صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تاکید بر مطالبه گری دستگاه قضا از ادارات دولتی

۰۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۴:۴۹
کد خبر: ۵۷۲۰۰۳
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس دیوان عالی کشور گفت: باید دستگاه قضایی از ادارات دولتی مطالبه گری کند که چرا برخی وظیفه خود را انجام نمی‌دهند و در این بین بازرسی کل کشور و دادستان نقش خیلی سازنده‌ای دارند.

به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد مرتضوی‌مقدم، رئیس دیوان عالی کشور صبح روز گذشته در نشست هم‌اندیشی با قضات محاکم تجدیدنظر استان کرمان با تاکید بر ابتکار و نوآوری قضات در پیشبرد کار‌ها بیان کرد: دستگاه قضایی اگر فعال، پرکار و خوب باشد، همه ادارات دولتی را نیز به جنب و جوش در خواهد آورد.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به اولویت‌های دستگاه قضایی عنوان کرد: جلوگیری از اطاله دادرسی اولویت اول دستگاه قضا و دیوان عالی کشور است که نیاز به فکر، کار و هنر دارد و ابتکار قضایی در این زمینه کاربرد دارد.

وی افزود: برای جلوگیری از ورود پرونده‌ها باید کار‌های زیربنایی انجام شود تا بسیاری از پرونده‌ها سریع در دادگاه تشکیل نشود و قضات در زمینه رفع اطاله دادرسی راهکار پیدا کنند.

رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: جلوگیری از ورود پرونده‌ها نیازمند ساختاری‌ست که اقداماتی مانند قضازدایی در این زمینه در حال انجام است.

حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی‌مقدم با اشاره به اینکه اولویت دوم، ارتقاء کیفیت آراء است، تصریح کرد: باید آراء دادگاه‌ها و استدلال رای به گونه‌ای باشد که تایید شود و دادگاه تجدیدنظر برای این است که اگر نقصی ایجاد و موردی پیش آمد، دست دستگاه قضایی باز باشد تا مشکل را رفع کند.

این مقام ارشد قضایی کشور با اشاره به اینکه دادگاه تجدیدنظر در واقع مرحله ممیزی رای بدوی است، بیان کرد: اگر قرار باشد هر رایی در دادگاه بدوی صادر می‌شود، در دادگاه تجدیدنظر نیز رسیدگی شود، موجب اطاله رسیدگی خواهد شد.
 
بیشتر بخوانید:
حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی‌مقدم گفت: نباید قضات دادگاه بدوی به این فکر باشند که مرحله دیگری وجود دارد و اگر نقص یا ایرادی باشد، رای در مرحله بعد رسیدگی می‌شود؛ باید اینگونه فکر کنند رایی که صادر می‌کنند، آخرین رای است و قرار نیست فرد دیگری روی آن نظر بدهد که در این صورت خیلی از پرونده‌ها در تجدیدنظر مطرح نخواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی‌مقدم با بیان اینکه بنده به همکاران اعلام کرده ام پرونده‌هایی که به دیوان عالی کشور ارسال می‌دارد، دارای فهرست باشد و در این صورت وقت قضات خیلی گرفته نمی‌شود، افزود: خراسان جنوبی ابتکار خوبی به کار برده و در تفکیک اوراق پرونده از رنگ‌بندی استفاده کرده بود.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به اینکه اولویت دیگر جلب رضاتمندی مردم است، اظهار کرد: مردم با مقررات دست و پاگیر ادارات خیلی اذیت می‌شوند و این مقررات دست و پاگیر موجب نارضایتی مردم می‌شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *