روشهای درمان سریعتر آنفلوانزا
به گزارش گروه فضای مجازی ، عصمت عباسی، کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علومپزشکی زنجان در رابطه با سیستم ایمنی بدن، اظهار کرد: برای کارایی بهتر سیستم ایمنی بدن، نیاز به یک برنامه غذایی صحیح است و در این میان پوست و سیستم لنفاوی (غدد لنفاوی، غده تیموس و طحال) اولین مدافعان بدن در مقابل بیماریها هستند که در اثر تغذیه نامناسب تضعیف میشوند که در اثر کمبود مواد غذایی تعداد سلولهایی که با ویروسها، قارچها، انگلها و حتی برخی باکتریها مبارزه میکنند، کاهش یافته و تعداد کمتری از این سلولها برای مقابله با عفونت در بدن وجود خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه افرادی که رژیم غذایی اصولی و صحیحی دارند، شدت سرماخوردگی و تعداد دفعات آن در آنان به مراتب کمتر و دوره بیماری آنان کوتاهتر است، افزود: برای کنترل بیماری آنفلوانزا شستن مکرر دستها، ورزش منظم، استراحت و خواب کافی، رژیم غذایی مناسب و واکسیناسیون مانع ابتلا از این بیماری میشوند و هم بهبودی را سرعت میبخشند.
این مسئول تصریح کرد: مصرف گوشتهای کمچرب مانند ماهی و مرغ که حاوی پروتئین هستند، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و علاوه بر آن استفاده از روغنهای خوب، نیز فعالیت سلولها را بهبود میبخشد و به دلیل برودت هوا و آغاز فصل سرما، بیماری آنفلوانزا شیوع پیدا کرده و استفاده مردم از پوشش زمستانی و محدود بودن زمان قرار گرفتن در محیطهای باز و به تبع آن مصرف ویتامین D نیز ضروری به نظر میرسد.
عباسی ادامه داد: متاسفانه ویتامینها منابع غذایی متنوعی ندارد و به روغن ماهی و به میزان کمتر در زرده تخممرغ، کره و خامه محدود هستند که به دلیل چربی بالای این مواد برای همه قابل استفاده نیستند، بنابراین مصرف مواد غذایی که به وسیله این ویتامین غنی شدهاند، مصرف کنند و مصرف مکملهای این ویتامینها ضروری است.
کارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علومپزشکی زنجان اظهار کرد: افرادی که اغلب ۳۰ تا ۶۰ دقیقه فعالیت ملایم تا متوسط در اغلب روزهای هفته دارند، در بدن خود سیستم ایمنی قویتری دارند و کمتر به آنفلوانزا مبتلا خواهند شد. قابل ذکر است که فعالیت شدید و زیاد نیز فرد را مستعد ابتلا به آنفلوانزا میکند.
وی خاطرنشان کرد: ویتامین C نیز علاوه بر تقویت گلبولهای سفید، موجب افزایش تعداد آنتیبادیها در بدن میشود که به سیستم دفاعی بدن نیز کمک میکند. گوجهفرنگی، مرکبات، کیوی، توتفرنگی، سیب زمینی، فلفل و کلمها از جمله منابع غنی ویتامین C هستند.
منبع: ایسنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.