صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیت‌الله مکارم‌شیرازی: مایه تأسف است که ما نخبه‌ها را پرورش دهیم و خارجی‌ها بهره آن را ببرند

۱۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۵:۵۹
کد خبر: ۵۷۲۶۵۲
آیت‌الله مکارم‌شیرازی گفت: دانشجویان را باید چنان علاقه‌مند به این آب و خاک و نظام کنیم که هیچ‌گاه نخواهند کشور را ترک کنند؛ مایه تأسف است که ما نخبه‌ها را پرورش دهیم و خارجی‌ها بهره آن را ببرند.

به گزارش گروه سیاسی به نقل از حوزه، آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی در دیدار علی اکبر رشاد رئیس شورای حوزه‌های علمیه تهران و محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: باید دانشگاه ها از فرهنگ غربی کاملا جدا شوند؛ ما در حوزه هیچ تعصبی در مقابل علوم دانشگاهی نداریم کما این که دانشگاهیان نیز نباید تعصبی در این خصوص داشته باشند.

وی با اشاره به پسوند «اسلامی» دانشگاه آزاد، گفت: همان گونه که از اسم دانشگاه آزاد پیداست، اسلامیت خط قرمز این دانشگاه است و باید در همه مسائل این اصل رعایت شود.

این مرجع تقلید افزود: اصلاحاتی که می خواهیم صورت گیرد باید از دانشگاه‌ها شروع شود، مساله حجاب، موضوع مربوط به نماز و دیگر موضوعات مربوط به ابعاد اجتماعی باید اصلاح آن از دانشگاه آغاز شود.

آیت ‌الله مکارم ‌شیرازی با تاکید بر این که باید مدیریت صحیحی بر دانشگاه ها حاکم باشد تا بتوانند اصلاحات واقعی را صورت دهند، خطاب به رئیس دانشگاه آزاد بیان کرد: در دانشگاه به کمیت زیاد اهمیت ندهید، بلکه به کیفیت اهمیت دهید؛ این که فلان دانشگاه چند میلیون دانشجو دارد مهم نیست، این مهم است که دانشگاه چند نخبه داشته و گرهی از مشکلات جامعه باز کند.

وی اضافه کرد: بنده وقتی اخبار موفقیت، ابداعات و اختراعات جدید دانشجویان را می شنوم و می بینم، بسیار مسرور می شوم.

آیت ‌الله مکارم ‌شیرازی تصریح کرد: دانشجویان را باید چنان علاقه مند به این آب و خاک و نظام کنیم که هیچ گاه نخواهند کشور را ترک کنند؛ مایه تاسف است که ما نخبه ها را پرورش دهیم و خارجی ها بهره آن را ببرند.

این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر تحول علوم انسانی اظهار داشت: به جای ترجمه علوم انسانی از منابع خارجی که با فرهنگ ما بیگانه است، باید این علوم در کنار فقه قرار گیرند که خاستگاه آن حوزه های علمیه است.

وی با اشاره بر این که تمام علوم انسانی باید همدوش با فقه پیش برود، بر لزوم وحدت و پیوند نزدیک حوزه و دانشگاه برای تحقق این مهم تاکید و بیان کرد: اساتید حوزه و دانشگاه باید با یکدیگر رابطه تنگاتنگ داشته باشند، در غیر این صورت هم حوزه و هم دانشگاه ضرر می کند.

این مرجع تقلید با تاکید بر این که اساس اسلام علم است و این مهم در هر دو نهاد مهم حوزه و دانشگاه وجود دارد، خاطرنشان کرد: دانشگاه ها و حوزه ها باید دوش به دوش هم جلو بروند؛ چراکه دشمن از همین همدلی و وحدت هراس و وحشت دارد.

 آیت‌الله مکارم شیرازی افزود: در زمان پیروزی انقلاب اسلامی حوزه و دانشگاه هر دو به متن و صحنه آمدند و خارجی ها و شاه و عوامل رژیم از این انسجام و وحدت وحشت کردند.

وی حل مشکلات کشور را در گرو وحدت حوزه و دانشگاه دانست و گفت: جایی که می تواند از مشکلات کشور گره گشایی کند همین دو نهاد هستند، الان هم اگر می خواهیم اصلاحاتی باشد باید در این دو باشد.

این مرجع تقلید تصریح کرد: باید دانشگاه ها از فرهنگ غربی کاملا جدا شوند؛ ما در حوزه هیچ تعصبی در مقابل علوم دانشگاهی نداریم کما این که دانشگاهیان نیز نباید تعصبی در این خصوص داشته باشند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *