صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«۲۳ نفر» بالاخره روی پرده نقره‌ای می‌رود/بی‌توجهی چرخه اکران به آثار ارزشی

۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰:۰۲
کد خبر: ۵۷۲۷۸۸
فیلم سینمایی «۲۳ نفر» بهترین فیلم از نگاه ملی جشنواره سی و هفتم فیلم فجر به کارگردانی مهدی جعفری و تهیه کنندگی مجتبی فرآورده بالاخره بعد از نزدیک به ۱۰ ماه از زمان رونمایی از چهارشنبه ۱۳ آذر ماه در سینما‌های سراسر کشور به اکران در خواهد آمد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، وضعیت اکران در سینما همواره مورد نقد بسیاری از فیلمسازان سینما بوده است، اکران در سال جاری نیز منتقدان فراوانی داشته و بسیاری از فیلمسازان یا از وضعیت اکران آثارشان راضی نیستند یا به کل هنوز پشت صف اکران مانده‌اند. 

در این میان عدم اکران آثار حاضر در جشنواره فیلم فجر همواره یکی از مهمترین مشکلات چرخه اکران بوده است، جشنواره فیلم فجر به عنوان ویترین سینمای ایران بهترین تولیدات یکسال سینما را در خود جای می دهد، اما مشخص نیست چرا بهترین آثار سینما در سال در چرخه اکران مورد بی مهری قرار می گیرند. 

فیلم سینمایی «۲۳ نفر» به کارگردانی مهدی جعفری از جمله آثاری هستند که با وجود توجه ویژه به آن در جشنواره فیلم فجر نزدیک به ۱۰ ماه در صف اکران ماند تا بالاخره از چهارشنبه ۱۳ آذر ماه در سینما‌های سراسر کشور به اکران درآِید.

این فیلم سینمایی موفق به دریافت سیمرغ بهترین فیلم از نگاه ملی جشنواره سی و هفتم فیلم فجر، پروانه زرین بهترین فیلم و بهترین کارگردانی از جشنواره فیلم کودک نوجوان اصفهان و فیلم برگزیده یونسکو در ایران شد؛ بنابراین گزارش، «۲۳ نفر» به تهیه‌کنندگی مجتبی فرآورده، روایت گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی است که در جریان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۱ به اسارت نیرو‌های عراقی درآمدند.

فیلم ۲۳ نفر افتخار کارنامه بازیگری من است

مجید پتکی بازیگر فیلم سینمایی «۲۳ نفر» در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درباره نقش خود در این فیلم گفت: نقش من در فیلم مهدی جعفری یکی از نقش‌های خاص بود، زیرا در کلیت فیلم هم مشاهده می‌کنیم که به جز نقش سروان تقوی هیچکدام از دیگر اسرا درجه نظامی نداشتند.

وی در همین راستا ادامه داد: نقش من باید در راستای یک فرد نظامی کاملاً با نظم و انضباط باشد. برای ایفای این نقش علاوه بر کارگردان کمک بسیار زیادی از اسرای اصلی آن دوران گرفتم تا بهتر و بیشتر با جزئیات نقش خود آگاه شوم.

بازیگر این فیلم در مورد نظر شخصی خود پس از تماشای فیلم مهدی جعفری اظهار کرد: من به شدت فیلم ۲۳ نفر را دوست داشتم. از نظر من بازیگردانی این تعداد از نوجوان کار بسیار سختی بود که با تمامی مشکلات شکل گرفت. همخوانی و بازی گیری از نوجوانانی که هر کدام هم لهجه خود را داشتند در عمل کار به شدت پیچیده‌ای است.

پتکی در همین راستا خاطرنشان کرد: از اینکه در فیلم بیست و سه نفر به ایفای نقشی هرچند کوتاه پرداختم به خود افتخار می‌کنم و از همین جا اعلام می‌کنم فیلم بیست و سه نفر و بازی در آن نقطه درخشان و افتخار روزمه و کارنامه کاری‌ام خواهد بود.

نکته جالب توجه اینجاست که این فیلم در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین فیلم از جشنواره فیلم فجر از نگاه ملی را از آن خود کرد و مشخص نیست چرا بهترین فیلم از نگاه ملی همچنان باید در صف انتظار اکران ایستاده و به نوعی بهترین زمان های اکران را از دست بدهد. 

فیلم سینمایی ۲۳ نفر اقتباسی از خاطرات گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی است که در جریان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۱ به اسارت نیروهای عراقی درآمدند. این گروه کم سن و سال بین ۱۳ تا ۱۷ سال سن داشتند و خاطرات‌شان از دوران اسارت پیش‌تر در قالب کتاب بیست و سه نفر توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده بود.

مهدی جعفری کارگردان فیلم سینمایی ۲۳ نفر پیش از این بیشتر در مقام فیلمبردار در سینما فعالیت داشته و تصویربرداری فیلم سینمایی "به‌وقت شام" از کارهای متأخر او محسوب می‌شود.

اعتماد ابراهیم حاتمی‌کیا باعث شد فیلم ۲۳ نفر ساخته شود

مهدی جعفری کارگردان فیلم «بیست و سه نفر» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، در خصوص همکاری ابراهیم حاتمی کیا برای ساخت این فیلم گفت: من از ابتدا فصه این فیلم را با موسسه اوج و ابراهیم جاتمی‌کیا در میان گذاشتم و مرکز اوج به شدت از ساخت از این فیلم استقبال کرد.

وی در همین راستا ادامه داد: من هشت سال دنبال ساخت این فیلم بودم. ابراهیم حاتمی‌کیا در مرحله نگارش فیلمنامه مشاور بنده بود و در بخش تولید نیز به ما سر می‌زد و کمک بزرگی به پروژه بود. اعتماد حاتمی کیا باعث شد تا بیست و سه نفر ساخت شود.

این کارگردان فیلم درباره تفاوت این فیلم با کتابی به همین نام اظهار کرد: فیلم اقتباسی از آن کتاب نیست. کتاب آن بیست و سه نفر احمد یوسف زاده بخشی از منابع من بود اما خود فیلم اقتباسی از واقعیت و روایت افراد زنده است.

وی در مورد دلیل اینکه فیلمبردار پروژه نبوده تاکید کرد: من چه این کار و چه کارهای قبلی را خودم فیلمبرداری نکرده ام زیرا به اعتقادی به تداخل کاری آن هم در پروژه سنگینی چون بیست و سه نفر نداشتم.

کارگردان درباره واکنش مردمی به فیلم افزود: واقعیت امر واکنش مردم بیشتر از توقع و انتظار خودم بود. من میدانستم در مورد چه مساله مهمی فیلم می سازیم اما واقعا آرزو داشتم که مردم با این فیلم ارتباط عمیق برقرار کنند. این اتفاق یعنی اقبال عمومی برای من به شدت جذاب بود.

جعفری درباره مضمون بین المللی فیلم خود خاطرنشان کرد: به لحاظ مضمون داستان و پرداخت اثر تمام سعی مان حرفه‌ای بودن اثر است. از نظر من این فیلم به خوبی قابلیت دیدن در بخش بین الملل را دارد.

مجید پتکی، سعید آلبوعبادی، رضا نوری، عبدالحلیم تقلبی، محمد رشنو از جمله بازیگرانی هستند که در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند، علاوه بر بازیگران بزرگسال این فیلم، بازیگران نوجوان اثر که تعداد کمی هم نداشتند در این فیلم مورد تمجید اهالی سینما قرار گرفتند. 

فیلمبرداری فیلم سینمایی ۲۳ نفر به تهیه‌کنندگی مجتبی فرآورده و کارگردانی مهدی جعفری با حضور سردار قاسم سلیمانی به تاریخ پانزدهم مهر ماه امسال آغاز شد و فیلمبرداری آن نزدیک به سه ماه در تهران و آبادان به طول انجامید.

تصویربرداری یکی از سکانس‌های فیلم با حضور سردار سلیمانی صورت گرفت و در حاشیه آن مجتبی فرآورده در مقام تهیه‌کننده و نیز مهدی جعفری در مقام کارگردان به طرح نکاتی پرداختند. سردار سلیمانی در این بازدید طی سخنانی کوتاه به اهمیت توجه به خاطرات دفاع مقدس و نیز ویژگی بارز گروه نوجوان اسیری که خاطراتشان در کتاب "بیست و سه نفر" روایت شده است، پرداخت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *