آیتالله اعرافی: دستاوردهای فعلی کمیته امداد امداد امام خمینی(ره) جای تقدیر دارد
وی اظهار کرد: اینکه هر سازمان، نهاد و ارگانی دارای رویکرد کلان راهبردی باشد لازم و ضروری است و رویکرد کمیته امداد طی سالهای اخیر این نگاه را قوت بخشیده است که جای تشکر و قدردانی دارد.
عضو شورای عالی حوزه ادامه داد: باید تلاش کرد این رویکرد و راهبرد از مرکز به سمت استانها و شهرها رفته و در همه نقاط ایران علمیاتی شود تا یک بسیج همگانی را در حمایت از این نهاد انقلابی شاهد باشیم و حوزههای علمیه همانند گذشته در کنار خیرّین و کمیته امداد امام خمینی (ره) است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: اسلام در حوزه ارائه خدمات به جامعه علاوه بر سفارش به رعایت ظرافتهایی که وجود دارد یک منطق فقهی، فلسفی، کلامی و اخلاقی را ارائه کرده است که کمیته امداد میتواند با همکاری حوزههای علمیه و ظرفیتی که در حوزه است نسبت به احصاء، تدوین و بکاربست آن برنامه ریزی کند.
آیت الله اعرافی افزود: با توجه به رسالت خدمت رسانی کمیته امداد و حضور در همه نقاط کشور این نهاد میتواند یک وظیفه رصدگری، سنجش گر برای کل نظام باشد، کمیته امداد میتواند با رصد اوضاع و تحلیل آن گزارشهای سازندهای را در اختیار دستگاههای نظام قرار دهد.
مدیر حوزههای علمیه به موضوع فقرزدایی و فریاد رسی در جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: در این خصوص یک سلسله کارهای بنیادی باید از سوی حاکمیت و حمایتهای مردمی صورت گیرد که از جمله میتوان به همان بحث؛ توانمندسازی، مهارت آموزی، کارگاههای فرهنگی اشاره کرد.
عضو شورای عالی حوزه ادامه داد: تجربه کمیته امداد امام خمینی (ره) یک تجربه انقلابی و شاخص بود که در عرصه بین المللی نیز فعالیتهای ارزشمندی را از آن شاهد بوده ایم، اما آنچه امروز اهمیت دارد ارائه تجربیات و الگوهای موفق این نهاد به کشورهای مورد نظر است.
امام جمعه قم به ظرفیت عظیم حوزههای علمیه در اقصی نقاط کشور اشاره کرد و گفت: دهها تفاهم نامه مشترک میان مرکز مدیریت حوزههای علمیه و مراکز، سازمان ها، نهادها و دستگاههای دولتی و حاکمیتی منعقد شده است که اگر بخواهیم به برجستهترین آن اشاره کنیم، تفاهم نامه همکاری حوزههای علمیه و آموزش و پرورش است که در حال حاضر داری یک دبیرخانه مستقل و کارکردهای منحصر به فرد همکاری میان این دو نهاد است.
آیت الله اعرافی تأکید کرد: معتقدم هر طلبه مبلغ در نقاط مختلف کشور یک ظرفیت ویژه و ممتاز برای یاری رسانی به کمیته امداد امام خمینی (ره) است.
وی با تاکید بر اینکه کمیته امداد در اجرای عدالت عمومی پیشگام است، اضافه کرد: وظیفه ما بهعنوان حوزه و روحانیت این است که در خدمت کمیته امداد، خیرین و مجموعههایی که در راستای عدالت گام برمیدارند، باشیم چراکه کمک به نیازمندان ذات و هویت حوزه است و مشارکت با کمیته امداد وظیفهای دینی و عمومی است.
مدیر حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: هویت حوزوی ما اقتضا میکند که در کنار خیرین و کمیته امداد قرار گیریم تا بتوانیم به نیازمندان و فقرا کمکهای لازم را داشته باشیم.
وی از افزایش خیرین کمیته امداد و جمعیت آماری خانوادههای زیر پوشش این مجموعه یاد کرد و گفت: با وجود مشکلات اقتصادی مختلف در کشور دستاوردهای فعلی کمیته امداد جای تقدیر دارد.
آیتالله اعرافی بر لزوم ایفا شدن نقش روحانیت و حوزه در عرصههای مختلف تاکید کرد و ادامه داد: موضوع خانواده باید به صورت ویژه مورد توجه کمیته امداد قرار گیرد؛ حوزه علمیه آماده است تا در طرح مددکاری اسلامی در همه شهرهای کشور مشارکت لازم را با کمیته امداد داشته باشد.
امام جمعه قم گفت: هر چند فعالیتهای فرهنگی در کمیته امداد مورد توجه قرار گرفته است، اما این فعالیتها باید به میزانی توسعه یابد که مددجویان به سربازان سلامت فرهنگی جامعه تبدیل شوند.
وی ضمن تقدیر از ارائه خدمات مختلف به نیازمندان توسط ادارهکل کمیته امداد استان قم عنوان کرد: برنامهها و اقداماتی که در شهر مقدس قم دنبال میشود باید بهعنوان الگو در سطح کشور پیادهسازی شود.