گروه فضای مجازی، اغلب بسیاری از افراد برای خرید یک کارت گرافیک که بتواند نیازشان را برطرف سازد دچار مشکل می شوند بخصوص گیمرها که باید رایانه ای با یک کارت گرافیک قوی داشته باشند. از این رو امروز قصد دارد تا شما را برای خرید یک کارت گرافیک بازی خوب راهنمایی کند.
کارت گرافیک چیست؟
کارت گرافیکیا (graphics card) که با نامهای کارت ویدئو، کارت نمایشگر، آداپتور نمایشگر، آداپتور گرافیک و برد گرافیک نیز شناخته میشود، یک کارت توسعه است که تصاویر خروجی را برای نمایشگر تولید میکند.
اکثر کارتهای گرافیک، توابع مختلفی مانند شتاب دهنده رندر صحنههای سهبعدی و دوبعدی، رمز گشایی کردن MPEG-۲/MPEG-۴، خروجی تلویزیون یا قابلیت اتصال چند مانیتور را ارائه میکنند.
بد نیست بدانید که؛ اکثر کارتهای گرافیک به نمایش ساده صفحه نمایش محدود نمیشوند.
پردازنده گرافیکی مجتمع (GPU) که هسته کارت گرافیک است، میتواند پردازشهای اضافی را نیز انجام دهد، تا بار محاسباتی اضافه را از پردازنده مرکزی رایانه (CPU) حذف کند. به عنوان مثال، در ابتدا شرکتهای Nvidia و (AMD (ATi که کارتهای گرافیکی را تولید میکنند، محاسبات نرمافزاری OpenGL و DirectX را بر روی سطح سختافزاری کارت گرافیک ارائه میدهند تا از میزان اطلاعات پردازشی توسط CPU بکاهند. در اواخر سالهای ۲۰۱۰ نیز، تمایل به استفاده از قابلیتهای محاسباتی پردازنده گرافیکی (GPU) برای حل وظایف غیر گرافیکی به وجود آمد.
معمولا کارت گرافیک به شکل یک صفحه مدار چاپی (کارت توسعه) ساخته شدهاست و به شکافهای توسعه (AGP، PCI Express) متصل میشوند و برخی از آنها با استفاده از محفظههای اختصاصی ساخته شدهاند که از طریق کابل به کامپیوتر متصل میشوند.
نکاتی پیش از خرید کارت گرافیک بازی
شرکتهای سازندهی بازیهای ویدیویی با گذشت زمان، از عناوین مختلف خود و با کیفیتی بالا رونمایی میکنند.
این شرکتها هر ساله درحال معرفی انواع و اقسام سرویسها، نرمافزارها و امکاناتی هستند که بازیهای ویدیویی را هرچه بیشتر به واقعیت نزدیک کند و تجربهای لذتبخشتر برای کاربران به ارمغان بیاورد.
اما خب نرمافزار قدرتمند، سختافزار قدرتمند نیز میطلبد. مهمترین قطعهای که برای تجربهی بازی با بالاترین کیفیت ممکن لازم دارید، کارت گرافیک حرفهای است.
اما پیش از خرید کارت گرافیک، نکات مهمی وجود دارند که باید نگاه ویژهای به آنها داشت، که به شرح زیر است:
چرا به کارت گرافیک جدید نیاز دارم؟
پیش از خرید کارت گرافیک، ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که برای چه کاری به گرافیک جدید نیاز داریم؟
بعنوان مثال؛ اگر انجام بازیهای روز مد نظر باشد، نیازی نیست لزوما بهترین مدل کارت گرافیک خریداری شود، چراکه با صرف هزینهی پایین نیز میتوان گرافیکی خرید که همهی بازیهای روز را با اعمال تنظیمات متوسط یا پایین اجرا کند. اگر انجام بازی با کیفیت بالا برایتان مهم است، میتوانید به گرافیکهای گرانقیمتتر رجوع کنید.
برخی از کاربران نیز برای کار با برنامههای گرافیکی و ویرایش فیلم و تصویر به گرافیک نیاز دارند که معمولا گرافیکهای گیمینگ به خوبی از عهدهی انجام این کار بر میآیند؛ بنابراین اگر در کنار بازی کردن نیاز به گرافیکی برای کار با برنامههای گرافیکی دارید، بهتر است سراغ گرافیکهای رده بالا بروید. چراکه میتوانید در دراز مدت نیز از آنها بهرهی کافی ببرید.
دیگر قطعات کامپیوتر را بررسی کنید
گاهی اوقات کاربران، تنها دلیل ضعف سیستم خود را در بخش گرافیک میبینند و بدون اینکه از قدرت دیگر قطعات اطلاع کافی داشته باشند، اقدام به تعویض این قطعه میکنند.
مشکلی که عموما گریبان این دسته از کاربران را میگیرد، گلوگاه یا عدم هماهنگی سختافزاری است.
بعنوان مثال اگر شما از کارت گرافیکی جدید و قدرتمند استفاده کنید درحالیکه پردازندهی شما از قدرت کافی برخوردار نیست، حین انجام بازیهای ویدئویی تمام فشار روی پردازنده قرار میگیرد و طبیعتا بازی نیز با مکث و افت فریم مواجه میشود؛ بنابراین قبل از خرید کارت گرافیک حتما از هماهنگی قطعات سختافزاری آن مطمعن شوید. برای این کار میتوانید با یک جستجوی ساده در اینترنت، از هماهنگی قطعات انتخابی مطلع شوید و یا از کارشناسان کامپیوتر در این زمینه مشاوره بگیرید.
کارت گرافیک کدام شرکت مناسبتر است؟
این سوال در زمینهی خرید گرافیک یکی از متداولترین سوالهایی است که تقریبا اکثر کاربران با آن مواجه میشوند.
بسیاری از کاربران از محصولات این دو شرکت استفاده میکنند و هر یک نیز از کیفیت قطعهی خود راضی هستند. در سالهای اخیر انویدیا معمولا بیشتر هدف گیمرها قرار داشت، اما امروزه ایامدی نیز توانسته با ارائهی محصولات بسیار با کیفیت و در عین حال ارزان قیمت، بخش بزرگی از بازار را تصاحب کند؛ بنابراین انتخاب بین گرافیکهای این دو شرکت تا حد زیادی به تجربهی شخصی و سلیقهی کاربر مربوط میشود.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.