امکان حراج الکترونیک اموال مازاد بانک ها در بورس به زودی
معمارنژاد گفت: به زودی امکان حراج الکترونیک اموال مازاد بانکها در بازار فرعی بورس کالا به وجود خواهد آمد، در این چارچوب همچنین امکان استفاده از نرم افزارهای بورس توسط بانکها برای حراج اموال مازاد خود نیز فراهم خواهد شد.
معمار نژاد با بیان اینکه، تملیک وثایق از جمله بنگاه ها، املاک و کارگاه ها، آخرین اولویت بانکهای کشور در صورت عدم باز پرداخت تسهیلات دریافتی از سوی وام گیرندگان محسوب میشود، اظهار داشت: برای حل این مشکلات، چندی پیش در جلسهای با حضور وزیر اقتصاد و مدیران عامل بانکها قرار شد تا سامانهای به منظور ارائه اطلاعات و واگذاری اموال منجمد نظام بانکی طراحی شود.
وی گفت: جنس اموال منجمد بانکها به شکلی است که هم برای مردم عادی و هم سرمایه گذاران جذاب است، زیرا از املاک تجاری و مسکونی گرفته تا بنگاههای تولیدی و خدماتی را شامل میشود.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد اعلام کرد: بر اساس توافقات بعمل آمده، به زودی امکان حراج الکترونیک اموال مازاد بانکها در بازار فرعی بورس کالا نیز به وجود خواهد آمد.
وی گفت: در این چارچوب همچنین امکان استفاده از نرم افزارهای بورس توسط بانکها برای حراج اموال مازاد خود نیز فراهم خواهد شد.
معمار نژاد ادامه داد: بر اساس تاکیدات وزیر اقتصاد، این امکان در سامانه اموال مازاد بانکها فراهم آمده تا پیشنهادات سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری و حتی مشارکت با بانکها در راه اندازی بنگاههای و کارخانههای تعطیل شده، ارائه شود.
معمارنژاد یادآور شد: طی یکسال گذشته اقدامات مختلفی توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی در راستای اصلاح نظام بانکی به اجرا در آمده است که حوزههای مختلف، شامل بانکداری دیجیتال، مولد سازی داراییهای بانک ها، استقرار نظام حاکمیت شرکتی در بانک ها، واگذاری اموال و املاک مازاد، ادغام بانکهای نظامی در بانک سپه و تعدیل شعب بانکی را شامل میشود.
وی افزود: در این راستا، سامانه هوشمند اموال مازاد بانکها به ابتکار معاونت امور بانک، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی و مشارکت بانکهای ملی ایران، سپه، ملت، توسعه صادرات ایران، رفاه کارگران، کشاورزی، مسکن، صادرات ایران، تجارت، صنعت و معدن، پست بانک ایران، توسعه تعاون، انصار، حکمت ایرانیان، قوامین، مهر اقتصاد، قرض الحسنه مهر ایران و موسسه اعتباری کوثر ایجاد شد.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد خاطرنشان کرد: این سامانه دارای دو بخش مرتبط به هم با دو لینک اینترنتی sam-ba.ir مختص به کاربران شبکه بانکی و fam-bank.ir مختص به عموم مردم با قابلیت دسترسی به اطلاعات املاک قابل واگذاری بانکها و ارایه درخواست خرید آنها است.
معمارنژاد اهداف ایجاد سامانه اموال مازاد بانکهای دولتی و خصوصی شده را "مولد سازی داراییهای بانکها و تقویت توان تسهیلات دهی از طریق شفاف سازی و تسهیل واگذاری اموال مازاد در راستای برنامه اجرایی اصلاح نظام بانکی کشور"، "تسهیل فرآیند فروش اموال مازاد بانکها از طریق امکان برگزاری بخشی از فرآیندهای مزایده بصورت برخط و در نتیجه کاهش هزینه ها"، "فراهم سازی بستر لازم برای دریافت اطلاعات جامع و کامل اموال مازاد به منظور سیاست گذاری مناسب و اعمال نظارت" و "تسهیل دسترسی عموم مردم به اطلاعات املاک قابل واگذاری از سوی بانکها (از طریق لینک مرتبط به نشانی www.fam-bank.ir) " عنوان کرد.
وی "دسترسی سریع و تحت وب به اطلاعات املاک مازاد بانکها به تفکیک بانکها، کاربری املاک (مسکونی، تجاری، اداری، کشاورزی و...)، نوع املاک (زمین، مغازه، ساختمان، کارخانه و ...)، استان و شهر محل استقرار املاک، نوع مالکیت اعم از ملکی یا تملیکی، آخرین وضعیت تصرف املاک (تخلیه- دارای متصرف)، ارزش ریالی املاک و مساحت عرصه و اعیان"، "داشبورد مدیریتی برای مدیران عالی و اجرایی به منظور سیاستگذاری" و "ثبت و ضبط رکورد تغییرات اطلاعات املاک موجود در سامانه بعنوان پایگاه داده با قابلیت گزارش گیری از وضعیت موجود و تاریخچه" را از جمله قابلیتهای و ویژگیهای سامانه سامبا برشمرد.
معاون امور بانکی بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد، همچنین "اعطای دسترسی به اطلاعات مورد نظر صرفا برای املاک قابل واگذاری به عموم مردم و متقاضیان خرید"، "تسهیل چرخه دریافت اسناد و مدارک مزایدهها بصورت برخط برای متقاضیان خرید املاک بدون نیاز و با استفاده از موتور جستجو و فیلترهای نوع کاربری، نوع ملک، استان محل استقرار، شهر محل استقرار، آدرس و محدوده ارزش ریالی"، "امکان دریافت تقاضای خرید از سوی متقاضیان بصورت برخط در ارتباط با ملک مورد نظر" و "امکان برگزاری مزایده آنلاین و الکترونیک (برنامه آتی) " را از دیگر قابلیتها و ویژگیهای سامانه اموال مازاد بانکهای دولتی و خصوصی شده عنوان کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *