چگونه میتوان پیامکهای قلابی و واقعی ارگانهای دولتی را تشخیص داد؟
در چنین لحظاتی دریافت کنندگان این پیامکها بر سر دوراهی قرار میگیرند و برای مشخص شدن واقعیت ماجرا و اینکه کدام سرشمارهها واقعی و کدامیک از آنها جعلی است، به سراغ سرپرست مرکز تشخصی و پیشگیری پلیس فتا رفتیم.
- بشتر بخوانید:
- مراقب ترفند جدید کلاهبرداران باشید
سرهنگ علی محمد رجبی سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا درباره کلاهبرداریهای احتمالی در خصوص موضوع دریافت پیامکهای خدماتی دولت و سازمانهای رسمی در کشور گفت: هر پیامکی که در این خصوص با سر شمارههای مختلف برای هموطنان ارسال میشود، رسمیت ندارد.
وی افزود: پیامکهای تمام ارگانهای دولتی و رسمی کشور فقط با نام خود سازمانها و ارگانها برای هموطنان ارسال میشود؛ لذا در صورت دریافت پیامکی با مضمون موضوعات دولتی و ... که با سر شمارههای مختلف ارسال شده است، رسمیت ندارد و ارسال تمامی این پیامکها با هدف کلاهبرداری است.
سرهنگ رجبی اظهار کرد: در صورت مشاهده هر گونه پیامک با سر شمارههای مختلف، هموطنان میتوانند شماره فرستنده پیامک را به سامانه ۱۹۵، سامانه #۸۰۰* و یا سایت پلیس فتا گزارش دهند تا موارد مورد پیگرد قانونی قرار بگیرد.
با توجه به صحبتهای سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا، نباید به پیامکهای دارای شمارهای که با هدف ثبت نام در طرحهای دولتی و دریافت کارتهای مختلف اعماز کارت ملی، کارت سوخت و ... اعتماد کرد.
هموطنان در خصوص این موضوع باید از مراجع رسمی و دفاتر پیشخوان دولت و یا پلیس +۱۰ توضیحات مربوط به مشکلات خود را طلب کنند و به یک پیامک بدون منبع و غیر رسمی اکتفا نکنند تا دچار کلاهبرداری سودجویان نشوند.