صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توهین، ایراد صدمات بدنی، کلاهبرداری، مواد مخدر و مزاحمت تلفنی از محیط‌های جرمی کشور هستند/ پیشگیری را باید از مدارس ابتدایی شروع کرد

۰۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۷:۱۱
کد خبر: ۵۷۲۴۶
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، عمومی
خبرگزاری میزان :معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در راستای اجرایی کردن بند 5اصل 156قانون اساسی فعالیتش را در حوزه های پیشگیری آغاز کرد .این معاونت 7اداره کل دارد که یکی از انها اداره کل پیشگیری های امنیتی و انتظامی است.
به گزارش به مناسبت هفته قوه قضاییه گفتگویی با مجید اکبرپور، رییس اداره کل پیشگیری‌های امنیتی و انتظامی داشتیم که در آن فعالیت های این اداره کل را تشریح کرده است:

* فعالیت های اداره کل پیشگیری‌های امنیتی و انتظامی در چه زمینه‌هایی است؟

** به طور کلی پیشگیری یعنی پیش بینی ، شناسایی و ارزیابی خطر وقوع جرم. طبق بند پنجم اصل 156 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران وظیفه پیشگیری از وقوع جرم بر عهده قوه قضاییه  گذاشته  شده است .

به طور خلاصه مباحثی که ما در حوزه  پیشگیری انتظامی انجام می دهیم،  پنج قسمت دارد: مجرم، قربانی ، محیط فیزیکی جرم ، ابزارارتکاب جرم و آخرین مورد فرصت ارتکاب جرم است .

بیشترین محیط جرمی کشور در ارتباط با توهین، ایراد صدمات بدنی عمدی و غیر عمدی، تهدید، تخریب و کلاهبرداری و خیانت در امانت و نگهداری مواد مخدر و مزاحمت تلفنی است.

متاسفانه یکی از معضلاتی که هم بعد اجتماعی هم بعد جرمی در جامعه دارد، بحث مواد مخدر است. بنابراین با تلفیقی قانونی در یک فضای حقوقی، پیشگیری‌های مناسب را قرار دادیم  که باعث ارتقاء سطح اطلاع مردم و پیشگیری از وقوع جرم باشد.همچنین با معاون های امنیتی و انتظامی نشست هایی در جهت برنامه ریزی آتی در حوزه های پیشگیرانه داشتیم که این معاونت ‌ها اعلام آمادگی  کردند.

* در زمینه پیشگیری از جرم برای هر استان‌ها  برچه اساسی برنامه ریزی می کنید؟

**با توجه به مشکلات هر استان روی آن موضوعات تمرکز می کنیم .برای مثال درسیستان و بلوچستان مبحث پیشگیری و امنیتی درباره مواد مخدر است و در کردستان مشکلات امنیتی است یا در استان آمل موضوع امنیتی نداریم اما بحث زمین خواری و دریا خواری راداریم.

* با توجه به درپیش بودن انتخابات، دراین حوزه چه فعالیت هایی را انجام داده اید؟

** ایجاد هماهنگی و همکاری بیشتر بین سازمان‌ های ذیربط امنیتی و انتظامی و تشکیل کمیته های استانی و مرکزی برای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری از برنامه های اصلی امسال ماست.

ما دراین حوزه نیز فعالیت های خوبی در سال‌های گذشته داشتیم. در بحث نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و هشتمین دوره شورای اسلامی در شهر و روستا و مجموعه تجربه دوره قبل حدود 6500  جلسه در کل کشور در سی استان  برگزار کردیم .

نکات بسیارخوبی از جهت اقدامات پیشگیری امنیتی و انسانی انجام شده و این موضوع باعث شد در دوره های قبل با کاهش مشکلات انتخاباتی روبرو باشیم و عملکرد مورد تائید مسئولین سیاسی و مسئولین قضائی کشورقرار گرفت  .

* تا چه حد می‌توانیم به فعالیت‌های پیشگیرانه در این مقوله امیدوار باشیم؟

** البته جرایم انتخاباتی موارد متعددی هستند. هر موضوع که بتواند خدشه ای در انتخابات وارد کند، جزو جرایم انتخاباتی است و در قانون انتخابات هم آمده است؛ اما همه این جرایم وقتی در مقوله پیشگیری قرارمی گیرند، مطمئن باشید، کاهش پیدا می کند.

* برای فرهنگ سازی در مقوله پیشگیری از جرم چه کارهایی انجام داده اید؟

** اگر بخواهیم موضوعات را در قالب پیشگیرانه رصد کنیم دیگر هدف های مقابله ای برای ما معنایی ندارد و برنامه ها بیشتر پیشگیرانه است . دیدگاه ما این است که می‌توانیم در همان پایه های ابتدایی در مدارس بحث فرهنگ سازی را انجام داده و مردم را با موضوع پیشگیری آشنا کنیم .

* الان بیشترین فعالیتتان در کدام استان‌ها متمرکز است؟

** هر کدام از استان های ما به  نسبت خودشان ارزیابی می شوند ودرمجموع کارشان خوب بوده است اما عملکردها به ظرفیت‌های به استان ها بستگی دارد. مثلا در استان سیستان و بلوچستان در حوزه  مواد مخدر بیشتر فعالیت می شود ولی در حوزه مبارزه با زمین خواری ومنابع ملی استان های شمالی ما فعال هستند .

در حوزه قاچاق در استان های هرمزگان و استان های جنوبی  فعالتریم ولی در کل همه استان های ما  در برنامه های خودشان چه به عنوان برنامه های ملی و چه به عنوان برنامه های منطقه ای عملکردی رضایتبخشی داشته‌اند .

*تهران بافتی چند فرهنگی دارد و معضلات اجتماعی آن بیشمار است. در این راستا چه برنامه هایی داشته اید ؟

**در حوزه مواد مخدر برنامه های خیلی خوبی داریم و در مناطق 14 و 15 و16 و 17 جلساتی با شهرداران مناطق داشتیم و تنظیم کتابچه مواد مخدر در همین راستا انجام شد.
 من اعتقاد دارم در شهرداری تهران پتانسیل خوبی برای کار هست و اعلام آمادگی برای همکاری از سوی شهرداری انجام شده وامیدواریم که بتوانیم این مباحث را به خوبی در این شش منطقه جلو ببریم .

*با تشکر از زمانی که به اختصاص دادید.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *